Home > Γεύσεις > Εστιατόρια

ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ

19.11.2018

LA MAISON DU GREC
Ένα νέο bistro με αέρα από την παλιά Αθήνα επιστρέφει στο κέντρο της πόλης


Κυριακάτικο μεσημέρι à la maison





Το νέο «La Maison du Grec», μετά από την σύντομη αλλά αισθητή παρουσία του στην Κηφισιά, επιστρέφει μετά από τρία χρόνια στην καρδιά της πόλης – στην πλατεία Αγίας Ειρήνης. Με το «Papillon», ταξιδέψαμε στο Παρίσι. Το τελευταίο εστιατόριο που σχεδίασε το αρχιτεκτονικό γραφείο Minas Kosmidis [Architecture in Concept] φιλοδοξεί να αναβιώσει την αισθητική και την αίγλη της παλιάς Αθήνας.

Το concept του εστιατορίου, Ελληνικό και μοντέρνα κλασικό, με μια αύρα από την παλιά Αθήνα, μεταφέρθηκε και στην διαμόρφωση του χώρου, αντλώντας παράλληλα έμπνευση από τις αστικές κατοικίες της δεκαετίας του 50’. Όπως οι παραδοσιακές Ελληνικές συνταγές από φρέσκα υλικά παρασκευάζονται και παρουσιάζονται με σύγχρονο τρόπο, έτσι αντιμετώπισαν και οι αρχιτέκτονες του χώρου τα μορφολογικά και διακοσμητικά του στοιχεία. Τόσο οι ξύλινες διακοσμήσεις στις οροφές, οι ανάγλυφες, βαμμένες ταπετσαρίες και οι μαρμάρινες επενδύσεις, όσο και τα μωσαϊκά πλακίδια και τα περίτεχνα μεταλλικά στοιχεία ανασυντίθενται για να αποκτήσουν εκ νέου την χαμένη τους αίγλη. Η αναβίωση ιστορικών στοιχείων, μέσω του σύγχρονου τρόπου με τον οποίο τα διαχειρίστηκαν εν τέλει οι αρχιτέκτονες, δίνουν στο «La Maison du Grec» μία σύγχρονη, pop αίσθητική ενός μπιστρό του 2018, προσαρμοσμένο στις ανάγκες της εποχής του.

Εδώ μπορείτε να βρείτε φρέσκες χωριάτικες πίτες, πεϊνιρλί, ελληνικές πίτσες και πολλές ακόμα γευστικές επιλογές, από το πρωί μέχρι το βραδάκι. Υπάρχουν ακόμα χειροποίητα γλυκά, που αξίζει να δοκιμάσετε. Το καλύτερο; Η τάρτα μαστίχας με βύσσινο ή η σοκολατόπιτα -αν είσαι πιο πολύ της σοκολάτας.

Αργά το απόγευμα ή το βραδάκι, μπορείτε να απολαύσετε ένα δροσερό cocktail που έχει δημιουργήσει ο Βασίλης Τουμπλής, ή ένα κρασάκι και να χαλαρώσετε μετά το γραφείο. Όπως και να έχει, η αύρα του La Maison du Grec είναι απλά μοναδική και ιδανική για χαλάρωση.

Έμβλημα του μαγαζιού αποτελεί το γιγαντιαίο ξυλόγλυπτο ακροκέραμο - ένα διακοσμητικό στοιχείο το οποίο αποτελεί συνδετικό κρίκο όλων των περιόδων και ρυθμών της αρχιτεκτονικής του τόπου, από την κλασική Αθήνα, έως την σύγχρονη Ελλάδα. Ο Μηνάς Κοσμίδης, ο οποίος είχε επιμεληθεί επίσης τον σχεδιασμό του πρώτου εστιατορίου στην Κηφισιά, προβάλει και πάλι το ανθέμιο ως αυτόνομο έργο τέχνης, αναγνωρίζοντας έτσι την καλλιτεχνική του αξία.

Το «La Maison du Grec» είναι -όπως λέει και το όνομά του- το «σπίτι του Έλληνα». Κατ’ επέκταση, το αρχιτεκτονικό γραφείο Minas Kosmidis [Archtiecture in Concept] μεταφράζει την γαστρονομική κατεύθυνση της κουζίνας με αρχιτεκτονικούς όρους, δημιουργώντας έναν χώρο ο οποίος μας μεταφέρει στην παλιά αστική κατοικία, χωρίς όμως να ξεχνάει πως πλέον βρίσκεται στο 2018.



LA MAISON DU GREC
Σκουζέ 1
Πλ. Αγ. Ειρήνης, Κέντρο
216 9005119

 

Περισσότερα θέματα


  • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
    Eating dinner at SIX d.o.g.s

    "Κάπου στις αρχές του 2011, ενάμιση χρόνο αφού είχαμε ανοίξει το six d.o.g.s, σκεφτόμασταν πολύ έντονα να κάνουμε ένα νέο βήμα. Είχε μόλις κλείσει ένα από τα αγαπημένα μας καφενεία παλαιάς κοπής στη γειτονιά, το Αιολίς (γωνία Αγ. Ειρήνης και Αιόλου), το οποίο στεγαζόταν σε ένα διατηρητέο κτίριο μοναδικής γοητείας... συνέχεια
  • FRIDAYS™ FLAVOR JOURNEY
    Comfort Food από όλο τον κόσμο με την υπογραφή των TGI Fridays™

    Το πιο γευστικό Fridays™ Flavor Journey ξεκίνησε! Μπορεί οι μετακινήσεις να συνεχίζουν να μας περιορίζουν, οι αισθήσεις μας όμως μπορούν να μας ταξιδέψουν νοερά. Κι τα TGI Fridays™ είναι εδώ για να σε μεταφέρουν στον προορισμό των ονείρων σου, μέσα από ένα ξεχωριστό μενού με comfort food συνταγές, επηρεασμένες από... συνέχεια
  • BIOS HOME KITCHEN
    Exploring culinary culture

    Chez Bios is back! Η αγαπημένη κουζίνα του Bios λειτουργεί ξανά από σήμερα με την γνωστή ομάδα του ξεχωριστού Γαλλικού bistro της πόλης. Το Bios Home Kitchen είναι ένα εγχείρημα του Bios, που βρίσκεται κρυμμένο στον πρώτο όροφο του κτηρίου στην οδό Πειραιώς 84. Εδώ, σε ένα χώρο με έντονη τη μνήμη... συνέχεια
  • AVANT GARDE Wine Bar Restaurant
    Enjoying Life! Good FOOD. DRINKS. FRIENDS. MEMORIES

    Το μοντέρνο wine bar restaurant AVANT GARDE, στο Μαρούσι, σε έναν χώρο μοναδικής αισθητικής με minimal design και παριζιάνικη κομψότητα, δημιουργήθηκε για να προσφέρει μια διαφορετική κουλτούρα διασκέδασης, εκεί που η απόλαυση ενός δείπνου υψηλής γαστρονομίας συνοδεύεται από εκλεκτούς οίνους από όλον τον κόσμο, εκεί που η δυναμική μπάρα φλερτάρει... συνέχεια






Last News
Next News

Αρχείο Ειδήσεων


Περισσότερα Ανατολίτικα...

Διαφήμιση στο ATHENS 24 I Πληροφορίες I Sitemap I Επικοινωνία
Copyright © 2007 | ATHENS 24 MEDIA Ε.Π.Ε. | All rights reserved