Home > Γεύσεις > Η πρότασή μας

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ

ΥΓΕΙΑ
Ένα αβοκάντο την εβδομάδα μειώνει τον καρδιαγγειακό κίνδυνο


Οι άνθρωποι που τρώνε τουλάχιστον δύο μερίδες αβοκάντο την εβδομάδα (κάθε μερίδα είναι μισό αβοκάντο) έχουν μικρότερο καρδιαγγειακό κίνδυνο σε σχέση με όσους τρώνε αβοκάντο σπάνια ή ποτέ, σύμφωνα με μία νέα αμερικανική επιστημονική μελέτη που έγινε σε μεγάλο αριθμών ανθρώπων και σε μεγάλο βάθος χρόνου 30 ετών. Η αντικατάσταση ζωικών προϊόντων, όπως βουτύρου, τυριού ή μπέικον, με αβοκάντο σχετίζεται, επίσης, με μείωση του κινδύνου καρδιαγγειακής νόσου.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τη δρα Λορίνα Πατσέκο της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Journal of the American Heart Association», ανέλυσαν στοιχεία για σχεδόν 69.000 γυναίκες 30-55 ετών και 41.700 άνδρες 40-75 ετών, χωρίς καρκίνο, στεφανιαία νόσο ή εγκεφαλικό στην αρχή της μελέτης. Κατά τη διάρκειά της συνέβησαν 9.185 περιστατικά στεφανιαίας νόσου και 5.290 εγκεφαλικά.

Η μελέτη βρήκε ότι όσοι έτρωγαν τουλάχιστον δύο μερίδες μισού αβοκάντο, άρα ένα ολόκληρο αβοκάντο μέσα στην εβδομάδα, είχαν 16% μικρότερο κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου και 21% μικρότερο κίνδυνο ειδικότερα για στεφανιαία νόσο. Η αντικατάσταση μίας καθημερινής μερίδας μαργαρίνης, βουτύρου, αυγού, γιαουρτιού, τυριού ή επεξεργασμένου κρέατος όπως το μπέικον, με την ίδια ποσότητα αβοκάντο, σχετιζόταν με μία μείωση κατά 16% έως 22% των καρδιαγγειακών περιστατικών. Από την άλλη πλευρά, η κατανάλωση μισής μερίδας αβοκάντο την ημέρα, αντί για μία ισοδύναμη ποσότητα ελαιολάδου, ξηρών καρπών και άλλων φυτικών ελαίων, δεν είχε κάποιο πρόσθετο όφελος.

Τα αβοκάντο περιέχουν υγιή μονοακόρεστα λίπη, καθώς και άλλα συστατικά που έχουν συσχετιστεί με την καλή καρδιαγγειακή υγεία. Παλαιότερες κλινικές μελέτες έχουν βρει ότι τα αβοκάντο έχουν θετική επίπτωση στους παράγοντες καρδιαγγειακού κινδύνου, όπως η υψηλή χοληστερίνη. Η κατανάλωση αβοκάντο εμφανίζει ανοδική τάση, διεθνώς, τα τελευταία χρόνια.


 

Περισσότερα θέματα


  • ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΚΡΑΣΙΑ - ΠΥΡΓΟΣ ΠΕΤΡΕΖΑ
    Σάββατο, 19 Νοεμβρίου, 2022

    Η γνωστή γευσιγνωσία οίνων Μεγάλα Κόκκινα Κρασιά, όπου τα καλύτερα κόκκινα κρασιά της αγοράς παρουσιάζονται στο κοινό προς δοκιμή, θα διεξαχθεί το Σάββατο στον Πύργο Πετρέζα στα Σπάτα. Στην εκδήλωση συμμετέχουν 180 κορυφαία κρασιά, πολλά από τα οποία είναι εξαιρετικά δυσεύρετα, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για εμπειρίες μοναδικές. Παρουσιάζονται από Έλληνες οινοποιούς... συνέχεια
  • Η CHIQUITA
    στηρίζει το Άλμα Ζωής και το Greece Race for the Cure®

    Ο Οκτώβριος έχει καθιερωθεί παγκοσμίως ως μήνας ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, η Chiquita θέλει να τιμήσει αυτόν τον σκοπό χρωματίζοντας το εμβληματικό μπλε αυτοκόλλητό της ροζ και στολίζοντας τις νόστιμες κίτρινες μπανάνες σε όλο τον κόσμο. H limited edition σειρά με τα... συνέχεια
  • ΥΓΕΙΑ
    Μικρότερος ο κίνδυνος διαβήτη για όσους πίνουν κρασί με το φαγητό τους

    Η κατανάλωση κρασιού μαζί με το φαγητό σχετίζεται με μικρότερο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2, σύμφωνα με μία νέα αμερικανική επιστημονική μελέτη. Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον επιδημιολόγο-αναλυτή Βιστατιστικής δρα Χάο Μα του Πανεπιστημίου Τουλέιν της Νέας Ορλεάνης, οι οποίοι έκαναν τη σχετική ανακοίνωση σε συνέδριο της American Heart Association στο... συνέχεια
  • ATHENS COFFEE FESTIVAL
    24 - 26 Σεπτεμβρίου, 2022

    Διάσημα coffee brands, εξαιρετικής ποιότητας ποικιλίες καφέ, βραβευμένοι baristas, μουσική, διαγωνισμοί, ενδιαφέροντα workshops… Το Athens Coffee Festival 2022 για ακόμα μία χρονιά θα τα έχει… όλα! Το 6ο Athens Coffee Festival, έρχεται 24-26 Σεπτεμβρίου, 2022, στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων για να αναδείξει νέα προϊόντα, λύσεις και προτάσεις που αναζητά ο σύγχρονος... συνέχεια






Last News

Αρχείο Ειδήσεων


Περισσότερα Ανατολίτικα...

Διαφήμιση στο ATHENS 24 I Πληροφορίες I Sitemap I Επικοινωνία
Copyright © 2007 | ATHENS 24 MEDIA Ε.Π.Ε. | All rights reserved