Home > Γεύσεις > Η πρότασή μας

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ

OINOPAMA 2022
12-13-14 Μαρτίου | Το κορυφαίο οινικό ραντεβού της Ελλάδας


Καλώς ήλθατε στο Οινόραμα, τη μεγαλύτερη έκθεση ελληνικών κρασιών στον κόσμο και, βέβαια, τη μεγαλύτερη έκθεση κρασιού στην Ελλάδα, που οργανώνεται από το 1994. Με άλλα λόγια, την έκθεση κρασιών που το 2022 θα έχει ξεπεράσει το ένα τέταρτο του αιώνα, παραμένοντας φρέσκια, δυναμική και άκρως αποτελεσματική!

Σήμερα, μάλιστα, στη διαρκώς μεταβαλλόμενη αγορά του κρασιού, η ετήσια έκθεση Οινόραμα είναι πιο ευέλικτη από ποτέ, χρήσιμη και προσιτή σε όλους, καταναλωτές και επαγγελματίες, με πρωταγωνιστή –τι άλλο;– το ίδιο το κρασί.

Είκοσι οκτώ χρόνια από το λανσάρισμά του, δεν είναι πλέον μία συμβατική έκθεση, αλλά μία πολυεπίπεδη πλατφόρμα επικοινωνίας για την πολυδιάστατη προβολή των εκθεμάτων της, σε διάφορα κοινά-στόχους. Ταυτόχρονα, προβάλλει αποτελεσματικά εταιρείες και πρόσωπα πίσω από το κρασί, καθώς και τη φιλοσοφία τους, τόσο εντός έκθεσης, όσο και διαδικτυακά, μέσω δυναμικής παρουσίας στα κοινωνικά δίκτυα, που κάθε χρόνο εντείνεται περαιτέρω.

Το Οινόραμα διοργανώνεται και φέτος στο κέντρο της Αθήνας, στο Ζάππειο Μέγαρο, ένα χώρο που έχει ταυτιστεί με την έκθεση και έχει αποδειχθεί ιδανικός για την προβολή του κρασιού. Οι όμορφες ψηλοτάβανες αίθουσες με το φυσικό φωτισμό, η εύκολη πρόσβαση με όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς, τα δεκάδες ξενοδοχεία και εστιατόρια που βρίσκονται σε απόσταση περπατήματος από το Ζάππειο, εξασφαλίζουν τις καλύτερες δυνατόν συνθήκες σε εκθέτες και επισκέπτες της έκθεσης.

Όπως πάντα, και παρά τις δυσκολίες που προκύπτουν από την πανδημία, ανάμεσα στις χιλιάδες επισκέπτες της έκθεσης, επαγγελματίες και καταναλωτές, το Οινόραμα αναμένεται να επισκεφθούν και δεκάδες αγοραστές οίνων από σημαντικές οινικές αγορές του εξωτερικού.

Οι σημαντικές καινοτομίες του Οινοράματος, όπως η αίθουσα των «Οινικών Αποκαλύψεων» και το wine bar με τους οίνους ήπιας οινολογικής παρέμβασης συνεχίζουν να υποστηρίζονται και υπόσχονται στους επισκέπτες ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες γευσιγνωσίες.
Οινοτεχνία Οινοτεχνία

Το Οινόραμα φιλοξενεί και φέτος μερικές επιλεγμένες εταιρείες αμπελοοινικού εξοπλισμού́, που επιθυμούν να στηρίξουν με την παρουσία τους το ελληνικό́ κρασί. Η παρουσία αυτή σε κεντρικό σημείο της έκθεσης και με το όνομα «Οινοτεχνία» εμπλουτίζει το Οινόραμα και δίνει τη δυνατότητα στους επαγγελματίες του συγκεκριμένου κλάδου να κάνουν ουσιαστικές επαφές με οινοποιούς-εκθέτες, αλλά και με τους χιλιάδες επισκέπτες της έκθεσης.

Discover Greek Wines Πλατεία Γευσιγνωσίας:

Λόγω των ειδικών συνθηκών που επιβάλλονται από την πανδημία, το Οινόραμα 2022 δεν θα περιλαμβάνει «Πλατεία Γευσιγνωσίας©», για 1η φορά από το 2004. Η «Πλατεία Γευσιγνωσίας©» του Οινοράματος πάντα αποτύπωνε αντιπροσωπευτικά τον οινικό χάρτη της Ελλάδας, όσον αφορά ποικιλίες αμπέλου, προελεύσεις, στυλ κρασιών κ.ά. Απευθύνεται πρωτίστως στους επαγγελματίες του χώρου αλλά και σε οινόφιλους καταναλωτές και προβλέπεται ανανεωμένη στο Οινόραμα 2023.

Οινικές Απκαλύψεις Οινικές Αποκαλύψεις και Wine Bar:

Μικρά, λιγότερο γνωστά ή και πρωτοεμφανιζόμενα οινοποιεία, αφανείς ποικιλίες αμπέλου, «φυσικά κρασιά» και, γενικότερα, κρασιά ιδιαίτερων οινοποιητικών τεχνικών, για επαγγελματίες και οινόφιλους που αναζητούν το διαφορετικό και θέλουν να... «προβλέψουν» το οινικό μέλλον.


Στο Ζάππειο Μέγαρο, στο κέντρο της Αθήνας

12,13 & 14 Μαρτίου, 2022

10:00-19:00

Πρόσβαση:
Μετρό: Γραμμή 1 (μπλε), στάση Σύνταγμα
Τραμ: Γραμμή Ασκληπιείο Βούλας-Σύνταγμα & Γραμμή ΣΕΦ-Σύνταγμα, στάση Ζάππειο
Αστικά Λεωφορεία: Γραμμή 040 Πειραιάς-Σύνταγμα & Γραμμή 209 Μεταμόρφωση-Πλατεία Συντάγματος, στάση Ζάππειο

 

Περισσότερα θέματα


  • ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΟΝ
    Το πιο γευστικό φεστιβάλ έρχεται στο πιο όμορφο και κεντρικό σημείο του Πειραιά!

    Παραγωγοί απ' όλη την Ελλάδα δίνουν ραντεβού στην Ακτή Μουτσοπούλου, στο Πασαλιμάνι από τις 29 Μαρτίου έως τις 07 Απριλίου, για να σας παρουσιάσουν τα ιδιαίτερα προϊόντα τους. Όσπρια, Ζυμαρικά, Μελισσοκομικά και Τυροκομικά προϊόντα, μπαχαρικά και βότανα, προϊόντα φιστικιού, προϊόντα ελαιόλαδου, είναι λίγα από αυτά που μπορείτε να βρείτε στην Ελλάδα... συνέχεια
  • ΟΙΝΟΡΑΜΑ
    Η μεγαλύτερη έκθεση ελληνικών κρασιών στον κόσμο - 2-3-4 Μαρτίου, 2024, Ζάππειο Μέγαρο

    Εξοπλισμός Εφόδια Αποστάγματα Κρασιά... Το Οινόραμα, με περισσότερα από 2.300 κρασιά και αποστάγματα, ελληνικά και ξένα και με την παρουσία εκατοντάδων Ελλήνων οινοπαραγωγών, εξασφαλίζει στους επισκέπτες του αξέχαστες βιωματικές εμπειρίες. Επιπλέον, για όσους ασχολούνται με την παραγωγή, φιλοξενεί τις πιο γνωστές εταιρίες οινικού εξοπλισμού και εφοδίων. Το Οινόραμα διεξάγεται από το 1994 και φέτος γιορτάζει... συνέχεια
  • ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑ
    Κυριακή, 21 Ιανουαρίου, 2024

    Παμε στη μοναδική εκδήλωση γευσιγνωσίας «Ελληνικό Απόσταγμα» 2024, με πρωταγωνιστές το τσίπουρο και την τσικουδιά, το ούζο, τα ελληνικά αποστάγματα σταφυλής και τα παραδοσιακά και μη ελληνικά ηδύποτα (λικέρ). Η καθιερωμένη πια εκδήλωση «Ελληνικό Απόσταγμα» επιστρέφει ακόμη πιο δυνατή και ενδιαφέρουσα. Οι λάτρεις των προαναφερόμενων ελληνικών ποτών που θέλουν να δοκιμάσουν,... συνέχεια
  • BLIND WINE TASTING SESSION 3 ✨
    Wine O'Clock

    Το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου το Wine O’ Clock με γιορτινή διάθεση, σας προσκαλεί να απαντήσετε στο καίριο Ερώτημα: «Να Δει Κανείς ή Να Μην Δει»; To blind tasting περιλαμβάνει 6 ποτήρια κρασιού των 75ml. Η δοκιμή βασίζεται στην επιλογή πολλαπλών ερωτήσεων❓. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αξιολογήσετε και να αντιστοιχίσετε κρασιά. Οι... συνέχεια






Last News
Next News

Αρχείο Ειδήσεων


Περισσότερα Ανατολίτικα...

Διαφήμιση στο ATHENS 24 I Πληροφορίες I Sitemap I Επικοινωνία
Copyright © 2007 | ATHENS 24 MEDIA Ε.Π.Ε. | All rights reserved