Thursday, 02 May 2024
Άγκυρα
02
05
2024
Κι αφού έκανε… όλη την Ελλάδα να συζητάει για το νέο της τραγούδι «Είπες», είχε έρθει η ώρα να κάνει χαμό και στο εξωτερικό. Έτσι κι έγινε... Ο λόγος για την Ήβη Αδάμου, η οποία τα έσπασε και στην Τουρκία με δύο sold out συναυλίες σε Κωνσταντινούπολη και Άγκυρα. Η αγαπημένη τραγουδίστρια, η οποία βιώνει μια από τις καλύτερες περιόδους της καριέρας της, βρέθηκε στη γειτονική χώρα και χάρισε στους εκατοντάδες θαυμαστές της , που είχαν γεμίσει ασφυκτικά τους χώρους που εμφανίστηκε, δυο βραδιές που θα θυμούνται για πολύ καιρό. Η Ήβη Αδάμου ξεσήκωσε το κοινό, ερμηνεύοντας όλες τις επιτυχίες της, ενώ… πολλοί από τους θαμώνες ζητούσαν επιτακτικά να ακούσουν το «Είπες», όπου πολλοί εξ αυτών γνώριζαν ήδη τους στίχους, κάτι που δείχνει ότι το τραγούδι έχει ήδη ξεφύγει από τα σύνορα της Ελλάδας. Ωστόσο, η έκπληξη της βραδιάς ήρθε όταν η Ήβη Αδάμου τραγούδησε στα Τουρκικά, προκαλώντας έκπληξη και εντυπωσιάζοντας τους πάντες. Κι όλα αυτά, ενώ εδώ στην Ελλάδα το «Είπες» βρίσκεται για ακόμα μια μέρα στην πρώτη θέση των μουσικών τάσεων του Youtube αφού σε μόλις 11 ημέρες έχει ξεπεράσει τις 1 εκατομμύριο προβολές, ενώ «σαρώνει» και σε όλα τα ψηφιακά καταστήματα καθώς και στα social media, αφού το TikTok έχει βρει… το νέο του ύμνο. Η Ήβη Αδάμου όμως δεν έχει σκοπό να σταματήσει πουθενά... Ήδη εργάζεται πυρετωδώς και καταστρώνει τα επόμενα της σχέδια, ενώ ξεκινάει άμεσα την καλοκαιρινή της περιοδεία σε Ελλάδα, Κύπρο και εξωτερικό! Μείνετε συντονισμένοι…γιατί αυτά είναι μόνο η αρχή!  
more
01
05
2024
Ο τραγουδιστής εμφανίστηκε στη σκηνή του φεστιβάλ, μετατρέποντας το Stagecoach στο Ίντιο της Καλιφόρνια σε μια εκκλησία, με προβολές έργων τέχνης από βιτρό πίσω του και με ένα χορωδία να ερμηνεύει τα γκόσπελ τραγούδια. Παρόλο που η συναυλία του άργησε να ξεκινήσει από την αρχικά προγραμματισμένη ώρα, ξεκίνησε με μια πεντάλεπτη εισαγωγή από εκκλησιαστικό όργανο ακολουθούμενη από μια διασκευή του τραγουδιού «Hallelujah» του Λέοναρντ Κόεν. Ο τραγουδιστής παρουσίασε πολλές διασκευές, κάποιες παραδοσιακές και μερικές αρκετά απροσδόκητες. Μεταξύ άλλων, παρουσίασε τη δική του εκδοχή του τραγουδιού «California Love» του Tupac Shakur και το «Gin and Juice» του Snoop Dogg, εστιάζοντας σε διασκευές και μη στα δικά του τραγούδια.
more
01
05
2024
Η γεννημένη και μεγαλωμένη στη Σουηδία Έλενα επιστρέφει στις… ρίζες της, με το κοινό της Ευρώπης να κατακλύζει ήδη τα social media με διθυραμβικά σχόλια, ανυπομονώντας για την εμφάνισή της. Το συγκεκριμένο act θα αποτελεί μάλιστα την 5η εμφάνιση της Έλενας Παπαρίζου στη σκηνή της Eurovision, αφού το 2001 την απολαύσαμε ως μέλος των Antique στην Κοπεγχάγη της Δανίας, το 2005 έφερε τη νίκη για την Ελλάδα στο Κίεβο της Ουκρανίας, το 2006 υποδέχτηκε τους Ευρωπαίους στην Αθήνα, και το 2021 συμμετείχε στο εντυπωσιακό “Rock The Roof” party στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας. Τις επόμενες μέρες η Έλενα αναμένεται να ταξιδέψει στο Μάλμε προκειμένου να πραγματοποιήσει τις επίσημες πρόβες για την εμφάνισή της φορώντας μια εντυπωσιακή δημιουργία δια χειρός Βρεττού Βρεττάκου, ενώ την αμέσως επόμενη μέρα θα επιστρέφει στην Ελλάδα καθώς πρόκειται να ανακοινώσει το 12ρι της κριτικής επιτροπής της Ελλάδας, κατά τη διάρκεια της βραδιάς του τελικού το Σάββατο 11 Μαΐου. Στο “Sing-A-Long” act θα συμμετέχουν επίσης η Sertab Erener (Τουρκία 2004) καθώς και η Charlotte Perrelli (Σουηδία 1999).
more
30
04
2024
Η συναυλία στο NRG Stadium του Χιούστον ήταν η πρώτη από μια σειρά 16 εμφανίσεων που έχουν προγραμματιστεί για τις ΗΠΑ και τον Καναδά έως τον Ιούλιο. Οι θαυμαστές του θρυλικού συγκροτήματος πλημμύρισαν το στάδιο φορώντας μπλουζάκια με το διάσημο λογότυπο των Rolling Stones με τα χείλη και τη γλώσσα. Το συγκρότημα, που ιδρύθηκε πριν από πάνω από έξι δεκαετίες, άνοιξε τη συναυλία με το τραγούδι "Start Me Up", με τον Mick Jagger να εμφανίζεται στη σκηνή φορώντας ένα γυαλιστερό, ριγέ σακάκι, ένα μπλουζάκι με παγιέτες και μαύρο τζιν παντελόνι. Το κοινό ανταποκρίθηκε αμέσως χορεύοντας στους ρυθμούς του τραγουδιού που κυκλοφόρησε το 1981. Ο 80χρονος Jagger χόρευε, χοροπηδούσε και περπατούσε επάνω κάτω στη σκηνή και τραγουδούσε μαζί με τα εναπομείναντα μέλη του συγκροτήματος, τον 80χρονο Keith Richards και τον 76χρονο Ronnie Wood. Παρότι η ομάδα δημοσίων σχέσεων του συγκροτήματος δεν αποκάλυψε τον αριθμό των εισιτηρίων που πωλήθηκαν, η ιστοσελίδα πώλησης εισιτηρίων StubHub παρατήρησε ότι δύο ώρες πριν από την έναρξη της συναυλίας λιγότερο από το 2% των συνολικών εισιτηρίων ήταν διαθέσιμα. Το συγκρότημα μάζεψε ανθρώπους κάθε ηλικίας στο στάδιο, με τους περισσότερους να είναι άνω των 60 ετών.
more
29
04
2024
Η περιοδεία ξεκινά από το Παρίσι, όπου η Τζάνετ θα εμφανιστεί στο Accor Arena στις 25 Σεπτεμβρίου. Στη συνέχεια, το πρόγραμμα περιλαμβάνει εμφανίσεις σε Μπέρμιγχαμ, Λονδίνο, Γλασκώβη και Μάντσεστερ, πριν η περιοδεία ολοκληρωθεί στον ηπειρωτικό ευρωπαϊκό χώρο, με την τελευταία στάση στο Ziggo Dome στο Άμστερνταμ στις 10 Οκτωβρίου.
more
Αθήνα
28
04
2024
Το τραγούδι του «Τα χαιρετίσματά μου» έγινε viral σε λίγες μόλις μέρες, αφού πριν καλά καλά κυκλοφορήσει ολόκληρο είχε μετατραπεί στον «ύμνο» του TikTok με το #taxairetismatamou να συγκεντρώνει πάνω από 6 εκατομμύρια προβολές. Την ίδια στιγμή, το τραγούδι έχει ξεπεράσει τις 2 εκατομμύρια προβολές στο Youtube, ενώ και τα άλλα τραγούδια του, όπως το «Όλα οδηγούν σε εσένα», το «Κατάλαβε Το» & το «Πάλι» έχουν λάβει αξιόλογες κριτικές και έχουν γίνει ιδιαίτερα δημοφιλή με εκατομμύρια προβολές σε όλες τις πλατφόρμες. Ο Βασίλης Οικονόμου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, ενώ η καταγωγή του είναι από την Πάτρα. Από μικρή ηλικία λάτρευε τους αυθεντικούς, λαϊκούς τραγουδιστές. Έτσι αποφάσισε να ξεκινήσει την επαγγελματική του καριέρα στο τραγούδι. Ο ταλαντούχος ερμηνευτής, που διανύει μια από τις πιο παραγωγικές περιόδους της καριέρας του, συνεχίζει εργάζεται πυρετωδώς, καθώς ετοιμάζεται για την κυκλοφορία του νέου του τραγουδιού με τίτλο «Αραιά και Που». Παράλληλα, συνεχίζει τις εμφανίσεις σε Ελλάδα και Κύπρο, έχοντας κερδίσει την αγάπη του κόσμου, ο οποίος γεμίζει τα μαγαζιά που εμφανίζεται, ενώ βρίσκεται σε συζητήσεις προκειμένου να τον απολαύσουμε πολύ σύντομα σε μεγάλη σκηνή της Αθήνας!
more
26
04
2024
Η τραγουδίστρια και τραγουδοποιός, γεννημένη στη Βρετανία από γονείς μετανάστες από το Κόσοβο, ξεχώρισε επιλέγοντας μία εντυπωσιακή ασημί δημιουργία με κρύσταλλα και δαντέλα από τον οίκο Chanel, που δημιούργησε ειδικά γι' αυτήν. Το φόρεμα είχε βαθύ ντεκολτέ και ήταν διακοσμημένο με ένα μαύρο σατέν φιόγκο και καρφίτσα από κρύσταλλο, εμπνευσμένα από τη συλλογή Métiers d'art 2023/24 που παρουσιάστηκε στο Μάντσεστερ τον Δεκέμβριο.
more
26
04
2024
Το «Μη Μετράς Λεφτά» αποτέλεσε ένα από τα πιο catchy λογοπαίγνια ήδη από το προηγούμενο έτος, με τη φράση να γίνεται viral σε όλα τα social media!   Με αμέτρητες αναδημοσιεύσεις και TikTok videos, το «Μη Μετράς Λεφτά» είχε ήδη αποτελέσει μία ακυκλοφόρητη επιτυχία που πήρε πλέον και ολοκληρωμένη μορφή, με το βίντεο κλιπ που μόλις κυκλοφόρησε στο YouTube σε σκηνοθεσία του SwipeeVisuals, να συναρπάζει. Το single το οποίο κυκλοφορεί από τη Minos Emi, A Universal Music Company, αποτελεί άλλη μία ένδειξη της δυναμικής του «Νεαρού» rapper που καταφέρνει να μαγνητίσει το κοινό με τη μοναδική του ενέργεια εντός και εκτός σκηνής.
more
24
04
2024
Η δασκάλα μουσικής, Μπάρμπαρα Κόλβεκ, εξομολογήθηκε ότι από τη δεύτερη δημοτικού η Τέιλορ είχε το πάθος να γίνει τραγουδίστρια. "Γράφει ποίηση συνεχώς, ακόμα και στο μάθημα μουσικής, ακόμα και όταν δεν έπρεπε", εξήγησε και μοιράστηκε πώς της έδωσε την ευκαιρία να ερμηνεύσει το πρώτο της σόλο τραγούδι. "Fast Talk Freddie", νομίζω ότι ήταν ο τίτλος", πρόσθεσε. Η πλέον συνταξιούχος εκπαιδευτικός, η οποία είχε την Τέιλορ Σουίφτ ως μαθήτρια από την πρώτη έως την τετάρτη δημοτικού, αποκάλυψε στην εκπομπή ότι διατηρούσαν επαφή "για λίγο καιρό". "Αισθάνομαι ότι ίσως της έδωσα μια μικρή ώθηση να ακολουθήσει τα όνειρά της", επεσήμανε.
more
24
04
2024
Αυτό το κομμάτι συμπεριλαμβάνεται στο άλμπουμ "Dark Matter", το οποίο είναι το δωδέκατο άλμπουμ του συγκροτήματος από το Σιάτλ, και κυκλοφόρησε πρόσφατα. Ο τραγουδιστής και συνθέτης Έντι Βέντερ εξήγησε σε συνέντευξή του στους Times ότι το τραγούδι αναδεικνύει μια έκκληση για ενότητα. "Υπάρχει ένας τύπος στις ΗΠΑ που εξακολουθεί να αρνείται την ήττα του στις εκλογές και οι άνθρωποι αντιδρούν και στηρίζουν αυτό το μήνυμα σαν να είναι αληθές", τόνισε ο Βέντερ.
more
24
04
2024
Σε παραγωγή του CNN FlashDocs, το ντοκιμαντέρ θα εξερευνήσει την επίδραση που έχουν στη σύγχρονη μουσική σκηνή της κάντρι κορυφαία ονόματα όπως η Beyoncé και ο Lil Nas X, καθώς και τη σχέση τους με την ιστορία των μαύρων καλλιτεχνών στο Νάσβιλ, αναφέρει το Billboard. Το «Call Me Country» θα περιλαμβάνει συνεντεύξεις με τους T.J. και John Osborne, Rhiannon Giddens, Rissi Palmer, Aaron Vance και Denitia, καθώς και αναλύσεις από ειδικούς της κάντρι μουσικής, όπως οι Touré, Kyle Coroneos και οι συν-διευθυντές του «Black Opry», Holly G. και Tanner D.
more
Αθήνα
24
04
2024
Μετά το CRAMA, τον πρώτο της δίσκο, όπου η ελληνική παραδοσιακή μουσική συναντά την τζαζ μέσα από τις διασκευές της, τώρα μετατοπίζεται σε ένα πιο εξομολογητικό, προσωπικό ύφος, μέσα από το οποίο αποτυπώνεται η αγωνία της να μοιραστεί όσα είδε και έμαθε ως τώρα. Σε μουσική και στίχους δικούς της, συνδυαστικά με την ευρηματική ενορχήστρωση του Θανάση Καρυπίδη, τα τραγούδια της Σάσας ηχογραφούνται στον τόπο γέννησης της, τη Δράμα, και ετοιμάζονται για μια διαδρομή έξω από τα συνήθη μουσικά σύνορα. Στις 19 Μαΐου θα παρουσιαστούν τα εννιά τραγούδια του νέου δίσκου, τα οκτώ σε μουσική και στίχους δικούς της, μαζί με τη δική της διασκευή ενός αγαπημένου ρεμπέτικου τραγουδιού, αλλά και ένα πλήρες πρόγραμμα με καλεσμένους τον Βαγγέλη Γερμανό, τη Μαρία Σουλτάτου, τον Θανάση Καρυπίδη και την Εύα Φάκλαρη. ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ Η Σάσα Παπαλάμπρου είναι τραγουδίστρια και πιανίστα. Έχει δίπλωμα πιάνου, πτυχίο από το τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιόνιου Πανεπιστήμιου της Κέρκυρας και Μεταπτυχιακό της Εθνομουσικολογίας και Πολιτισμικής Ανθρωπολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ παράλληλα είναι καθηγήτρια φωνητικής και πιάνου, έχοντας διδάξει στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου «Εκτέλεση/Ερμηνεία της Jazz Μουσικής και νέες Τεχνολογίες». Έχει συνεργαστεί με τους Δημήτρη Βασιλάκη, Μάνο Σαριδάκη, Τηλέμαχο Μούσα, Βαγγέλη Γερμανό, Γιάννη Κούτρα και πολλούς άλλους καλλιτέχνες της τζαζ και της ελληνικής μουσικής σκηνής. Μετά την κυκλοφορία του cd «CRAMA» ετοιμάζεται να παρουσιάσει την επόμενη δισκογραφική της δουλειά με τίτλο «Σασπένς» σε δική της μουσική και στίχους. Συντελεστές: Demian Gomez: Τύμπανα Παναγιώτης Χαραλαμπόπουλος: Κοντραμπάσο Τάσος Γουσέτης: Βιολί Τάσος Συμεωνίδης: Ηλ. Κιθάρα Guests: Βαγγέλης Γερμανός, Μαρία Σουλτατου, Θανάσης Καρυπίδης, Εύα Φάκλαρη --- Φωτογραφία αφίσας: Μαριάννα Σταθάκη Υπεύθυνη Παραγωγής: Στεργιάνα Τζέγκα --- Ώρα έναρξης: 20.30 Είσοδος: 12€ Μουσική Σκηνή Σφίγγα Πεζόδρομος Κιάφας 13 Αθήνα 106 78
more