Home > Γεύσεις > Υπόλοιπα είδη

ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΙΔΗ

THESSALONIKI WINE SHOW
Κυριακή 2 & Δευτέρα 3 Απριλίου, 2023




Η σημαντικότερη οινική έκθεση της Άνοιξης, επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη και μάς προσκαλεί σε ένα πρωτότυπο ταξίδι, στον υπέροχο κόσμο του ελληνικού κρασιού!

Για δύο ημέρες στο Περίπτερο των Εθνών (6) της HELEXPO συναντιούνται με μοναδικό τρόπο η δυναμική των ελληνικών ποικιλιών και όλες οι νέες τάσεις στη βιομηχανία του κρασιού.

Ένα μοναδικό show που έρχεται φέτος με πολύ περισσότερους εκθέτες και ένα πλούσιο παράλληλο πρόγραμμα.

Στο THESSALONIKI WINE SHOW 2023 πρωταγωνιστούν:
回 Πάνω από 130 καταξιωμένα οινοποιεία, boutique wineries και δίκτυα διανομής με κρασιά από τον ελληνικό και το διεθνή αμαπελώνα.

回 Καινοτόμα προϊόντα και Έλληνες παραγωγοί που ξεχωρίζουν για την υψηλή τους ποιότητα.

回 Alternative Wine Bar
Ήπιας ή Μηδενικής Παρέμβασης, Βιολογικά, Βιοδυναμικά και Low Intervention Wines, Organic, Biodynamic and Vegan Wines
.
Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο θα παρουσιάζονται επιλεγμένα, Ήπιας ή Μηδενικής Παρέμβασης, Βιοδυναμικά, Βιολογικά και Vegan κρασιά από όλη την Ελλάδα που επιμελείται και παρουσιάζει δύο από τους καλύτερους Έλληνες Sommeliers, ο Θεολόγης Πλακόπουλος και ο Νικόλας Κυριακίδης με τους συνεργάτες τους.

Μαζί τους, οι παράγωγοι των κρασιών θα μιλούν για τα κρασιά τους και για την ιδιαίτερη προσέγγιση τους στην οινοποίηση, την ολιστική θεωρία, την βιώσιμη καλλιέργεια και τις δυνατότητες παράγωγης ποιοτικού κρασιού με ελάχιστες ή μηδενικές παρεμβάσεις.

回 Best Of Aris Sklavenitis
Τα 20 κορυφαία κρασιά του 2022. Ο Άρης Σκλαβενίτης -Καλύτερος Έλληνας Sommelier μετά από τον τελευταίο διαγωνισμό της Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων και Advanced Master Sommelier, επιλέγει και παρουσιάζει τα 20 κρασιά που τον εντυπωσίασαν περισσότερο το 2022.

回 Cocktail Bar
Η σχέση του σύγχρονου bartender/mixologist με το ελληνικό κρασί.

Έχει θέση το ελληνικό κρασί στα βασικά υλικά που χρησιμοποιεί ένας bartender/mixologist;
Επτά επιλεγμένα bar της Θεσσαλονίκης απαντούν εμφατικά ναι και το καθένα προτείνει δύο cocktails βασισμένα στο κρασί.

Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο που θα βρίσκεται στο Central Stage, mixologists από τα επτά επιλεγμένα bar (Pelosof, U Bar, CinCin, Casablanca, Apallou, Tribeca, Vogatsikou3) θα παρασκευάζουν και θα σερβίρουν τις δημιουργίες τους διαδοχικά.

Τα cocktails θα έχουν βάση το κρασί, θα είναι διαφορετικά μεταξύ τους, με ελάχιστη ποσότητα τα 50 ml κρασιού, φτιαγμένο αποκλειστικά από ελληνικές ποικιλίες.

Απαραίτητο συστατικό του THESSALONIKI WINE SHOW 2023 θα είναι η πιο ευρηματική μουσική επένδυση που έχει γίνει ποτέ σε Wine Show.

Get ready for the SHOW!


Κυριακή 2 & Δευτέρα 3 Απριλίου, στο Περίπτερο των Εθνών (6) της HELEXPO.

Ώρες: 12:00-20:00.


Γενική είσοδος*:
viva.gr | Προπώληση 10€, φοιτητικό 7€ (https://www.viva.gr/tickets/happenings/tagfest/thessaloniki-wine-show-2023/)
Διήμερο 18€ από το viva.gr
Tαμείο 12€, φοιτητικό 10€

 

Περισσότερα θέματα


  • VIBO
    Wine Bistrot

    Φέτος τον Νοέμβριο και συγκεκριμένα από τις 06/11-19/11, το VIBO θα περιλαμβάνει στο δυναμικό των κρασιών του τρεις φιάλες του APLA από την ΟΙΝΩΨ, σε λευκό, ροζέ και ερυθρό οίνο, όπου και τα τρία έχουν λάβει μοναδικές διακρίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό. Ο ερυθρός περιέχει 50% Ξινόμαυρο, 30% Λημνιώνα και 20%... συνέχεια
  • BURGER FEST 2023
    Vol. 9

    To 9ο Burger Fest επιστρέφει στην καρδιά της πόλης για να σε μάθει να τρως και να ψήνεις! Ένα σωστό πανεψηστήμιο με ζουμερά burgers και παγωμένη μπύρα, που σίγουρα πρέπει να περάσεις. 21-24 Σεπτεμβρίου και 28-1 Οκτωβρίου στο Αμαξοστάσιο στο Γκάζι! Το Burger Fest, το πρώτο και μεγαλύτερο food festival στην Ελλάδα... συνέχεια
  • Δ.Ε.Θ. - TIF HELEXPO
    Thessaloniki Beer Festival 2023 | 31 Αυγούστου - 3 Σεπτεμβρίου

    Το Thessaloniki Beer Festival έρχεται για να προσφέρει και φέτος την απόλυτη εμπειρία ποιοτικού ζύθου σε όλους τους λάτρεις της μπύρας! Το Τετραήμερο από την Πέμπτη 31 Αυγούστου έως και την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου, ο προαύλιος χώρος της ΔΕΘ - TIF Helexpo μετατρέπεται στο μεγαλύτερο beer garden της Ελλάδας με... συνέχεια
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    Οι μεσήλικες που τρώνε ψάρια με πολλά ωμέγα-3 βελτιώνουν τη λειτουργία του εγκεφάλου τους

    Οι μεσήλικες άνθρωποι -40άρηδες και 50άρηδες- που τρώνε συχνά φαγητά και κυρίως ψάρια με πολλά ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, όπως σολομό, σαρδέλες, μπακαλιάρο, ρέγγα, τόνο κ.α., μπορούν να βελτιώσουν τη λειτουργία του εγκεφάλου και του νου τους, δείχνει μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα. Προηγούμενες μελέτες είχαν βρει κάτι ανάλογο σε ανθρώπους... συνέχεια






Last News
Next News

Αρχείο Ειδήσεων


Περισσότερα Ανατολίτικα...

Διαφήμιση στο ATHENS 24 I Πληροφορίες I Sitemap I Επικοινωνία
Copyright © 2007 | ATHENS 24 MEDIA Ε.Π.Ε. | All rights reserved