ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
ΑΘΗΡΙ
Επόμενος σταθμός: Κεραμεικός

Είχα συμπαθήσει αρκετά το πρώτο Αθήρι, αυτό της Πλατείας Μέμου στην παλιά μου γειτονιά, στον Κορυδαλλό, σίγουρα όχι για λόγους νοσταλγίας, αλλά για το καλό του φαγητό, την ωραία ατμόσφαιρα και τις φυσιλογικές τιμές του. Το αδερφάκι του άνοιξε πρόσφατα στην ανερχόμενη περιοχή του Κεραμεικού και δεν χάσαμε την ευκαιρία…
Το νέο Αθήρι στεγάζεται σε έναν όμορφο χώρο, μια ψηλοτάβανη μονοκατοικία με αυλή, από αυτές που θα έπρεπε να έπρεπε να τις προσέχουν περισσότερο οι δημοτικές αρχές πριν από τους ιδιώτες. Ένας ολόκληρος τοίχος στο Αθήρι είναι τζαμαρία με ξύλινα τετράγωνα σαν σουηδικό σπίτι, τα χρώματα, λευκά, παλ, ξύλινα και τα τραπέζια στημένα έτσι ώστε να προσφέρουν άνεση. Απροσδόκητα, σε μια πολυσύχναστη ημέρα μας υποδέχτηκε ένα μάλλον αμήχανο σέρβις, αρχικά σαν να απολογούταν για το γεμάτο μαγαζί (γκραν σουξέ, θα λέγαμε) και στη συνέχεια σαν να μας είχε ξεχάσει στο τραπέζι που μας είχε οδηγήσει, χωρίς μενού ή παραγγελία. Ίσως, στα πλαίσια του να κρατούνται οι τόνοι χαμηλοί και διακριτικοί, το νεοσύστατο προσωπικό να μοιάζει επικίνδυνα αδιάφορο (χωρίς να είναι).
Ευτυχώς, η υποδοχή έστρωσε με συμπαθητική σούπα λάχανο, έναν πανέξυπνα σχεδιασμένο κατάλογο και σωστή ταχύτητα σερβιρίσματος. Ωραίο το ορεκτικό με τα ρεβίθια και το σουτζούκι, αλλά αδυνατώ να κατανοήσω για ποιον λόγο μια κατά τα άλλα εξαιρετική σαλάτα με μαυρομάτικα φασόλια έρχεται τόσο μικρή σε ένα πιάτο (εκτός κι αν τα ελληνικά εστιατόρια δεν θέλουν να προσαρμοστούν στην ελληνική πραγματικότητα που ορίζει ότι οι σαλάτες σπάνια είναι ατομικές).
Ακολούθησε ένα πολύ καλό κοκκινιστό μοσχάρι με σπιτικές μακαρούνες, ένα πιάτο γενναιόδωρο σε γεύση και ποσότητα, αλλά και ένα πολύ γευστικό και μαλακό φιλέτο κοτόπουλο με σαλάτα λάχανο, πιάτο που αργότερα συζητήθηκε αν απευθυνόταν σε όσους ενδιαφέρονται (πολύ) για τη σιλουέτα τους. Όταν, δε, έφτασε το κατά τα άλλα πολύ καλό και χορταστικό κριθαρότο για τη γυναίκα φιλικού ζευγαριού που μας συνόδευε, αμφότερα τα μέλη του ρώτησαν (με απλή περιέργεια) τι είχε αλλάξει από δύο εβδομάδες νωρίτερα και η μερίδα φαινόταν τόσο μικρότερη. (Φυσικά η απάντηση σε αυτές τις περιπτώσεις είναι άστοχη.)
Με τα ελληνικά σε απρόσωπη σύνταξη που μας επιφύλασσε η απομάκρυνση των κυρίως πιάτων («Υπάρχει επιθυμία για γλυκό ή καφέ;»), απομακρύνθηκε και η πιθανότητα του να μην κατηφορίσουμε στου Ψυρρή για γλυκό, αφότου πρώτα είχε πολιτισμένα απομακρυνθεί η διάθεση για ειρωνεία («Υπάρχει, αλλά δεν την βρίσκουμε») μιας γλώσσας ξύλινης, που –σε συνδυασμό με το σέρβις που επιδέχεται βελτιώσεις- δεν αρμόζει σε ένα εστιατόριο που διαθέτει βεληνεκές, ποιότητα και, το κυριότερο, πιάτα που έλκουν. Σίγουρα τα πράγματα θα βελτιωθούν, μιας και το target group υπάρχει, η ποιότητα των γεύσεων είναι δεδομένη και το μόνο που μένει είναι να μπαίνουμε σε ένα χώρο που συνεννοείται με κοινούς κώδικες.
Πλαταιών 15, Κεραμεικός
Τηλ. 210 3462983
ADLINKS
-
Athens24.com (English Version)
Discover the No. 1 Guide for Athens
http://www.athens24.com
Last News
Next News