ΚΡΙΤΙΚΗ ΔΙΣΚΩΝ
DAVID HOLMES
Ocean's 13

Τον έχω δει από κοντά τον David Holmes, έχω ακούσει τη μουσική του και είμαι πια σίγουρος ότι: α) είναι έξυπνος άνθρωπος, β) δεν είναι μεγάλος σε ηλικία. Αυτό το δεύτερο έρχεται σαν έκπληξη μπροστά στην άνεση με την οποία αναπαράγει τη μουσική των 60's και των 70's προκειμένου να αποτίσει φόρο τιμής στο στυλ της αρχικής "Συμμορίας των 11" - και μετά 12 - και τώρα 13.
Δεν έχω λόγους να το κρύψω, ο κύριος Soderbergh μου την έχει φέρει άσχημα με τις τρεις ταινίες που έφτιαξε (ναι, του "12" συμπεριλαμβανομένου) και το καστ με τους κουλ τυπάδες σίγουρα έχει παίξει το ρόλο του (πόσο μάλλον τα εσωτερικά αστεία τύπου "ο Βενσάν Κασέλ χορεύει καποέιρα"). Ο David Holmes, όμως, με την πανέξυπνη μουσική του, έχει ανεβάσει τον πήχη της παραγωγής ακόμη πιο ψηλά.
Το "Ocean's 13" ακούγεται groovy και funky, γεμάτο παλιομοδίτικα πλήκτρα, πρώιμα ηλεκτρονικά, κιθάρες που 'κλέβουν' εύστοχα το φανκ και φυσικά πολλά, ζηλευτά beat που σε κάνουν να κινείσαι ρυθμικά. Τα κομμάτια στο soundtrack δεν είναι λίγα (20 στον αριθμό), με δύο tracks που δεν ανήκουν στον Holmes (Sinatra και Debussy), αλλά τα θέματα είναι όλα μικρά σε διάρκεια. Το αποτέλεσμα είναι ένα σύνολο κεφάτο και με στυλ, το οποίο αν και δεν παρεκκλίνει από τα βασικά του μοτίβα, όχι μόνο ΔΕΝ κουράζει, αλλά ενθουσιάζει και με την άνεσή του. Θα έχεις ήδη πιάσει τον εαυτό σου να τραγουδάει κάποιο θέμα την δεύτερη φορά, και αυτό δεν είναι λίγο για ένα instrumental soundtrack.
Θα περιμένω το "14" και ας φέρει κάποιος τον κύριο Holmes για κάτι παραπάνω από ένα DJ set (αν προλαβαίνει, βέβαια).
Ηλίας Μαλασίδης
ADLINKS
-
Athens24.com (English Version)
Discover the No. 1 Guide for Athens
http://www.athens24.com
Last News
Next News