Home > Γεύσεις > Υπόλοιπα είδη

ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΙΔΗ

ΤΟ ΓΙΟΡΤΙΝΟ ΤΡΑΠΕΖΙ
Μοναδικές διακοσμήσεις με Αλεξανδρινό








Για ένα επιτυχημένο γιορτινό δείπνο δεν αρκεί μόνο το καλό φαγητό. Η διακόσμηση του τραπεζιού είναι εξίσου σημαντική. Άλλωστε, τα φρέσκα λουλούδια είναι το φαγητό της ψυχής, καθιστώντας τα απαραίτητα σε κάθε γιορτινό τραπέζι. Με τα εντυπωσιακά τους φύλλα και τη μεγάλη ποικιλία σε σχήματα και μεγέθη τα αλεξανδρινά αποτελούν ιδανική πρόταση διακόσμησης για το εορταστικό τραπέζι. Παρακάτω θα βρείτε μερικές όμορφες προτάσεις επιτραπέζιων συνθέσεων με πολύχρωμα αλεξανδρινά από τους ειδικούς του Stars for Europe (SfE).


Lessismore: διακρτιτικές συνθέσεις για ένα εορταστικό τραπέζι

Λιτά, γυάλινα δοχεία με λευκά και κρεμ αλεξανδρινά, λουνάρια και διακοσμητικά φύλλα μεταμορφώνουν σε μια στιγμή το καθημερινό τραπέζι σε γιορτινό, χάρη στο Japandi style - τη νέα τάση στη διακόσμηση. Η χρήση ελάχιστων στολιδιών δίνει μία αίσθηση ανεπιτείδευτης κομψότητας, ενώ ένα κομμένο αλεξανδρινό σε κάθε πιάτο είναι το πιο ζεστό καλωσόρισμα για τους καλεσμένους. Συμβουλή: Μετά το θωράκισμα της άκρης του αλεξανδρινού, μπορείτε να την τυλίξτε με πράσινη ταινία ανθοκομικής ή να το τοποθετήσετε σε σωληνάριο νερού.


Πολύχρωμο τραπέζι χάρη στο αλεξανδρινό

Αυτή η επιτραπέζια σύνθεση σε διακριτικές παστέλ αποχρώσεις είναι απλή και όμορφη. Ο συνδυασμός στολιδιών σε τόνους του απαλού γαλάζιου και ροζ αναδεικνύουν ακόμη περισσότερο τα υπέροχα, πολύχρωμα αλεξανδρινά. Το έντονο μπλε κηροπήγιο προσθέτει μία extra χρωματική νότα.

Εδώ, οι απαλές παστέλ αποχρώσεις κάνουν αυτό το γιορτινό τραπέζι να δείχνει ανεπιτήδευτο, παρά την πλούσια διακόσμηση. Τα αλεξανδρινά σε ροζ, κίτρινο και βερικοκί χρώμα, σε γλάστρα ή ως κομμένα λουλούδια, φέρνουν την χριστουγεννιάτικη διάθεση, ενώ τα κακτάκια και τα μικρά αγριόμηλα προσθέτουν χρώμα. Όλα τα έπιπλα, από τις καρέκλες και τα σκεύη φαγητού, μέχρι τα κεριά, τις χαρτοπετσέτες και τα στολίδια στο δέντρο, ταιριάζουν με τα χρώματα των αλεξανδρινών δημιουργώντας ένα αρμονικό τελικό αποτέλεσμα.


Το γιορτινό τραπέζι μεταμορφώνεται σε δάσος

Μια γιορτή για τις αισθήσεις: αυτή η πλούσια και πολυτελής σύνθεση, όπου τα φυσικά υλικά κυριαρχούν σίγουρα θα κλέψει τις εντυπώσεις στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Κόκκινα μίνι αλεξανδρινά παντρεύονται με μίνι έλατα και παχύφυτα πάνω σε ένα παχύ στρώμα από βρύα, ενώ κλαδιά, μήλα, κουκουνάρια και χρυσά φύλλα προσθέτουν μικρές πινελιές και τα σκούρα κόκκινα κεριά δημιουργούν ατμοσφαιρικό φωτισμό.

Ο συνδυασμός λευκών και πράσινων στοιχείων σε αυτό το γιορτινό τραπέζι θυμίζει χιονισμένο δάσος. Φυσικά υλικά όπως βρύα, κουκουνάρια, μίνι έλατα, τεχνητό χιόνι και ξύλινα μανιτάρια συνθέτουν ένα ονειρικό σκηνικό που συμπληρώνουν ιδανικά τα κρεμ αλεξανδρινά, ενώ τα φωτάκια και τα λευκά ψηλά κεριά φτιάχνουν έναν ιδιαίτερα ατμοσφαιρικό φωτισμό. Ένα κλαδί πεύκου πάνω από το τραπέζι, διακοσμημένο με κουκουνάρια, αναδύει ένα υπέροχο άρωμα και ολοκληρώνει την ατμόσφαιρα του δάσους.

Μια υπέροχη λεπτομέρεια: σε κάθε σερβίτσιο, ένα κομμένο κρεμ αλεξανδρινό τοποθετημένο πάνω σε ένα μπουκέτο από πευκοβελόνες καλωσορίζει τους καλεσμένους σας. Τα μικρά σωληνάρια νερού λειτουργούν ως μίνι-βάζα για το αλεξανδρινό.

Για να βρείτε πολλές και διαφορετικές διακοσμητικές ιδέες, αλλά και πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό για το αλεξανδρινό παρακαλώ επισκεφτείτε το www.starsuniteeurope.eu.

 

Περισσότερα θέματα


  • LIFESTYLE
    Στη λίστα με τα 50 καλύτερα πιάτα του κόσμου τέσσερα Eλληνικά φαγητά

    Ποιο είναι το αγαπημένο σας φαγητό από όλο τον κόσμο; Σύμφωνα με τη λίστα του TasteAtlas τέσσερα ελληνικά πιάτα βρίσκονται στην λίστα των 50 καλύτερων για το 2022. Και συγκεκριμένα στην 15η θέση βρίσκονται τα παϊδάκια ενώ ακολουθεί ο γύρος στην 31η, το γιουβέτσι στην 36η και ο μπακαλιάρος λίγες... συνέχεια
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ: COVID-19
    Επιβεβαίωση της προστατευτικής δράσης της Μεσογειακής δίαιτας

    Μια πρόσφατη επιδημιολογική έρευνα του Πανεπιστημίου της Navarra της Ισπανίας, σε συνεργασία με το Department of Nutrition του Πανεπιστημίου Harvard, που δημοσιεύτηκε τον Απρίλιο του 2021 στο επιστημονικό περιοδικό Clinical Nutrition με τίτλο «Μεσογειακή δίαιτα και ο κίνδυνος COVID-19, στη μελέτη SUN του Πανεπιστημίου της Ναβάρα» , επιβεβαιώνει την προστατευτική... συνέχεια
  • COCKTAIL'S ANATOMY
    🍸 Μαθήματα «ανατομίας» κοκτέιλ

    Εσείς τι ξέρετε από κοκτέιλ; Ο βραβευμένος bartender Πέτρος Μυτιληναίος φροντίζει να μας μάθει όλα τα μυστικά τους για να γίνετε και εσείς mixologists ακόμα και στο σπίτι σας με το βιβλίο του «Cocktail’s Anatomy» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Υδροπλάνο. Ελάτε την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022, στις 19:30 στο... συνέχεια
  • ΥΓΕΙΑ
    Ένα αβοκάντο την εβδομάδα μειώνει τον καρδιαγγειακό κίνδυνο

    Οι άνθρωποι που τρώνε τουλάχιστον δύο μερίδες αβοκάντο την εβδομάδα (κάθε μερίδα είναι μισό αβοκάντο) έχουν μικρότερο καρδιαγγειακό κίνδυνο σε σχέση με όσους τρώνε αβοκάντο σπάνια ή ποτέ, σύμφωνα με μία νέα αμερικανική επιστημονική μελέτη που έγινε σε μεγάλο αριθμών ανθρώπων και σε μεγάλο βάθος χρόνου 30 ετών. Η αντικατάσταση... συνέχεια






Last News
Next News

Αρχείο Ειδήσεων


Περισσότερα Ανατολίτικα...

Διαφήμιση στο ATHENS 24 I Πληροφορίες I Sitemap I Επικοινωνία
Copyright © 2007 | ATHENS 24 MEDIA Ε.Π.Ε. | All rights reserved