Home > Θέατρο

ΘΕΑΤΡΟ

«Ο ΑΔΕΛΦΟΣ ΜΟΥ Ο ΑΜΑΝΤΕΟΥΣ» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
4, 11 & 18 Μαρτίου, 2023


Ποιος θα μπορούσε να μας γνωρίσει τον Βόλφανγκ Αμαντέους Μότσαρτ καλύτερα από την αδελφή του;

Η Πέμη Ζούνη μεταμορφώνεται σε Νάνερλ Μότσαρτ, στο καινούργιο θεατρικό έργο του Μηνά Βιντιάδη, με τις σκηνοθετικές οδηγίες της Βάνας Πεφάνη, τα Σάββατα του Μαρτίου, σε διπλές παραστάσεις, στη Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη», του Μεγάρου Αθηνών.

«Δεξιοτέχνης, ταλέντο, διάνοια, παιδί θαύμα». Με αυτές τις λέξεις υμνούσαν στη δεκαετία του 1760 ένα μέλος της οικογένειας των Μότσαρτ. Όχι τον Βόλφγκανγκ Αμαντέους, αλλά την αδελφή του Νάνερλ Μότσαρτ. Πάνω στις δικές της παρτιτούρες, έμαθε μουσική ένας από τους κορυφαίους μουσουργούς, τη στιγμή που και η ίδια θεωρούνταν μια από τις καλύτερες πιανίστριες της Ευρώπης.

Μαζί «όργωσαν» ολόκληρη την Ευρώπη και γνώρισαν την αποθέωση ως «παιδιά θαύματα». Μέχρι τη χρονιά που η Νάρνελ έκλεισε τα δεκαοκτώ της χρόνια.

Σύμφωνα με τα ήθη της εποχής ήταν πλέον σε ηλικία γάμου. Έτσι αυτή η σπουδαία μουσικός πέρασε στο περιθώριο...

Τα παιδικά τους χρόνια, η ανέλιξη τους, η προσωπική ιστορία της Νάνερλ Μότσαρτ και η σχέση της με τον πατέρα και τον διάσημο αδελφό της, η εξέλιξη βήμα βήμα ενός μύθου, θα προστεθούν σ' έναν αρμονικό συνδυασμό Θεάτρου και Μουσικής.

Μια ιστορία για τις απραγματοποίητες επιθυμίες, τις αδελφικές σχέσεις, για το «ταλέντο» και την καλλιτεχνική υπεροψία, για τον έρωτα και τη μοναξιά.

Μια βαθιά ανθρώπινη ιστορία, άγνωστη στο ευρύ κοινό, που αφορά όλους τους ανθρώπους, από την εφηβεία έως την τρίτη ηλικία.

Η άγνωστη ιστορία της αδελφής του Αμαντέους Μότσαρτ μιας γυναίκας που δεν της επέτρεψαν να πραγματοποιήσει το όνειρό της. Ένα παιδί-θαύμα που έμεινε στην αφάνεια, η «αόρατη» Νάνερλ Μότσαρτ, μας παρουσιάζει τον αληθινό Αμαντέους.

Μια παράσταση για μικρούς και μεγάλους με τις υπέροχες μελωδίες του Μότσαρτ να μας χαϊδεύουν την ψυχή...


Ο συγγραφέας

Για τον Μηνά Βιντιάδη οι μεγάλοι συνθέτες της κλασικής μουσικής, η ζωή και το έργο τους, είναι πάντοτε μια πρόκληση. Κι είναι χαρούμενος γιατί ένας εμβληματικός χώρος, η Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, φιλοξενεί ένα έργο του μια «μουσικο-θεατρική σκηνική περιπέτεια, που μιλά για ακυρωμένες επιθυμίες, αδελφικές σχέσεις, το "ταλέντο" και την καλλιτεχνική υπεροψία, τον έρωτα και τη μοναξιά. Μια βαθιά ανθρώπινη ιστορία, γνωστή σε ελάχιστους, που αφορά όλους τους ανθρώπους, από την εφηβεία έως την τρίτη ηλικία», όπως μας λέει.


Η σκηνοθέτης

Λέει η Βάνα Πεφάνη: «Ψάχνοντας τρόπους να επαναπροσδιορίσω την "καλλιτεχνική" μου φωνή στο σήμερα, στα εμπόδια που συναντώ στη δουλειά μου λόγω του φύλου μου, η ανάγκη να μιλήσω, όχι φεμινιστικά, αλλά για τον άνθρωπο που τον εμποδίζουν να πραγματοποιήσει τα όνειρά του, με αυτήν την επιτακτική ανάγκη δημιουργήθηκε σιγά σιγά η παράσταση Ο αδελφός μου ο Αμαντέους».


Συντελεστές της μουσικής παράστασης

«Ο ΑΔΕΛΦΟΣ ΜΟΥ Ο ΑΜΑΝΤΕΟΥΣ» του Μηνά Βιντιάδη

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Βάνα Πεφάνη.

ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Πέμη Ζούνη, Έλιο-Φοίβος Μπέικο

ΣΤΟ ΠΙΑΝΟ: Διονύσης Μαλλούχος

ΣΚΗΝΙΚΑ-ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: Γιώργος Λυντζέρης

ΦΩΤΙΣΜΟΣ: Bασίλης Κλωτσοτήρας

ΚΙΝΗΣΗ:Κυριάκος Κοσμίδης

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Γιώτα Εφραιμίδη.


Θα πραγματοποιηθούν διπλές παραστάσεις 4,11 και 18 Μαρτίου, στις 18.00 και 21.00.



Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη
τηλ.2107282333

 

Περισσότερα θέματα


  • ΕΛΣ
    Εθνική Λυρική Σκηνή: Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα της σεζόν 2023/24

    «Στόχος μας είναι να δοκιμαστούμε σε νέες καλλιτεχνικές προκλήσεις» αναφέρει ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Γιώργος Κουμεντάκης για το νέο πρόγραμμα της σεζόν 2023/24 που έχει την υπογραφή του και φέρνει στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος και στο Ηρώδειο αναβιώσεις επιτυχημένων παραγωγών, αλλά και νέες παραγωγές όπερας και μπαλέτου,... συνέχεια
  • ΕΛΣ
    Το πρόγραμμα της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ για την καλλιτεχνική περίοδο 2023/24

    Ένα πολυδιάστατο και τολμηρό πρόγραμμα παρουσιάζει η Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής για την καλλιτεχνική περίοδο 2023/24, το οποίο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την πανελλήνια πρώτη παρουσίαση του κύκνειου άσματος του Πιερ Πάολο Παζολίνι σε παράσταση μουσικού θεάτρου από τον Άρη Μπινιάρη, πρωτότυπες παραγωγές μουσικοθεατρικών έργων, τη μοναδική όπερα της... συνέχεια
  • «GOLFώ»
    Πρεμιέρα Σάββατο 9 Μαρτίου στο Θέατρο 104

    Η κωμική διασκευή, Golfώ, στο έργο του Σπυρίδωνος Περεσιάδη κάνει πρεμιέρα το Σάββατο 9 Μαρτίου στις 21:00 στο θέατρο 104, σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Καραντινάκη. Τη διασκευή κειμένου και τα κοστούμια έχει κάνει η Ηρώ Κισσανδράκη, ενώ τη μουσική της παράστασης υπογράφει ο Ορέστης Μπενέκας Σχεδιασμός κίνησης - Χορογραφία: Βρισηίδα Σολωμού έχει... συνέχεια
  • ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
    Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα μέχρι και την άνοιξη του 2024

    Εξωστρέφεια, συνεργασίες με κορυφαίους δημιουργούς όπως ο Πέτερ Στάιν, ο Μπομπ Ουίλσον και ο 'Αντολφ Σαπίρο, και την αφρόκρεμα της ελληνικής θεατρικής σκηνής περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, το καλλιτεχνικό πρόγραμμα του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά για την περίοδο Απρίλιος 2023 - Μάιος 2024. Στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα (22/3), παρουσία του Δημάρχου... συνέχεια






Last News
Next News

Αρχείο Ειδήσεων


AGENDA I T?at??

Διαφήμιση στο ATHENS 24 I Πληροφορίες I Sitemap I Επικοινωνία
Copyright © 2007 | ATHENS 24 MEDIA Ε.Π.Ε. | All rights reserved