Home > Γεύσεις > Η πρότασή μας

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ

ΞΕΝΑΓΗΣΗ "ΤΟ ΚΡΑΣΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ" ΚΑΙ CHEESE & WINE ΣΤΟ CYCLADIC CAFE
Ζήστε μία μοναδική εμπειρία στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης


Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης διοργανώνει την Παρασκευή 8, 15, 22 & 29 Ιουλίου, μία μοναδική θεματική ξενάγηση με τίτλο "Το κρασί στην Αρχαιότητα" για περιορισμένο αριθμό κρατήσεων. Μετά την ξενάγηση ακολουθεί cheese & wine στο Cycladic Café.

Το κρασί θεωρείται βασικός φορέας και δείκτης πολιτισμού, αφού προσφέρει απόλαυση, αναψυχή, συλλογική ταυτότητα ή πολιτικό κύρος. Αποτέλεσε ισχυρό όπλο στα χέρια εκείνων που όριζαν την παραγωγή και τη διακίνηση του. Οι ρίζες της αμπελουργίας εντοπίζονται στην αγροτική επανάσταση της Νεολιθικής Εποχής (5.000 π.Χ.), ενώ κατά τον 5ο και 4ο αιώνα π.Χ. ο θεσμός του Συμποσίου στάθηκε το σπουδαιότερο μέσο κοινωνικοποίησης.

Αγγεία υψηλής τέχνης και αισθητικής δημιουργήθηκαν για το πολύτιμο δώρο του θεού Διονύσου. Στη διάρκεια της ξενάγησης, ο επισκέπτης θα γνωρίσει την πορεία του οίνου ανά τους αιώνες, την μακρόχρονη ιστορία της αμπελουργίας, την εξέλιξη της στον ελλαδικό χώρο από την εποχή του Χαλκού έως την κλασική αρχαιότητα και τον καθοριστικό ρόλο του σε θρησκευτικά και τελετουργικά δρώμενα.


CHEESE & WINE ΣΤΟ CYCLADIC CAFE

Οι καλεσμένοι μετά την ξενάγηση μπορούν να απολαύσουν εκλεκτά εδέσματα στο Cycladic Café. Στην τιμή της υπηρεσίας περιλαμβάνονται επιλογές τυριών και αλλαντικών με συνοδεία λευκού & ερυθρού οίνου.

Πλατό τυριών & αλλαντικών
- Παρμεζάνα, Σαν Μιχάλη Σύρου, Κασέρι παλαιωμένο
- Γραβιέρα Νάξου σε μικρά κομμάτια
- Τοματίνια, ξηροί καρποί, αποξηραμένα φρούτα, crackers και κριτσίνια
- Μίνι ντάκος με μελιτζανοσαλάτα και ξινομυζήθρα
- Καναπεδάκια με προσούτο Ευρυτανίας και αρωματικό βούτυρο
- Μπαλίτσες από ανθότυρο με αρωματικά, ξηρούς καρπούς και προσούτο

Κρασί
- Λευκό και ερυθρό κρασί Κτήμα Παπαγιαννάκου

• Οι καλεσμένοι έχουν τη δυνατότητα να παραγγείλουν οτιδήποτε επιπλέον από το μενού του Cycladic Café, με χρέωση βάσει τιμοκαταλόγου.
• Στην περίπτωση τροφικών αλλεργιών ή δυσανεξιών, οι καλεσμένοι θα πρέπει να ενημερώσουν το προσωπικό του Cycladic Café.


Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης διοργανώνει την Παρασκευή 8, 15, 22 & 29 Ιουλίου, μία μοναδική θεματική ξενάγηση με τίτλο "Το κρασί στην Αρχαιότητα" για περιορισμένο αριθμό κρατήσεων. Μετά την ξενάγηση ακολουθεί cheese & wine στο Cycladic Café.

Οι ξεναγήσεις πραγματοποιούνται για τον ανώτατο αριθμό των έξι (6) ατόμων ανά γκρουπ, από εξειδικευμένους αρχαιολόγους του Μουσείου στην Ελληνική γλώσσα.

- Παρασκευή, 8 Ιουλίου, 2022
- Παρασκευή, 15 Ιουλίου, 2022
- Παρασκευή, 22 Ιουλίου, 2022
- Παρασκευή, 29 Ιουλίου, 2022

Ξενάγηση "Το Κρασί στην Αρχαιότητα": 12:00 - 13:00

Cheese & Wine: 13:00 - 14:00

Τιμή κατ’ άτομο: 75€
* Η θεματική εμπειρία θα πραγματοποιείται για τον ελάχιστο αριθμό των δύο (2) ατόμων.

*Πολιτική αλλαγών και ακυρώσεων εισιτηρίων
Δεν υποστηρίζονται οι αλλαγές σε άλλη ημέρα ή ώρα, οι ακυρώσεις και η επιστροφή χρημάτων.


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ

E: groupvisits@cycladic.gr
T: 210 7228321-3 (εσωτ. 150)


CYCLADIC CAFE
Νεοφύτου Δούκα 4, Αθήνα
210 7228321-3

 

Περισσότερα θέματα


  • ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΟΝ
    Το πιο γευστικό φεστιβάλ έρχεται στο πιο όμορφο και κεντρικό σημείο του Πειραιά!

    Παραγωγοί απ' όλη την Ελλάδα δίνουν ραντεβού στην Ακτή Μουτσοπούλου, στο Πασαλιμάνι από τις 29 Μαρτίου έως τις 07 Απριλίου, για να σας παρουσιάσουν τα ιδιαίτερα προϊόντα τους. Όσπρια, Ζυμαρικά, Μελισσοκομικά και Τυροκομικά προϊόντα, μπαχαρικά και βότανα, προϊόντα φιστικιού, προϊόντα ελαιόλαδου, είναι λίγα από αυτά που μπορείτε να βρείτε στην Ελλάδα... συνέχεια
  • ΟΙΝΟΡΑΜΑ
    Η μεγαλύτερη έκθεση ελληνικών κρασιών στον κόσμο - 2-3-4 Μαρτίου, 2024, Ζάππειο Μέγαρο

    Εξοπλισμός Εφόδια Αποστάγματα Κρασιά... Το Οινόραμα, με περισσότερα από 2.300 κρασιά και αποστάγματα, ελληνικά και ξένα και με την παρουσία εκατοντάδων Ελλήνων οινοπαραγωγών, εξασφαλίζει στους επισκέπτες του αξέχαστες βιωματικές εμπειρίες. Επιπλέον, για όσους ασχολούνται με την παραγωγή, φιλοξενεί τις πιο γνωστές εταιρίες οινικού εξοπλισμού και εφοδίων. Το Οινόραμα διεξάγεται από το 1994 και φέτος γιορτάζει... συνέχεια
  • ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑ
    Κυριακή, 21 Ιανουαρίου, 2024

    Παμε στη μοναδική εκδήλωση γευσιγνωσίας «Ελληνικό Απόσταγμα» 2024, με πρωταγωνιστές το τσίπουρο και την τσικουδιά, το ούζο, τα ελληνικά αποστάγματα σταφυλής και τα παραδοσιακά και μη ελληνικά ηδύποτα (λικέρ). Η καθιερωμένη πια εκδήλωση «Ελληνικό Απόσταγμα» επιστρέφει ακόμη πιο δυνατή και ενδιαφέρουσα. Οι λάτρεις των προαναφερόμενων ελληνικών ποτών που θέλουν να δοκιμάσουν,... συνέχεια
  • BLIND WINE TASTING SESSION 3 ✨
    Wine O'Clock

    Το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου το Wine O’ Clock με γιορτινή διάθεση, σας προσκαλεί να απαντήσετε στο καίριο Ερώτημα: «Να Δει Κανείς ή Να Μην Δει»; To blind tasting περιλαμβάνει 6 ποτήρια κρασιού των 75ml. Η δοκιμή βασίζεται στην επιλογή πολλαπλών ερωτήσεων❓. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αξιολογήσετε και να αντιστοιχίσετε κρασιά. Οι... συνέχεια






Last News
Next News

Αρχείο Ειδήσεων


Περισσότερα Ανατολίτικα...

Διαφήμιση στο ATHENS 24 I Πληροφορίες I Sitemap I Επικοινωνία
Copyright © 2007 | ATHENS 24 MEDIA Ε.Π.Ε. | All rights reserved