ΤΑΒΕΡΝΕΣ
ΠΙΠΕΡΙΑ
Πικάντικο και φρέσκο




Μια λέξη που παραπέμπει συνειρμικά σε κάτι πικάντικο και φρέσκο. Σε κάτι καυτερό, ίσως ανατολικής καταγωγής.
Στις 15 Μαρτίου του 2001, ο ιδιοκτήτης Γιάννης Γαλακτόπουλος, εγκαινίασε στην όμορφη περιοχή του Ν. Ψυχικού ένα κλασσικό μεζεδοπωλείο, που κατόπιν σιωπηλής αλλά σαφούς καθοδήγησης των προτιμήσεων των πελατών του, γρήγορα μεταλλάχθηκε σε μεταμοντέρνα ταβέρνα θαλασσινών.
Ο περίεργος όρος μεταμοντέρνα, αποδίδεται τόσο στην αισθητική του εσωτερικού χώρου που είναι κάτι παραπάνω από ευφάνταστη, όσο και στις επιλογές της κουζίνας, από τον chef Παναγιώτη Παπανικολάου.
Τόσο η διακόσμηση όσο και ένα μεγάλο μέρος του μενού αλλάζουν αρκετά συχνά, πράγμα που "δροσίζει" ευχάριστα το σύνολο και αποτελεί ένα σίγουρο όπλο κατά της τυποποίησης και της συνήθειας, που εύκολα οδηγούν στην παρακμή αντίστοιχους χώρους.
Πολύ μεγάλη προσοχή δίνεται στο έμψυχο υλικό που επανδρώνει το χώρο. Φρέσκα και νεαρά πρόσωπα είναι πρόθυμα να εξυπηρετήσουν αποτελεσματικά τους πελάτες, που πολλοί από αυτούς είναι πια μόνιμοι, ίσως και φανατικοί, προέρχονται κυρίως από τις γύρω περιοχές και όχι μόνο και αρέσκονται στο στυλ που έχει διαμορφώσει η "Πιπεριά", που τείνει να γίνει μόδα στο γαστριμαργικό χάρτη της Αθήνας.
Στην κουζίνα επικρατούν οι θαλασσινές γεύσεις και το στίγμα της είναι βασικά ελληνικό, με πολυσυλλεκτική χροιά. Υπάρχουν τέσσερις προτάσεις επιδορπίων και κάβα με 35 καλές ελληνικές επιλογές κυρίως λευκών κρασιών, σύμφωνα με το στίγμα της κουζίνας, καλή ποικιλία από μπύρες και το απαραίτητο για το του χώρο ούζο. Το χύμα κρασί (Μοσχάτο Λήμνου και Αγιωργίτικο) είναι προσεγμένο, ενώ υπάρχει και χύμα τσίπουρο.
Αγγ. Σικελιανού 8 & Αδριανείου
Νέο Ψυχικό
Τηλ. 210 672 9114
www.piperia-seafood.gr
ADLINKS
-
Athens24.com (English Version)
Discover the No. 1 Guide for Athens
http://www.athens24.com
Last News
Next News