Home > Γεύσεις > Η πρότασή μας

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ

ΥΓΕΙΑ
Μικρότερος ο κίνδυνος διαβήτη για όσους πίνουν κρασί με το φαγητό τους


Η κατανάλωση κρασιού μαζί με το φαγητό σχετίζεται με μικρότερο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2, σύμφωνα με μία νέα αμερικανική επιστημονική μελέτη.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον επιδημιολόγο-αναλυτή Βιστατιστικής δρα Χάο Μα του Πανεπιστημίου Τουλέιν της Νέας Ορλεάνης, οι οποίοι έκαναν τη σχετική ανακοίνωση σε συνέδριο της American Heart Association στο Σικάγο, ανέλυσαν στοιχεία για σχεδόν 312.400 ενήλικες με μέση ηλικία τα 56 έτη, που δεν είχαν διαβήτη, καρδιαγγειακές νόσους ή καρκίνο στην αρχή της μελέτης.

Στη διάρκεια περίπου 11 ετών, 8.600 άτομα εμφάνισαν διαβήτη τύπου 2. Η κατανάλωση μέτριων ποσοτήτων κρασιού με τα γεύματα σχετίστηκε με 14% μικρότερο κίνδυνο διαβήτη, σε σχέση με όσους δεν έπιναν καθόλου αλκοόλ με το φαγητό τους. Όσοι έπιναν μεγαλύτερες ποσότητες μπίρας ή άλλου αλκοόλ είχαν μεγαλύτερη πιθανότητα να διαγνωστούν με διαβήτη.

Οι ερευνητές εκτιμούν ότι ορισμένα συστατικά του κρασιού, πιθανώς τα αντιοξειδωτικά, μειώνουν τον κίνδυνο διαβήτη, κάτι που δεν ισχύει για άλλα είδη αλκοόλ. Δεν είναι σαφές κατά πόσο η μείωση του κινδύνου διαβήτη αφορά εξίσου το λευκό και το κόκκινο κρασί.

Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση αλκοόλ με μέτρο μπορεί να έχει κάποια οφέλη για την υγεία, μεταξύ άλλων όσον αφορά τον μεταβολισμό της γλυκόζης (σακχάρου). Η νέα μελέτη επιβεβαιώνει ότι αυτό «μεταφράζεται» σε μείωση του κινδύνου για διαβήτη, ιδίως όσον αφορά την κατανάλωση κρασιού. Όμως, ορισμένες ομάδες πληθυσμού, όπως οι έγκυες ή όσες γυναίκες προσπαθούν να κάνουν παιδί, δεν πρέπει να πίνουν καθόλου αλκοόλ.

 

Περισσότερα θέματα


  • ΕΚΘΕΣΗ ΑΦΡΟΣ & ΝΕΚΤΑΡ
    Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου, 2023

    Προδόρπιοι και Επιδόρπιοι Οίνοι... «Η αέρινη ζωηράδα των φυσαλίδων και η ζεστασιά της γλυκύτητας σε μία έκθεση». Κορυφαία αφρώδη και γλυκά κρασιά της Ελλάδας και του εξωτερικού θα δοκιμαστούν την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου, 12:00-20:00, στο Ωδείο Αθηνών (αίθουσα Φουαγιέ Τεχνών). Μαζί τους και δεκάδες κρασιά των κατηγοριών αυτών που βραβεύτηκαν πρόσφατα... συνέχεια
  • ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΚΡΑΣΙΑ 2023
    Σάββατο, 18 Νοεμβρίου

    H Vinetum παρουσιάζει... Τα «Μεγάλα Κόκκινα Κρασιά» (ΜΚΚ) είναι μια εκδήλωση γευστικής δοκιμής οίνων κορυφαίας ποιότητας, αποκλειστικά ερυθρών, από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Η εκδήλωση διοργανώνεται από το 2014 από την εταιρεία Vinetum, που μεταξύ άλλων οργανώνει την έκθεση Οινόραμα. Κορυφαία ερυθρά ελληνικά και ξένα κρασιά, σπάνιες και πανάκριβες ετικέτες. Στα Μεγάλα Κόκκινα... συνέχεια
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    Τα αμπέλια άρχισαν να καλλιεργούνται πριν 11.000 χρόνια ξεχωριστά σε Δυτ. Ασία και Ν. Καύκασο

    Περισσότερο φως στην καταγωγή των αμπελιών και κατ' επέκταση του κρασιού ρίχνει μια νέα διεθνής γενετική έρευνα, η μεγαλύτερη του είδους της μέχρι σήμερα. Η ανάλυση κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η εξημέρωση και καλλιέργεια του αμπελιού άρχισε πριν 11.000 έως 11.500 χρόνια, περίπου 4.000 χρόνια αργότερα σε σχέση με παλαιότερες... συνέχεια
  • PAULANER OKTOBERFEST
    5-6-7-8 Οκτωβρίου, 2023

    To επίσημο Oktoberfest για πρώτη φορά στην Ελλάδα με την υποστήριξη του Athens Street Food Festival! Το μεγαλύτερο φεστιβάλ μπύρας στον κόσμο και το μεγαλύτερο φεστιβάλ φαγητού της Ελλάδας, ενώνουν τις δυνάμεις τους για τέσσερις ημέρες (5-6-7-8 Οκτωβρίου) στο Αμαξοστάσιο του ΟΣΥ στο Γκάζι. To Oktoberfest πραγματοποιείται στο Μόναχο από το 1810... συνέχεια






Last News
Next News

Αρχείο Ειδήσεων


Περισσότερα Ανατολίτικα...

Διαφήμιση στο ATHENS 24 I Πληροφορίες I Sitemap I Επικοινωνία
Copyright © 2007 | ATHENS 24 MEDIA Ε.Π.Ε. | All rights reserved