Home > Θέατρο

ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΝΕΑ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΣ ΤΣΙΛΟΓΛΟΥ
«Το θέατρο πρέπει να το αγαπάς, όχι να το πολεμάς! Ανοιχτά θέατρα για όλους»








Ο Βαλεντίνος Τσίλογλου, σκηνοθέτης και συγγραφέας, με αφορμή την παράσταση “Μοναστήρι” στο θέατρο της Βαφείο-Λάκης Καραλής μιλάει στο Athens24.gr και μέσα από μία άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη αναλύει τα της νέας του παράστασης, αλλά και τα προβλήματα της καθημερινότητας. Γεννημένος στη Θεσσαλονίκη, ασχολήθηκε από πολύ μικρός με το θέατρο και τη ζωγραφική. Σπούδασε στο Τμήμα Κοινωνικής Διοίκησης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, για χάρη των γονιών του. Έχει ασχοληθεί με αρκετούς τομείς στη καριέρα του (Standup comedy, μίμηση, τηλεόραση και κινηματογράφο). Η μεγάλη του αγάπη όμως είναι το θέατρο...


ATHENS24: “Θα θέλατε να μας πείτε λίγα πράγματα για εσάς ώστε να σας γνωρίσουν καλύτερα οι αναγνώστες μας; Σε τι ηλικία ήταν η πρώτη σας επαφή με την ηθοποιία και πως αντιληφθήκατε κι αποφασίσατε ότι θέλετε να γίνετε ηθοποιός”;

ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΣ ΤΣΙΛΟΓΛΟΥ:
“Από το σχολείο ακόμα συμμετείχα σε θεατρικές σχολικές εκδηλώσεις ωστόσο ήθελα τότε να γίνω κτηνίατρος. Δεν έγινα φυσικά! Πέρασα στο πανεπιστήμιο Κοινωνική πολιτική διοίκηση και συνειδητοποίησα ευτυχώς αρκετά νωρίς οτι δεν με ενδιέφερε ούτε αυτό. Ήρθα Αθήνα, φοίτησα σε δραματική σχολή και ασχολήθηκα ενεργά με το θέατρο από τη στιγμή που αποφοίτησα. Με το θέατρο ασχολούμαι ως ηθοποιός και σκηνοθέτης, δώδεκα χρόνια”.


ATHENS24: “Θα μας πείτε 5 πράγματα για τον Βαλεντίνο, που ξέρουν κυρίως οι πολύ αγαπημένοι του”;

ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΣ ΤΣΙΛΟΓΛΟΥ:
“Είμαι τελειομανής, αγχώνομαι εύκολα. Έχω ένα σκύλο το Βούδα και μια γάτα την Μπλάνκετ που τα αγαπώ πολύ. Αγαπημένο μου χρώμα είναι το μαύρο. Αγαπώ τη σοκολάτα και κάνω kangoo jump όποτε έχω χρόνο. Μιλάω μόνος μου και έχω λίγους φίλους και καλούς”.


ATHENS24: “Φέτος σας βρίσκουμε στο θέατρο Βαφείο – Λάκης Καραλής και στην παράσταση “Μοναστήρι”. Θα θέλατε να μας λίγα λόγια; Που τοποθετείται χρονολογικά η παράσταση και ποια είναι η υπόθεση του έργου”;

ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΣ ΤΣΙΛΟΓΛΟΥ:
“Σε ένα μοναστήρι, τη δεκαετία του 80,που βρίσκεται στο Τρασμόζ της Ισπανίας, το χωριό θεωρείται καταραμένο από τον 13ο αιώνα και αφορισμένο από την καθολική εκκλησία, μια αυταρχική ηγουμένη θα κάνει τα πάντα για να διαφυλάξει τη θέση της και την οικονομική της ευημερία, με κάθε τρόπο, αψηφώντας τα θέλω και τα πιστεύω των υπολοίπων.
Η αδελφή Κατάρα, ικανή για όλα, γίνεται ηγουμένη στη θέση της αδελφής Γαλήνης και περισυλλέγει στο πλάι της, κορίτσια που κρίνει αυτή, οτι έχουν θέση στη μονή που θέλει να δημιουργήσει. Μαζί της η αδελφή Νυφίτσα και η αδελφή Κοπριά γίνονται υποχείρια στα χέρια της. Τα πάντα όμως ανατρέπονται όταν ξυπνά η “γυναικεία φύση” των μοναχών. Ερωτικά μπερδέματα, ζήλια, πάθη, συμβιβασμοί και ίντριγκες περιπλέκουν την ιστορία και το μόνο που τους απασχολεί είναι, “τι θα πει ο κόσμος””.


ATHENS24: “Ποιος είναι ο ρόλος σας και πως συμβάλλει, στην πλοκή του έργου”;

ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΣ ΤΣΙΛΟΓΛΟΥ:
“Υποδύομαι την αδελφή Γαλήνη πρώην ηγουμένη του μοναστηριού, κλειδωμένη στα μπουντρούμια, υποσιτισμένη και φυτοζωώντας. Αρχίζει και χάνει τα λογικά της από την απομόνωση , ακροβατώντας ανάμεσα στη λογική και στη τρέλα. Δεν χάνει την αγάπη της για τους ανθρώπους, ακόμα και γι’ αυτούς που της έκαναν “κακό”. Ένας μικρός ρόλος αλλά αρκετά κομβικός και ιδιαίτερος θα έλεγα, που είναι ίσως ο “από μηχανής θεός” και προωθεί την εξέλιξη της ιστορίας όποτε εμφανίζεται”.


ATHENS24: “Υπάρχει κάποια φράση από την παράσταση που σας έχει μείνει ανεξίτηλη”;

ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΣ ΤΣΙΛΟΓΛΟΥ:
“Πολλές! Δραματικές και κωμικές αλλά θα επιλέξω τη φράση, “όλοι σκέφτονται τι θα πει ο κόσμος, λες και ο κόσμος τα ξέρει όλα”. Αν αλλάξει αυτό σε όλους μας, θα εξελιχθούμε και ως άνθρωποι”.


ATHENS24: “Ποιο είναι το κεντρικό θέμα του έργου σας”;

ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΣ ΤΣΙΛΟΓΛΟΥ:
“Κεντρικό θέμα του έργου είναι το “τι θα πει ο κόσμος”, αυτό συμβαίνει μέχρι και σήμερα. Άρα με κάποιο τρόπο το έργο αυτό είναι επίκαιρο και θα είναι πάντα. Η Μπερνάρντα, όπως και η Ηγουμένη μου, θέτει όρια, “θέλω” και “πιστεύω” ενώ οι κόρες της , όπως και οι Μοναχές μου, επιθυμούν να ζήσουν. Η κάθε μια έχει το δικό της χαρακτήρα και κουβαλά το δικό της σταυρό. Παράλληλες ιστορίες που είναι στενά συνδεδεμένες μεταξύ τους, παρουσιάζονται επί σκηνής με άκρως ρεαλιστικό τρόπο”.


ATHENS24: “Αναμφίβολα ο COVID – 19 “έχει χτυπήσει” πολλά επαγγέλματα και έχει ωθήσει αρκετούς σε μια δυσχέρεια οικονομική. Θα θέλαμε την τοποθέτηση σας πάνω σε αυτό το ζήτημα, θεωρείτε ότι η πολιτική της κυβέρνησης έχει πάρει επαρκή μέτρα στήριξης για τον κλάδο σας”;

ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΣ ΤΣΙΛΟΓΛΟΥ:
“Δεν θέλω να συμμετέχω σε τέτοια συζήτηση. Εγώ προσωπικά δεν έχω πάρει ούτε μια δραχμή”.


ATHENS24: “Τι άλλο θα μπορούσε ή μπορεί από δω και πέρα να κάνει ώστε να βοηθήσει περισσότερο”;

ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΣ ΤΣΙΛΟΓΛΟΥ:
“Το θέατρο πρέπει να το αγαπάς, όχι να το πολεμάς! Ανοιχτά θέατρα για όλους, χωρίς περιορισμούς”.


ATHENS24: “Πως σας επηρέασε εσάς προσωπικά η πανδημία; Πως βιώσατε και πως διαχειρίζεστε την όλη κατάσταση που έχει προκύψει με τα lockdown”;

ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΣ ΤΣΙΛΟΓΛΟΥ:
“Στο πρώτο lockdown όλοι σοκαριστήκαμε, καθότι δεν γνωρίζαμε τι και πως θα εξελιχθεί το όλο θέμα. Στο δεύτερο lockdown όμως που είχαμε μια ιδέα, θεωρώ οτι ήμασταν όλοι πιο άνετοι και το βιώσαμε πιο χαλαρά”.


ATHENS24: “Γιατί να έρθει κάποιος να δει τη παράσταση σας”;

ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΣ ΤΣΙΛΟΓΛΟΥ:
“Θα περάσει ευχάριστα την ώρα του, βλέποντας ένα θέαμα που ανταποκρίνεται στο εισιτήριο που θα πληρώσει. Ηθοποιοί καταθέτουν τη ψυχή τους και σου προκαλούν γέλιο και κλάμα ταυτόχρονα. Στο τέλος της παράστασης ο θεατής θα κρατήσει αυτό που θέλει από αυτή και σίγουρα θα ταυτιστεί έστω με ένα χαρακτήρα από αυτούς που θα δει επί σκηνής”.


ATHENS24: “Πέρα από την παράσταση “Μοναστήρι”, υπάρχουν και άλλα άμεσα σχέδια για την φετινή σεζόν”;

ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΣ ΤΣΙΛΟΓΛΟΥ:
“Υπάρχουν διάφορα project που είναι προς συζήτηση αλλά τίποτα ανακοινώσιμο προς το παρόν. Το μόνο σίγουρο είναι το μοναστήρι στο θέατρο Βαφείο – Λάκης Καραλής κάθε Τετάρτη και Πέμπτη ως 9/12/2021”.



Ταυτότητα παράστασης:

Απόδοση - Σκηνοθεσία - Δραματουργική επεξεργασία: Βαλεντίνος Τσίλογλου
Ενδυματολογία – Κατασκευή κοστουμιών: Αντρέας Λιναρδάτος – Devi Dharma
Κατασκευή σταυρών: Μαρία Ι. Ζαϊρη
Μουσική επιμέλεια: Γιώργος Κουστιμπής
Σκηνικά: Σάββας Σουρμελίδης
Eπιμέλεια Κίνησης: Ιουλία Αγαλίδου
Βοηθός Σκηνοθέτη: Σοφία Μελισσουργού
Φωτογραφία - Promo Video: Γιάννης Βολιώτης - Volition
Σχεδιασμός αφίσας: Γιάννης Βολιώτης
Επιμέλεια μακιγιάζ: Βίνα Ευστρατιάδου
Εκτέλεση μακιγιάζ: Απόφοιτοι των ΙΕΚ ΑΚΜΗ
Παραγωγή: LIMINAL SPACE - VOLITION


Παίζουν με αλφαβητική σειρά:

Ιουλία Αγαλίδου, Αναστασία Γκουγκούμη, Έλενα Εσκενάζη, Ελένη Καραδάκη, Σοφία Μελισσουργού, Μαρία Πανοπούλου, Κατερίνα Παπαθανασιάδη, Χαρά Στάθη, Λούλα Τριανταφύλλου, Βαλεντίνος Τσίλογλου


Θέατρο Βαφείο-Λάκης Καραλής
Αγίου Όρους 16 & Λ. Κωνσταντινουπόλεως 115, Κεραμεικός (πλησίον Μετρό Κεραμεικός)


Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη & Πέμπτη στις 21:15

Διάρκεια: 100 λεπτά

Τιμές Εισιτηρίων: 15 Ευρώ, 12 Ευρώ (μειωμένο για φοιτητές, ΑΜΕΑ και ανέργους)

Τηλέφωνα Κρατήσεων: 697 4262708



----------
Σταυρούλα Λούρου
για Athens24.gr

 

Περισσότερα θέματα








Last News
Next News

Αρχείο Ειδήσεων


AGENDA I T?at??

Διαφήμιση στο ATHENS 24 I Πληροφορίες I Sitemap I Επικοινωνία
Copyright © 2007 | ATHENS 24 MEDIA Ε.Π.Ε. | All rights reserved