Tuesday, 16 April 2024
09
04
2024
Η Μαρίνα Σάττι πρόκειται να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον 68ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, που θα διεξαχθεί στο Μάλμε της Σουηδίας, στις 7, 9 και 11 Μαΐου 2024. Το “ZARI” είναι ένα τραγούδι που παντρεύει σύγχρονα, παραδοσιακά και έθνικ στοιχεία, με τους στίχους να μιλούν για την αγάπη αλλά και για τα ρίσκα που πρέπει να παίρνουμε κάποιες φορές σαν μια ζαριά που ρίχνουμε και δεν ξέρουμε τι θα μας φέρει. Το “ZARI” που κυκλοφορεί στις ψηφιακές και streaming πλατφόρμες έχει σχεδόν αγγίξει τα 7.000.000 streams στο Spotify, λαμβάνοντας διπλά πλατινένια απονομή σε μόλις 1 μήνα από την κυκλοφορία του. Παράλληλα, οι προβολές του official video ξεπερνούν μέχρι στιγμής τις 11 εκατομμύρια – αριθμός ρεκόρ για ελληνική συμμετοχή στην ιστορία του θεσμού. Τη μουσική “ZARI” υπογράφουν οι Μαρίνα Σάττι, OGE, Kay Be, Nick Kodonas, Jay Stolar, Gino The Ghost και Jordan Palmer, ενώ τους στίχους οι VLOSPA, OGE, Μαρίνα Σάττι και Solmeister. Το βιντεοκλίπ σκηνοθέτησε ο Αυστραλός Zac Wiesel.
more
08
04
2024
Ο λόγος για την Ηλιάννα Ζέρβα, το κορίτσι που για πολλούς μήνες έκανε... όλο το TikTok να τραγουδάει τους γεμάτους νόημα στίχους «μην ανάβεις το φως θα μας δει ο Θεός, την αγάπη αυτή θα ζηλέψει» και μπορεί να περηφανεύεται ότι έχει τραγουδήσει έναν από τους «ύμνους του TikTok». Μάλιστα, το εν λόγω τραγούδι έφτασε να περιγράφει και την... καθημερινότητά μας, όταν η εκπομπή «Ράδιο Αρβύλα» χρησιμοποίησε το «Μην Ανάβεις Το Φως» για να σατιρίσει την ακρίβεια στα τιμολόγια ρεύματος, ένα πρόβλημα που όλοι μας αντιμετωπίζουμε πλέον.
more
08
04
2024
Συνεντεύξεις που πήραν οι συγγραφείς από τα μέλη του συγκροτήματος, τους φίλους και τους συγγενείς τους, κατά την προετοιμασία του αμφιλεγόμενου βιβλίου τους «The Love You Make» (1983), έχουν συμπεριληφθεί στο «All You Need Is Love». Όταν κυκλοφόρησε το «The Love You Make», οι Beatles δεν ήταν ευχαριστημένοι με το περιεχόμενό του και όπως ισχυρίζεται ο Στίβεν Γκέινς στους Times, «ο Πολ και η Λίντα ΜακΚάρτνεϊ έσκισαν το βιβλίο και το έκαψαν στο τζάκι, σελίδα προς σελίδα». «Υπήρχε μια ομερτά, ένας κώδικας σιωπής γύρω από τους Beatles, και δεν πίστευαν ότι θα έβγαινε μπροστά κανείς να πει την αλήθεια», αναφέρει.
more
06
04
2024
Κάθε χρόνο, η κοινότητα του TikTok αγκαλιάζει αυτή τη γιορτή της μουσικής και του πολιτισμού, πυροδοτώντας τάσεις της Eurovision (@eurovision) που απογειώνονται παγκοσμίως, εμπνευσμένες από τους καλλιτέχνες που αγαπούν. Με περισσότερες από 584.500 δημοσιεύσεις για την #Eurovision ήδη, το 2024 πρόκειται να φέρει την κοινότητα πιο κοντά στον διαγωνισμό από ποτέ. Φέτος, η Eurovision θα πραγματοποιηθεί στο Μάλμε της Σουηδίας, μετά τη νίκη της Loreen στο Λίβερπουλ το 2023. Ως Επίσημος Συνεργάτης Ψυχαγωγίας, το TikTok είναι ο προορισμός για ό,τι αφορά στη Eurovision. Με αποκλειστική πρόσβαση και περιεχόμενο από τα παρασκήνια, το TikTok έχει επανεφεύρει τον τρόπο με τον οποίο βιώνεται και γιορτάζεται η μεγαλύτερη ζωντανή μουσική εκδήλωση στον κόσμο. Καθώς το TikTok προετοιμάζει νέα επίπεδα εμπειρίας για τους θαυμαστές του διαγωνισμού, οι χρήστες μπορούν να αναζητήσουν το hashtag #Eurovision2024, το οποίο θα ξεκλειδώσει έναν θησαυρό αποκλειστικού περιεχομένου, μεταφέροντάς τους βαθύτερα στην καρδιά του διαγωνισμού. Η Σουηδία έχει αναδείξει έναν από τους πιο επιτυχημένους νικητές όλων των εποχών, τους εμβληματικούς ABBA, οι οποίοι κέρδισαν τον διαγωνισμό πριν από 50 χρόνια με το «Waterloo», το οποίο κατέταξε το συγκρότημα μεταξύ των παγκόσμιων αστέρων. Η Σουηδία έχει επίσης το ρεκόρ (με την Ιρλανδία) με τις περισσότερες νίκες στον διαγωνισμό κερδίζοντας 7 φορές, ενώ κατέχει το στέμμα, με τη νικήτρια Loreen, την πρώτη γυναίκα που κέρδισε τον διαγωνισμό δύο φορές, έχοντας θριαμβεύσει για πρώτη φορά στο Μπακού το 2012. Δείτε πώς μπορείτε να αγκαλιάσετε τη μαγεία της Eurovision 2024 με το TikTok! Λάβετε θέσεις στην πρώτη σειρά, με το TikTok Λάβετε μέρος στη συζήτηση αναζητώντας #Eurovision2024 καθώς η κοινότητα του TikTok και οι θαυμαστές της Eurovision σε όλο τον κόσμο παρουσιάζουν και μοιράζονται τη δημιουργικότητά τους και γιορτάζουν τη χαρά του μεγαλύτερου και πιο αγαπημένου διαγωνισμού τραγουδιού στον κόσμο. Ακολουθήστε τους αγαπημένους σας καλλιτέχνες της Eurovision, όπως τους @angelinamango__ & @joostklein, αλλά και τη @marina_satti καθώς και τους δημιουργούς του TikTok που θα μοιράζονται κλεφτές ματιές από τη δράση καθ' όλη τη διάρκεια της παραμονής τους στο Μάλμε. Ακολουθήστε την @Eurovision για αποκλειστικό περιεχόμενο στα παρασκήνια και αποκλειστικά καλλιτεχνών. Γιορτάστε τα αγαπημένα σας τραγούδια της Eurovision από το παρελθόν και το παρόν, από το «Cha Cha Cha» έως το «SPACE MAN» και δημιουργήστε ξανά τις δικές σας μαγικές στιγμές της Eurovision! Η αντίστροφη μέτρηση για το Μάλμε ξεκινά στο TikTok!
more
05
04
2024
«Πόσο βαρετή είναι η μουσική σκηνή αυτή τη στιγμή;» αναρωτήθηκε. «Δεν επιτίθεμαι στην ίδια τη μουσική. Απλώς θρηνώ για τον θάνατο του ανταγωνισμού, του κινδύνου, της προσωπικότητας...» έγραψε ο Άγγλος τραγουδιστής, πρώην μέλος του συγκροτήματος «Take That».
more
Αθήνα
31
03
2024
Το πρώτο μέρος του προγράμματος επιμελείται η ομάδα bend και συμμετέχουν ο Bill Anagnos, ο Ανδρέας Ragnar Κασσάπης και η Δανάη Στεφάνου. Για το δεύτερο μέρος, ο Vert έχει προσκαλέσει την Franziska Lantz και την Saint Precious να παρουσιάσουν ζωντανά τα έργα που έχουν γράψει ειδικά για την εγκατάσταση και ακούγονται στην έκθεση Τhe Hermit τους τελευταίους τέσσερις μήνες αλλά και νέες συνθέσεις. Το The Hermit (Ο Eρημίτης) είναι η πρώτη ατομική έκθεση στην Ελλάδα του εικαστικού καλλιτέχνη Viron Erol Vert. Μεγαλωμένος μεταξύ Γερμανίας, Τουρκίας και Ελλάδας, σε διαπολιτισμικό –οικογενειακό και ευρύτερο– περιβάλλον, ο Vert έχει ένα πολυσχιδές έργο με καλλιτεχνικά ενδιαφέροντα που αφορούν θρησκευτικά συστήματα, πολιτισμικές ταυτότητες και γλώσσα. Το πολυπολιτισμικό υπόβαθρο του καλλιτέχνη και οι στενοί του δεσμοί με τα διάφορα υποπολιτισμικά περιβάλλοντα της σκηνής των club στο Βερολίνο παίζουν κεντρικό ρόλο στην έρευνα και το έργο του. Η επιτόπια εγκατάσταση του Viron Erol Vert Τhe Hermit δημιουργήθηκε ειδικά για το EMΣΤ και είναι εμπνευσμένη από το έργο του Ιάννη Ξενάκη, στον οποίο το Μουσείο αφιέρωσε δύο μεγάλες εκθέσεις την περίοδο 2023-2024. Η εγκατάσταση διερευνά διάφορες όψεις της πρακτικής του πρωτοποριακού συνθέτη, αρχιτέκτονα και μαθηματικού, και αναδεικνύει την επιρροή που είχε στους σύγχρονους μουσικούς και σε καλλιτέχνες που εργάζονται με βάση τον ήχο. Η εγκατάσταση του Vert είναι ένας εμβυθιστικός, διαδραστικός τόπος συνάντησης με αισθητική εμπνευσμένη από το nightclubbing, o oποίος γεμίζει με ήχους συντεθειμένους από μουσικούς της σύγχρονης πειραματικής μουσικής (Agatha & Kristianna Tsimpi, Korhan Erel, Franziska Lantz, Alexander Stewart / Ge1, Saint Precious, André Vida). Συγχρόνως, οι έξι μελωδοί στο κέντρο μετατρέπουν τον ίδιο τον χώρο σε μουσικό όργανο. Οι επισκέπτες καλούνται να βυθιστούν και να απολαύσουν το οπτικοακουστικό περιβάλλον που έχει δημιουργήσει ο καλλιτέχνης. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 13.00-19.00 Ζωντανά μουσικά περφόρμανς των: Δανάη Στεφάνου | Ανδρέας Ragnar Κασσάπης | Bill Anagnos | Franziska Lantz | Saint Precious Η έκθεση θα είναι ανοιχτή από τις 11.00 έως τις 19.00. Το μουσικό πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις 13.00 και θα διαρκέσει ως τις 19.00. Είσοδος ελεύθερη σε όλες τις εκθέσεις και στα μουσικά δρώμενα.
more
28
03
2024
Ο αρχηγός των Nirvana που αυτοκτόνησε στις 5 Απριλίου 1994, θα τιμηθεί με εκπομπές στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο από το BBC, μεταξύ άλλων, με το ντοκιμαντέρ με τίτλο «Moments That Shook Music: Kurt Cobain» (Στιγμές που συγκλόνισαν τη μουσική: Κερτ Κομπέιν) στο BBC Two και στο iPlayer. Σύμφωνα με δελτίο Τύπου, το ντοκιμαντέρ θα είναι μία αφήγηση αποκλειστικά μέσα από ισχυρά και σπάνια πλάνα αρχείου και ένας φρικιαστικός απολογισμός των τραγικών ημερών. Τα τελευταία χρόνια της ζωής του ο Κερτ Κομπέιν πάλευε με τον εθισμό στα ναρκωτικά και την κατάθλιψη. Μετά από υπερβολική δόση στη Ρώμη τον Μάρτιο του 1994 και μια επακόλουθη παρέμβαση, ο Κομπέιν αυτοκτόνησε στο σπίτι του στο Σιάτλ στις 8 Απριλίου. Ήταν 27 ετών. Ο Κερτ Κομπέιν σχημάτισε τους Nirvana το 1987 με τον Κριστ Νοβοσέλιτς και πέρασε από μια σειρά ντράμερ προτού ενταχθεί ο Ντέιβ Γκρολ το 1990 και η κλασική τους σύνθεση εδραιωθεί.
more
25
03
2024
Το εικονογραφημένο μυθιστόρημα με τίτλο «No Remorse: The Illustrated True Stories of Lemmy Kilmister and Motörhead» έχει μορφή προφορικής ιστορίας και περιλαμβάνει συνεισφορές από ροκ είδωλα όπως οι Ντέιβ Γκρολ, Όζι Όσμπορν, Λίτα Φορτ, Ντέιβ Ναβάρο, Λαρς Ούρλιχ και Slash. Επιπλέον για το βιβλίο συνεργάζονται τα άλλα μέλη του συγκροτήματος του, Φιλ Κάμπελ, Μίκι Ντι. Συνολικά, 25 προσωπικότητες συνδυάστηκαν με 25 καλλιτέχνες, αφηγούμενοι ιστορίες για τις προσωπικές τους συναντήσεις με τον αείμνηστο θρύλο των Motörhead. Στους εικονογράφους περιλαμβάνονται οι Ντέιβ Τσίζολμ, Τζιμ Μανφούντ, Μπομπ Φίνγκερμαν. Το εξώφυλλο εικονογραφήθηκε και σχεδιάστηκε από τον Τιμ Μπράντστριτ. «Μέχρι τότε δεν είχα ξανασυναντήσει αυτό που θα αποκαλούσα έναν πραγματικό ήρωα του ροκ εν ρολ», αφηγείται ο Ντέιβ Γκρολ στον πρόλογό του στο graphic novel. «.. τον Έλβις, τον Κιθ Ρίτσαρντς, ο Λέμι είναι ο βασιλιάς του ροκ εν ρολ. Ένας ζωντανός θρύλος που αναπνέει, πίνει, ρουθουνίζει. Κανείς άλλος δεν τον φτάνει». Ο αρχηγός των Foo Fighters και μέλος των Nirvana ήταν από τους πιο στενούς φίλους του Λέμι Κίλμιστερ, ο οποίος αποτέλεσε πηγή επιρροής σε όλη την καριέρα του Γκρολ. Αυτή η επιρροή και η σχέση απαθανατίζονται ακόμη και με τη μορφή ενός αναμνηστικού τατουάζ στον αριστερό χέρι του Γκρολ. Το βιβλίο θα κυκλοφορήσει σε πολλές συλλεκτικές εκδόσεις, μεταξύ άλλων μιας που συνοδεύεται από λευκή παραλλαγή βινυλίου της θρυλικής συλλογής LP των Motörhead, No Remorse, καθώς και ένα τρίπτυχο αφίσας από τον σχεδιαστή Hydro74. Το επόμενο έτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από την ίδρυση των Motorhead.
more
23
03
2024
Η ομάδα χιπ χοπ αναμένεται να παρουσιάσει ζωντανά σε μια μοναδική συναυλία επιτυχίες από το άλμπουμ τους «Black Sunday» καθώς και άλλα τραγούδια από τη δισκογραφία τους. Στο επεισόδιο «Homerpalooza» του 1996, της δημοφιλούς αμερικανικής σειράς κινουμένων σχεδίων, οι Simpsons, παρουσιάζεται ότι οι Cypress Hill είχαν κλείσει εκ παραδρομής μια εμφάνιση με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Λονδίνου λόγω επήρειας αλκοόλ. Οι φίλοι του καλιφορνέζικου συγκροτήματος ελπίζουν εδώ και καιρό για την πραγματοποίηση αυτής της συνεργασίας, η οποία τώρα θα υλοποιηθεί. Η εν λόγω συναυλία, με τη συμμετοχή των Cypress Hill, Sen Dog, B-Real και DJ Muggs και της Συμφωνικής Ορχήστρας του Λονδίνου, θα πραγματοποιηθεί στις 10 Ιουλίου 2024 στο Royal Albert Hall. Η Κάθριν ΜακΝτόουελ διευθύνουσα σύμβουλος της Συμφωνικής Ορχήστρας του Λονδίνου δήλωσε: «Μετά από χρόνια εικασιών από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πολλοί θαυμαστές μπορεί να άρχισαν να πιστεύουν ότι θα ήταν απλώς ένα όνειρο - αλλά η Συμφωνική Ορχήστρα του Λονδίνου είναι στην ευχάριστη θέση να συνεργαστεί επιτέλους με τους Cypress Hill στη σκηνή και από κοντά και ανυπομονούμε να δημιουργήσουμε μια αξέχαστη μουσική στιγμή! Ευχαριστώ πολύ τους δημιουργούς των Simpsons για την ιδέα και την AEG Artisitc και την PolyArts που τα έκαναν όλα πραγματικότητα».
more
15
03
2024
Η σειρά με τίτλο "Johnson and Knopfler’s Music Legends" θα προβληθεί σε έξι επεισόδια διάρκειας 60 λεπτών από τις 25 Απριλίου μέσω των βρετανικών καναλιών και των υπηρεσιών streaming Sky Arts, Freeview και NOW. Η σειρά θα είναι επίσης διαθέσιμη στο κοινό των Ηνωμένων Πολιτειών μέσω της υπηρεσίας NOW. Το περιεχόμενο της σειράς θα ακολουθεί τους Johnson και Knopfler καθώς εξερευνούν την κληρονομιά έξι θρύλων της μουσικής, συμπεριλαμβανομένων των Tom Jones, Sam Fender, Cindy Lauper, Neil Rogers, Carlos Santana και Emmylou Harris. "Συνταρακτικές γνώσεις και εμπειρίες συναντούνται στο πρόγραμμα καθώς ο τραγουδιστής των AC/DC, Brian Johnson, και ο τραγουδιστής και κιθαρίστας των Dire Straits, Mark Knopfler, μοιράζονται τις ιστορίες τους με μια επιλογή από ακατέργαστα κομμάτια μουσικής," δηλώνει η περιγραφή του προγράμματος από το Sky.
more
15
03
2024
Οι διοργανωτές του εμβληματικού Μουσικού Φεστιβάλ του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσαν την πολυαναμενόμενη σύνθεση της έκδοσης του 2024 που θα διεξαχθεί από τις 26 έως τις 30 Ιουνίου στο Γουόρθι Φαρμ, στο Πίλτον της Αγγλίας. Οι κεντρικοί καλλιτέχνες του Glastonbury 2024 θα είναι οι Dua Lipa, Coldplay, SZA και Shania Twain.
more
Λος Άντζελες
13
03
2024
Το αστέρι, με αριθμό εγγραφής 2.774, τοποθετήθηκε στη διεύθυνση 1750 Vine Street, μπροστά από τον ιστορικό πύργο της Capitol Records. Στην εκδήλωση, η κόρη του, Ζόι Κράβιτζ (Zoë Kravitz), και ο Ντένζελ Ουάσινγκτον (Denzel Washington) μίλησαν για τον ίδιο, ενώ ο τραγουδιστής απολάμβανε τη μοναδική του στιγμή, σύμφωνα με το People. Ο Λένι Κράβιτζ, γεννημένος στις 26 Μαΐου 1964, ξεκίνησε τη μουσική του καριέρα τη δεκαετία του '80 και έγινε γνωστός για τον μοναδικό του συνδυασμό rock, funk, soul και blues. Κέρδισε πολλά βραβεία Grammy και κυκλοφόρησε επιτυχημένα άλμπουμ όπως το "Let Love Rule", "Are You Gonna Go My Way" και "5". Επιπλέον, έχει εμφανιστεί σε πολλές ταινίες και τηλεοπτικές παραγωγές. Η μουσική του έχει επηρεάσει γενιές μουσικών και θαυμαστών παγκοσμίως.
more