Home > Θέατρο

ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΝΕΑ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΣΗΜΑΚΗΣ
«Μην τα παρατάτε ποτέ! Θα υπάρξουν στιγμές που θα πέσετε αλλά θα σηκωθείτε ξανά»!









Ο Βασίλης Ασημάκης είναι ένας νέος, χαρισματικός ηθοποιός που ξεχωρίζει στο χώρο της υποκριτικής, παίρνοντας συνεχώς θετικές κριτικές όπου και αν εμφανίζεται. Δεν είναι όμως μόνο το ταλέντο του στην υποκριτική που τον κάνει τόσο ξεχωριστό, αλλά και το ήθος του καθώς και η επαγγελματική του σοβαρότητα. Αυτή την περίοδο πρωταγωνιστεί στο σήριαλ «Πρόσκληση», που αναμένεται να ξεκινήσει στις 22 Ιουλίου και παρόλο το φορτωμένο του πρόγραμμα, καθώς αυτό το διάστημα βρίσκεται και σε περιοδεία, το Athens24.gr τον συνάντησε και είχε μαζί του μια αποκαλυπτική συζήτηση.
ATHENS24: «Ηθοποιός γεννιέσαι ή γίνεσαι»;
ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΣΗΜΑΚΗΣ: «Θεωρώ ότι υπάρχει το ταλέντο μέχρι ένα βαθμό. Για να εξελιχθείς όμως χρειάζεσαι σκληρή δουλειά πάνω στο σανίδι! Ο συνδυασμός αυτός δημιουργεί έναν αξιόλογο ηθοποιό».


ATHENS24: «Ηθοποιός είναι αυτός που ποιεί ήθος. Πιστεύεις ότι στη σημερινή εποχή και λόγω των δύσκολων οικονομικών συνθηκών είναι εφικτό για τον καλλιτέχνη να ακολουθεί πιστά αυτό το δόγμα»;

ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΣΗΜΑΚΗΣ:
«Δεν είναι καθόλου εύκολο το να είσαι ηθοποιός στην εποχή μας! Δυστυχώς για να επιβιώσεις κανείς και κάποιες επιλογές με στόχο τα άμεσα οικονομικά οφέλη. Θεωρώ λοιπόν ότι ρίχνουμε αρκετό νερό στο κρασί μας. Προσπαθώ πάντα να κάνω τις πιο σωστές επιλογές χωρίς να σημαίνει ότι δεν έχω κάνει κι εγώ τα λάθη μου»!


ATHENS24: «Υπάρχει κάποιος ρόλος που ξεχωρίζεις στη μέχρι τώρα πορεία σου ή κάποιος που θα ήθελες να παίξεις στο μέλλον»;

ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΣΗΜΑΚΗΣ:
«Έχω συνδεθεί με πολλούς ρόλους τους οποίους έχω υποδυθεί στο παρελθόν! Μάλιστα με κάποιους έχω αφήσει ανοιχτούς λογαριασμούς και θα ήθελα αν το επέτρεπαν μελλοντικά οι συνθήκες να συναντιόμουν μαζί τους, έστω με κάποιους από αυτούς! Θα ξεχωρίσω τον Ποπολαρο από το ομώνυμο θεατρικό έργο του Γρηγορίου Ξενόπουλου, τον οποίο υποδύομαι αυτή την περίοδο σε σκηνοθεσία της μεγάλης Έλλης Βοζικιάδου. Ο Ζέπος είναι πραγματικά το alter ego μου! Θεωρώ ότι έχουμε αρκετά κοινά – μάλιστα καλύπτει αδυναμίες του χαρακτήρα μου! Έχω πάρει πολλά μαθήματα μέσα από τη μελέτη του ρόλου. Στο μέλλον θέλω να κάνω τόσα πολλά που αν αρχίσω να σου λέω δεν θα τελειώσουμε ποτέ! Σίγουρα όμως θα ήθελα τον Βροχοποιό από το ομώνυμο έργο του Richard Nash και τον Ιάσωνα από τη Μήδεια του Ευριπίδη»!


ATHENS24: «Αυτή την περίοδο σε βρίσκουμε στον «πυρετό» των γυρισμάτων για τη σειρά «Πρόσκληση». Ποιος ο ρόλος που υποδύεσαι και ποια είναι η υπόθεση του έργου»;

ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΣΗΜΑΚΗΣ:
«Εγώ υποδύομαι τον Στέφανο Ζερβάκη, τον αρχηγό της εξερευνητικής ομάδας «ΣΚΙΑ». Η υπόθεση έχει ως εξής: Ένας Ελληνοαυστραλός επιστήμονας έρχεται στην Ελλάδα συνοδευόμενος από την κόρη προκειμένου να παρευρεθεί σε μια δεξίωση προς τιμήν του, στην οποία όμως, δεν εμφανίστηκε ποτέ! Έτσι, η ομάδα μας καλείται από την αστυνομία να εξιχνιάσει την υπόθεση».


ATHENS24: «Πες μου λίγα πράγματα για την συνεργασία σου με τον σεναριογράφο – σκηνοθέτη της σειράς, Νεκτάριο Χατζαντώνη».

ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΣΗΜΑΚΗΣ:
«Ο Νεκτάριος είναι συνομήλικος μου! Είναι ένα ταλαντούχο πλάσμα και μου αρέσει που κυνηγάει πολύ το όνειρο του. Είναι ένα άτομο γεμάτο ενέργεια και πάντα χαμογελαστός. Κι επειδή το κλίμα είναι πολύ φιλικό στα γυρίσματα δυσκολευόμαστε να συγκεντρωθούμε! Πραγματικά είναι ένας καλοσυνάτος άνθρωπος με όραμα και εργασιομανής. Ελπίζω το εγχείρημά του να αποδώσει καρπούς και του εύχομαι να έχει πάντα επιτυχίες».


ATHENS24: «Εκτός από την «Πρόσκληση», που αλλού σε βρίσκουμε αυτή την περίοδο»;

ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΣΗΜΑΚΗΣ:
«Αυτή την περίοδο βρίσκομαι σε περιοδεία με τα θεατρικά έργα «Ποπολάρος» του Γρηγορίου Ξενόπουλου και «Βασιλιάς Βάτραχος» των Αδερφών Γκριμ αλλά και την «Ελένη» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία της Ε. Βοζικιαδου. Θα πραγματοποιηθούν κάποιες παραστάσεις σε διαφορά φεστιβάλ των Δήμων της Αθήνας και ευελπιστούμε να σας δούμε σε κάποιο από αυτά»!


ATHENS24: «Αν μπορούσε να πραγματοποιηθεί μία ευχή σου, ποια θα ήταν αυτή»;

ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΣΗΜΑΚΗΣ:
«Πρόσφατα διάβασα κάτι που με σόκαρε και αυτό είχε να κάνει με τα ποσοστά υποσιτισμού στον κόσμο. Εύχομαι λοιπόν να δουλέψουμε όλοι ώστε να αλλάξουμε αυτό το ποσοστό. Είναι μεγάλο στοίχημα για τον δυτικό κόσμο κι ελπίζω να τα καταφέρει»!


ATHENS24: «Ποιο μήνυμα θα ήθελες να στείλεις στους νέους ηθοποιούς»;

ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΣΗΜΑΚΗΣ:
«Να μην τα παρατάνε ποτέ! Ακούστε μόνο τη συνείδησή σας και μη δίνετε βάση σε κακοπροαίρετα σχόλια. Κάντε αυτό που αγαπάτε και να είστε έτοιμοι να παλέψετε για αυτό! Δυστυχώς η κατάσταση σήμερα είναι τρομερά δύσκολη και πρέπει να είμαστε επανδρωμένοι με τεράστια υπομονή. Σε κάθε περίπτωση μην εγκαταλείπετε! Στην τελική είναι το όνειρο σας! Θα υπάρξουν στιγμές που θα πέσετε αλλά θα σηκωθείτε ξανά»!



-----------
Σταυρούλα Λούρου
για Athens24.gr


 

Περισσότερα θέματα








Last News
Next News

Αρχείο Ειδήσεων


AGENDA I T?at??

Διαφήμιση στο ATHENS 24 I Πληροφορίες I Sitemap I Επικοινωνία
Copyright © 2007 | ATHENS 24 MEDIA Ε.Π.Ε. | All rights reserved