Home > Γεύσεις > Υπόλοιπα είδη

ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΙΔΗ

ΥΓΕΙΑ
Ένα αβοκάντο την εβδομάδα μειώνει τον καρδιαγγειακό κίνδυνο


Οι άνθρωποι που τρώνε τουλάχιστον δύο μερίδες αβοκάντο την εβδομάδα (κάθε μερίδα είναι μισό αβοκάντο) έχουν μικρότερο καρδιαγγειακό κίνδυνο σε σχέση με όσους τρώνε αβοκάντο σπάνια ή ποτέ, σύμφωνα με μία νέα αμερικανική επιστημονική μελέτη που έγινε σε μεγάλο αριθμών ανθρώπων και σε μεγάλο βάθος χρόνου 30 ετών. Η αντικατάσταση ζωικών προϊόντων, όπως βουτύρου, τυριού ή μπέικον, με αβοκάντο σχετίζεται, επίσης, με μείωση του κινδύνου καρδιαγγειακής νόσου.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τη δρα Λορίνα Πατσέκο της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Journal of the American Heart Association», ανέλυσαν στοιχεία για σχεδόν 69.000 γυναίκες 30-55 ετών και 41.700 άνδρες 40-75 ετών, χωρίς καρκίνο, στεφανιαία νόσο ή εγκεφαλικό στην αρχή της μελέτης. Κατά τη διάρκειά της συνέβησαν 9.185 περιστατικά στεφανιαίας νόσου και 5.290 εγκεφαλικά.

Η μελέτη βρήκε ότι όσοι έτρωγαν τουλάχιστον δύο μερίδες μισού αβοκάντο, άρα ένα ολόκληρο αβοκάντο μέσα στην εβδομάδα, είχαν 16% μικρότερο κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου και 21% μικρότερο κίνδυνο ειδικότερα για στεφανιαία νόσο. Η αντικατάσταση μίας καθημερινής μερίδας μαργαρίνης, βουτύρου, αυγού, γιαουρτιού, τυριού ή επεξεργασμένου κρέατος όπως το μπέικον, με την ίδια ποσότητα αβοκάντο, σχετιζόταν με μία μείωση κατά 16% έως 22% των καρδιαγγειακών περιστατικών. Από την άλλη πλευρά, η κατανάλωση μισής μερίδας αβοκάντο την ημέρα, αντί για μία ισοδύναμη ποσότητα ελαιολάδου, ξηρών καρπών και άλλων φυτικών ελαίων, δεν είχε κάποιο πρόσθετο όφελος.

Τα αβοκάντο περιέχουν υγιή μονοακόρεστα λίπη, καθώς και άλλα συστατικά που έχουν συσχετιστεί με την καλή καρδιαγγειακή υγεία. Παλαιότερες κλινικές μελέτες έχουν βρει ότι τα αβοκάντο έχουν θετική επίπτωση στους παράγοντες καρδιαγγειακού κινδύνου, όπως η υψηλή χοληστερίνη. Η κατανάλωση αβοκάντο εμφανίζει ανοδική τάση, διεθνώς, τα τελευταία χρόνια.


 

Περισσότερα θέματα


  • VIBO
    Wine Bistrot

    Φέτος τον Νοέμβριο και συγκεκριμένα από τις 06/11-19/11, το VIBO θα περιλαμβάνει στο δυναμικό των κρασιών του τρεις φιάλες του APLA από την ΟΙΝΩΨ, σε λευκό, ροζέ και ερυθρό οίνο, όπου και τα τρία έχουν λάβει μοναδικές διακρίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό. Ο ερυθρός περιέχει 50% Ξινόμαυρο, 30% Λημνιώνα και 20%... συνέχεια
  • BURGER FEST 2023
    Vol. 9

    To 9ο Burger Fest επιστρέφει στην καρδιά της πόλης για να σε μάθει να τρως και να ψήνεις! Ένα σωστό πανεψηστήμιο με ζουμερά burgers και παγωμένη μπύρα, που σίγουρα πρέπει να περάσεις. 21-24 Σεπτεμβρίου και 28-1 Οκτωβρίου στο Αμαξοστάσιο στο Γκάζι! Το Burger Fest, το πρώτο και μεγαλύτερο food festival στην Ελλάδα... συνέχεια
  • Δ.Ε.Θ. - TIF HELEXPO
    Thessaloniki Beer Festival 2023 | 31 Αυγούστου - 3 Σεπτεμβρίου

    Το Thessaloniki Beer Festival έρχεται για να προσφέρει και φέτος την απόλυτη εμπειρία ποιοτικού ζύθου σε όλους τους λάτρεις της μπύρας! Το Τετραήμερο από την Πέμπτη 31 Αυγούστου έως και την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου, ο προαύλιος χώρος της ΔΕΘ - TIF Helexpo μετατρέπεται στο μεγαλύτερο beer garden της Ελλάδας με... συνέχεια
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    Οι μεσήλικες που τρώνε ψάρια με πολλά ωμέγα-3 βελτιώνουν τη λειτουργία του εγκεφάλου τους

    Οι μεσήλικες άνθρωποι -40άρηδες και 50άρηδες- που τρώνε συχνά φαγητά και κυρίως ψάρια με πολλά ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, όπως σολομό, σαρδέλες, μπακαλιάρο, ρέγγα, τόνο κ.α., μπορούν να βελτιώσουν τη λειτουργία του εγκεφάλου και του νου τους, δείχνει μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα. Προηγούμενες μελέτες είχαν βρει κάτι ανάλογο σε ανθρώπους... συνέχεια






Last News
Next News

Αρχείο Ειδήσεων


Περισσότερα Ανατολίτικα...

Διαφήμιση στο ATHENS 24 I Πληροφορίες I Sitemap I Επικοινωνία
Copyright © 2007 | ATHENS 24 MEDIA Ε.Π.Ε. | All rights reserved