Home > Γεύσεις > Η πρότασή μας

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ

ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΚΡΑΣΙΑ - ΠΥΡΓΟΣ ΠΕΤΡΕΖΑ
Σάββατο, 19 Νοεμβρίου, 2022

Η γνωστή γευσιγνωσία οίνων Μεγάλα Κόκκινα Κρασιά, όπου τα καλύτερα κόκκινα κρασιά της αγοράς παρουσιάζονται στο κοινό προς δοκιμή, θα διεξαχθεί το Σάββατο στον Πύργο Πετρέζα στα Σπάτα.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν 180 κορυφαία κρασιά, πολλά από τα οποία είναι εξαιρετικά δυσεύρετα, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για εμπειρίες μοναδικές. Παρουσιάζονται από Έλληνες οινοποιούς και εταιρείες εισαγωγής οίνων που επιλέγονται από τους διοργανωτές. Τα Μεγάλα Κόκκινα Κρασιά συνδιοργανώνονται από το 2014 από την εταιρεία οινικής επικοινωνίας Vinetum και τον οδηγό ευζωίας FNL.

Για τα φετινά Μεγάλα Κόκκινα Κρασιά έχουν επιλεγεί 34 Έλληνες οινοποιοί με βασικό κριτήριο τη σταθερή διαχρονική τους πορεία στην παραγωγή ερυθρών οίνων εξαιρετικής ποιότητας. Θα παρουσιάσουν τα καλύτερα και πιο ακριβά τους κρασιά από τρέχουσες εσοδείες, προτείνοντας ταυτόχρονα και συγκριτικά τις ίδιες ετικέτες από παλαιότερες εσοδείες, ώστε να διαφανεί η ικανότητα ευεργετικής παλαίωσης που διαθέτουν. Επιπλέον, πολλοί οινοποιοί θα παρουσιάσουν στην έκθεση και άλλα σπάνια κρασιά, συχνά διαθέσιμα μόνο στα οινοποιεία τους. Ανάμεσα στην πληθώρα παλαιωμένων οίνων που θα παρουσιαστούν, ξεχωρίζουν 30 περίπου κρασιά που ξεπερνούν τη δεκαπενταετία και 50 που είναι εντελώς εκτός αγοράς.

Οι εισαγωγείς παρουσιάζουν ερυθρούς οίνους από 32 οινοποιίες της Ευρώπης και του νέου Κόσμου, κάποια μυθικά και εμβληματικά όπως το μπορντολέζικο Château Haut-Brion και το τοσκανέζικο Tenuta Luce και άλλα, λιγότερο γνωστά στο ευρύ κοινό, όμως περιζήτητα μεταξύ ειδημόνων, όπως το εξ Αργεντινής Cobos Malbec 2019 το οποίο συστηματικά αποσπά βαθμολογία 100/100 από τους ειδικούς που το αξιολογούν.

Το κόστος εισόδου στην εκδήλωση είναι 50€ και αφορά εισιτήριο (20€) και δεσμίδα 10 κουπονιών (30€, 3€/κουπόνι). Τα κουπόνια εξαργυρώνονται στα σταντ των εκθετών για κρασιά που λόγω σπανιότητας και ψηλής έως ιδιαίτερα ψηλής τιμής απαιτούν οικονομική συμμετοχή για τη δοκιμή τους. Κατά κανόνα, τα ελληνικά κρασιά τρέχουσας εσοδείας, όπως και κάποια παλαιωμένα, δεν απαιτούν επιπλέον συμμετοχή. Ο αριθμός κουπονιών ανά δόση 50ml αναγράφεται στον κατατοπιστικό κατάλογο της εκδήλωσης, κατ’ αναγωγή στη μέση λιανική τιμή του κρασιού στην Ελλάδα. Περισσότερα κουπόνια για περισσότερες δοκιμές διατίθενται για όσους το επιθυμούν. Για το ειδικό ποτήρι δοκιμών απαιτείται εγγύηση 10€ σε μετρητά, που επιστρέφονται με την επιστροφή του.

Οι γευσιγνωσίες οίνων πλαισιώνονται από δύο εφήμερα εστιατόρια του αρχιμάγειρα Μιλτιάδη Κιούκα, το ένα με θέμα το κρέας, ώστε οι επισκέπτες να έχουν την ευκαιρία να συνοδεύσουν τα κρασιά που τους αρέσουν με τα κατάλληλα εδέσματα. Περισσότερες πληροφορίες για τα κρασιά, τον τρόπο λειτουργίας της έκθεσης και τα εστιατόρια, στο www.fineredwines.gr.


8η διοργάνωση των Μεγάλων Κόκκινων Κρασιών που θα διεξαχθεί στον Πύργο Πετρέζα το Σάββατο, 19 Νοεμβρίου, από τις 11:00 έως τις 20:00.

 

Περισσότερα θέματα


 • ΥΓΕΙΑ
  Τα προβιοτικά και το ελαιόλαδο συμβάλλουν στην υγεία του εγκεφάλου

  Τον σημαντικό ρόλο του εντέρου στη διατήρηση της υγείας του εγκεφάλου υποδεικνύει έρευνα που παρουσιάστηκε στην ετήσια συνάντηση της Αμερικανικής Εταιρείας Διατροφής «Nutrition 2023», στη Βοστώνη. Σύμφωνα με την έρευνα, η λήψη προβιοτικών θα μπορούσε να βοηθήσει στην πρόληψη της μείωσης της μνήμης που συνοδεύει τη γήρανση. Οι συμμετέχοντες στη μελέτη... συνέχεια
 • ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑ
  Κυριακή, 21 Ιανουαρίου, 2024

  Παμε στη μοναδική εκδήλωση γευσιγνωσίας «Ελληνικό Απόσταγμα» 2024, με πρωταγωνιστές το τσίπουρο και την τσικουδιά, το ούζο, τα ελληνικά αποστάγματα σταφυλής και τα παραδοσιακά και μη ελληνικά ηδύποτα (λικέρ). Η καθιερωμένη πια εκδήλωση «Ελληνικό Απόσταγμα» επιστρέφει ακόμη πιο δυνατή και ενδιαφέρουσα. Οι λάτρεις των προαναφερόμενων ελληνικών ποτών που θέλουν να δοκιμάσουν,... συνέχεια
 • BLIND WINE TASTING SESSION 3 ✨
  Wine O'Clock

  Το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου το Wine O’ Clock με γιορτινή διάθεση, σας προσκαλεί να απαντήσετε στο καίριο Ερώτημα: «Να Δει Κανείς ή Να Μην Δει»; To blind tasting περιλαμβάνει 6 ποτήρια κρασιού των 75ml. Η δοκιμή βασίζεται στην επιλογή πολλαπλών ερωτήσεων❓. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αξιολογήσετε και να αντιστοιχίσετε κρασιά. Οι... συνέχεια
 • ΕΚΘΕΣΗ ΑΦΡΟΣ & ΝΕΚΤΑΡ
  Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου, 2023

  Προδόρπιοι και Επιδόρπιοι Οίνοι... «Η αέρινη ζωηράδα των φυσαλίδων και η ζεστασιά της γλυκύτητας σε μία έκθεση». Κορυφαία αφρώδη και γλυκά κρασιά της Ελλάδας και του εξωτερικού θα δοκιμαστούν την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου, 12:00-20:00, στο Ωδείο Αθηνών (αίθουσα Φουαγιέ Τεχνών). Μαζί τους και δεκάδες κρασιά των κατηγοριών αυτών που βραβεύτηκαν πρόσφατα... συνέχεια


Last News
Next News

Αρχείο Ειδήσεων


Περισσότερα Ανατολίτικα...

Διαφήμιση στο ATHENS 24 I Πληροφορίες I Sitemap I Επικοινωνία
Copyright © 2007 | ATHENS 24 MEDIA Ε.Π.Ε. | All rights reserved