Home > Γεύσεις > Η πρότασή μας

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ

ΞΕΝΑΓΗΣΗ "ΤΟ ΚΡΑΣΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ" ΚΑΙ CHEESE & WINE ΣΤΟ CYCLADIC CAFE
Ζήστε μία μοναδική εμπειρία στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης


Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης διοργανώνει την Παρασκευή 8, 15, 22 & 29 Ιουλίου, μία μοναδική θεματική ξενάγηση με τίτλο "Το κρασί στην Αρχαιότητα" για περιορισμένο αριθμό κρατήσεων. Μετά την ξενάγηση ακολουθεί cheese & wine στο Cycladic Café.

Το κρασί θεωρείται βασικός φορέας και δείκτης πολιτισμού, αφού προσφέρει απόλαυση, αναψυχή, συλλογική ταυτότητα ή πολιτικό κύρος. Αποτέλεσε ισχυρό όπλο στα χέρια εκείνων που όριζαν την παραγωγή και τη διακίνηση του. Οι ρίζες της αμπελουργίας εντοπίζονται στην αγροτική επανάσταση της Νεολιθικής Εποχής (5.000 π.Χ.), ενώ κατά τον 5ο και 4ο αιώνα π.Χ. ο θεσμός του Συμποσίου στάθηκε το σπουδαιότερο μέσο κοινωνικοποίησης.

Αγγεία υψηλής τέχνης και αισθητικής δημιουργήθηκαν για το πολύτιμο δώρο του θεού Διονύσου. Στη διάρκεια της ξενάγησης, ο επισκέπτης θα γνωρίσει την πορεία του οίνου ανά τους αιώνες, την μακρόχρονη ιστορία της αμπελουργίας, την εξέλιξη της στον ελλαδικό χώρο από την εποχή του Χαλκού έως την κλασική αρχαιότητα και τον καθοριστικό ρόλο του σε θρησκευτικά και τελετουργικά δρώμενα.


CHEESE & WINE ΣΤΟ CYCLADIC CAFE

Οι καλεσμένοι μετά την ξενάγηση μπορούν να απολαύσουν εκλεκτά εδέσματα στο Cycladic Café. Στην τιμή της υπηρεσίας περιλαμβάνονται επιλογές τυριών και αλλαντικών με συνοδεία λευκού & ερυθρού οίνου.

Πλατό τυριών & αλλαντικών
- Παρμεζάνα, Σαν Μιχάλη Σύρου, Κασέρι παλαιωμένο
- Γραβιέρα Νάξου σε μικρά κομμάτια
- Τοματίνια, ξηροί καρποί, αποξηραμένα φρούτα, crackers και κριτσίνια
- Μίνι ντάκος με μελιτζανοσαλάτα και ξινομυζήθρα
- Καναπεδάκια με προσούτο Ευρυτανίας και αρωματικό βούτυρο
- Μπαλίτσες από ανθότυρο με αρωματικά, ξηρούς καρπούς και προσούτο

Κρασί
- Λευκό και ερυθρό κρασί Κτήμα Παπαγιαννάκου

• Οι καλεσμένοι έχουν τη δυνατότητα να παραγγείλουν οτιδήποτε επιπλέον από το μενού του Cycladic Café, με χρέωση βάσει τιμοκαταλόγου.
• Στην περίπτωση τροφικών αλλεργιών ή δυσανεξιών, οι καλεσμένοι θα πρέπει να ενημερώσουν το προσωπικό του Cycladic Café.


Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης διοργανώνει την Παρασκευή 8, 15, 22 & 29 Ιουλίου, μία μοναδική θεματική ξενάγηση με τίτλο "Το κρασί στην Αρχαιότητα" για περιορισμένο αριθμό κρατήσεων. Μετά την ξενάγηση ακολουθεί cheese & wine στο Cycladic Café.

Οι ξεναγήσεις πραγματοποιούνται για τον ανώτατο αριθμό των έξι (6) ατόμων ανά γκρουπ, από εξειδικευμένους αρχαιολόγους του Μουσείου στην Ελληνική γλώσσα.

- Παρασκευή, 8 Ιουλίου, 2022
- Παρασκευή, 15 Ιουλίου, 2022
- Παρασκευή, 22 Ιουλίου, 2022
- Παρασκευή, 29 Ιουλίου, 2022

Ξενάγηση "Το Κρασί στην Αρχαιότητα": 12:00 - 13:00

Cheese & Wine: 13:00 - 14:00

Τιμή κατ’ άτομο: 75€
* Η θεματική εμπειρία θα πραγματοποιείται για τον ελάχιστο αριθμό των δύο (2) ατόμων.

*Πολιτική αλλαγών και ακυρώσεων εισιτηρίων
Δεν υποστηρίζονται οι αλλαγές σε άλλη ημέρα ή ώρα, οι ακυρώσεις και η επιστροφή χρημάτων.


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ

E: groupvisits@cycladic.gr
T: 210 7228321-3 (εσωτ. 150)


CYCLADIC CAFE
Νεοφύτου Δούκα 4, Αθήνα
210 7228321-3

 

Περισσότερα θέματα


 • VEGAN FIESTA HELLAS
  Νέα εκδήλωση βίγκαν προϊόντων το Δεκέμβριο στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης

  Η Vegan Fiesta Hellas είναι μια μη-κερδοσκοπική βίγκαν εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης στις 3 και 4 Δεκεμβρίου, 2022, ώρες 10:00 – 21:00. Η είσοδος είναι δωρεάν και ελεύθερη για όλο το κοινό. Η εκδήλωση απευθύνεται σε ανθρώπους κάθε ηλικίας, φύλου, εθνικότητας, κοινωνικού και οικονομικού στρώματος.... συνέχεια
 • CRIMES n' BEER
  Βραδιές αστυνομικής μυθοπλασίας 2022

  Σε μια εποχή που η αστυνομική μυθοπλασία έχει κατακτήσει την πλήρη αποδοχή όλων των εμπλεκομένων (συγγραφέων, αναγνωστών, εκδοτών, κριτικών κ.λπ.), αλλά αναζητά εκ νέου το στίγμα της σε συνθήκες πληθωριστικής ανάπτυξης, ξεκινούν οι «Βραδιές αστυνομικής μυθοπλασίας 2022! (crimes n' beer)». Τις «Βραδιές αστυνομικής μυθοπλασίας 2022 (crimes n' beer)» διοργανώνουν η Ελληνική... συνέχεια
 • ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΚΡΑΣΙΑ - ΠΥΡΓΟΣ ΠΕΤΡΕΖΑ
  Σάββατο, 19 Νοεμβρίου, 2022

  Η γνωστή γευσιγνωσία οίνων Μεγάλα Κόκκινα Κρασιά, όπου τα καλύτερα κόκκινα κρασιά της αγοράς παρουσιάζονται στο κοινό προς δοκιμή, θα διεξαχθεί το Σάββατο στον Πύργο Πετρέζα στα Σπάτα. Στην εκδήλωση συμμετέχουν 180 κορυφαία κρασιά, πολλά από τα οποία είναι εξαιρετικά δυσεύρετα, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για εμπειρίες μοναδικές. Παρουσιάζονται από Έλληνες οινοποιούς... συνέχεια
 • Η CHIQUITA
  στηρίζει το Άλμα Ζωής και το Greece Race for the Cure®

  Ο Οκτώβριος έχει καθιερωθεί παγκοσμίως ως μήνας ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, η Chiquita θέλει να τιμήσει αυτόν τον σκοπό χρωματίζοντας το εμβληματικό μπλε αυτοκόλλητό της ροζ και στολίζοντας τις νόστιμες κίτρινες μπανάνες σε όλο τον κόσμο. H limited edition σειρά με τα... συνέχεια


Last News
Next News

Αρχείο Ειδήσεων


Περισσότερα Ανατολίτικα...

Διαφήμιση στο ATHENS 24 I Πληροφορίες I Sitemap I Επικοινωνία
Copyright © 2007 | ATHENS 24 MEDIA Ε.Π.Ε. | All rights reserved