Home > Γεύσεις > Εστιατόρια

ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ

22.01.2017

ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΑΛΑΤΙ - Wine Restaurant
Νέο εστιατόριο στο Λυκαβηττό








Περπατώντας στην παλιά μου γειτονιά, κοντά στο πατρικό μου, το μάτι μου έπεσε σε μια υπέροχη γωνιακή μονοκατοικία που γνώριζα από παιδί. Ήταν και παλαιότερα εστιατόριο αλλά σήμερα τα χέρια που το έχουν τού έχουν δώσει μια νέα πνοή που αξίζει να σας παρουσιάσω.

Πρόκειται για έναν θεσπέσιο χώρο στους πρόποδες του Λυκαβηττού -σε μια μοναδικά ανακαινισμένη νεοκλασική μονοκατοικία- και έκανε την άφιξή του στο χώρο της γαστρονομίας με γεύσεις μεσογειακές από την Ελλάδα, τη Σμύρνη και την Κύπρο που επιμελείται ο chef Αντώνης Γιαννακάρης. Κάθε τι είναι σχεδιασμένο με αγάπη και περίσσια λεπτομέρεια. Από το φωτισμό του κτηρίου μέχρι το μπουκάλι του κρασιού που θα σας προσφέρουν.

Αν δε θέλετε να φάτε, υπό τους ήχους της jazz μουσικής, μπορείτε να πιείτε το ποτό σας. Θα το απολαύσετε εξ’ ίσου.

Οι τιμές είναι εξαιρετικά καλές, οι μερίδες πλούσιες και ο περιβάλλον χώρος αναδίδει μια αστική προσιτή πολυτέλεια. Ο διάκοσμος λιτός και ζεστός και η θέα από τα υπέροχα παράθυρα σε προδιαθέτει να ταξιδέψεις στην καταπράσινη θέα του Λυκαβηττού που ξεδιπλώνεται απλόχερα στα μάτια σου. Το κάγκελο μιας άλλης εποχής που οι καλλιτέχνες της εποχής επιμελούντο με ζήλο, ο προαύλιος χώρος λειτουργικά διαμορφωμένος το καλοκαίρι αποτελεί προέκταση της εξωτερικής τραπεζαρίας, η ξύλινη παλιά σκάλα, ο κρυφός φωτισμός και τα λιγοστά κάδρα συνθέτουν ένα χώρο που το μάτι χαλαρώνει και απλώς, απολαμβάνει.

Ο δε ουρανίσκος, γεύεται το κρασί από τους αμπελώνες διαλεκτών ετικετών ελλήνων αλλά και ξένων οινοποιών. Tα υπέροχα φαγητά έρχονται σερβιρισμένα λες και τρως στο καλό σερβίτσιο της γιαγιάς. Λευκά υπέροχα πιάτα με δαντελένια μπορντούρα φιλοξενούν τις καλομαγειρεμένες πλούσιες μερίδες σερβιρισμένες με την εικαστική λογική της nouvelle cuisine.

Αξίζει το μαστέλο, το λαβράκι ταρτάρ, με γλυκόξινο κουνουπίδι, φινόκιο, σχινόπρασο και lime, τα κουτέπια Λεμεσού, η γλιστρίδα σαλάτα με κατίκι Δομοκού, το κοτόπουλο με μπάμιες, οι σαρδέλες ριγανάτες, ο γαύρος, το αρνάκι με κολοκυθάκια, οι σεφταλιές, το χαλούμι καθώς και τα αμπελοφάσουλα. Ο κατάλογος είναι γεμάτος ενδιαφέρουσες επιλογές ώστε να επιλέξετε με βάση τις γευστικές σας προτιμήσεις.

Πραγματικά, έχεις την αίσθηση πως γυρίζεις στη στοργική αγκαλιά της γιαγιάς, από τη Σμύρνη, που ξέρει από μυρωδιές και μπαχάρια. Νοητά πιστεύεις πως θα σου ανοίξει την αγκαλιά της με το που θα πατήσεις το πόδι σου. Φαντασιώνεσαι πως η μαγειρική της είναι γεμάτη αγάπη και προσμονή για να υποδεχθεί την οικογένεια και όχι με επαγγελματισμό και βιομηχανική μαγειρική.

Πρέπει να πάτε! Αποτελεί μια προσιτή πολυτέλεια που όλοι μας έχουμε ανάγκη. Αξίζει, δε να τιμάμε και να υποστηρίζουμε αυτού του είδους τις προσπάθειες που σέβονται τον πελάτη και το πορτοφόλι του στο ακέραιο.


Ζάχαρη και αλάτι
Αναπήρων Πολέμου 22 & Δεινοκράτους, Λυκαβηττός
Τηλ.: 210-381253


----------
Έπη Τρίμη
για Athens24.gr


 

Περισσότερα θέματα


  • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
    Eating dinner at SIX d.o.g.s

    "Κάπου στις αρχές του 2011, ενάμιση χρόνο αφού είχαμε ανοίξει το six d.o.g.s, σκεφτόμασταν πολύ έντονα να κάνουμε ένα νέο βήμα. Είχε μόλις κλείσει ένα από τα αγαπημένα μας καφενεία παλαιάς κοπής στη γειτονιά, το Αιολίς (γωνία Αγ. Ειρήνης και Αιόλου), το οποίο στεγαζόταν σε ένα διατηρητέο κτίριο μοναδικής γοητείας... συνέχεια
  • FRIDAYS™ FLAVOR JOURNEY
    Comfort Food από όλο τον κόσμο με την υπογραφή των TGI Fridays™

    Το πιο γευστικό Fridays™ Flavor Journey ξεκίνησε! Μπορεί οι μετακινήσεις να συνεχίζουν να μας περιορίζουν, οι αισθήσεις μας όμως μπορούν να μας ταξιδέψουν νοερά. Κι τα TGI Fridays™ είναι εδώ για να σε μεταφέρουν στον προορισμό των ονείρων σου, μέσα από ένα ξεχωριστό μενού με comfort food συνταγές, επηρεασμένες από... συνέχεια
  • BIOS HOME KITCHEN
    Exploring culinary culture

    Chez Bios is back! Η αγαπημένη κουζίνα του Bios λειτουργεί ξανά από σήμερα με την γνωστή ομάδα του ξεχωριστού Γαλλικού bistro της πόλης. Το Bios Home Kitchen είναι ένα εγχείρημα του Bios, που βρίσκεται κρυμμένο στον πρώτο όροφο του κτηρίου στην οδό Πειραιώς 84. Εδώ, σε ένα χώρο με έντονη τη μνήμη... συνέχεια
  • AVANT GARDE Wine Bar Restaurant
    Enjoying Life! Good FOOD. DRINKS. FRIENDS. MEMORIES

    Το μοντέρνο wine bar restaurant AVANT GARDE, στο Μαρούσι, σε έναν χώρο μοναδικής αισθητικής με minimal design και παριζιάνικη κομψότητα, δημιουργήθηκε για να προσφέρει μια διαφορετική κουλτούρα διασκέδασης, εκεί που η απόλαυση ενός δείπνου υψηλής γαστρονομίας συνοδεύεται από εκλεκτούς οίνους από όλον τον κόσμο, εκεί που η δυναμική μπάρα φλερτάρει... συνέχεια






Last News
Next News

Αρχείο Ειδήσεων


Περισσότερα Ανατολίτικα...

Διαφήμιση στο ATHENS 24 I Πληροφορίες I Sitemap I Επικοινωνία
Copyright © 2007 | ATHENS 24 MEDIA Ε.Π.Ε. | All rights reserved