Home > Θέατρο

ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΝΕΑ

ΙΜΚ
Radio Icons Days & Nights


Η Δραματική Σχολή Βεάκη και Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης ξεκινούν μια συνεργασία με πρόθεση να ερευνήσουν εκ νέου τη γοητεία του ραδιοφώνου στον 21ο αιώνα, με τις καινούριες δυνατότητες που προσφέρει το διαδικτυακό ραδιόφωνο στην εποχή της εικόνας.
Μια πρόκληση για Μέρες και Νύχτες από Εικόνες Ραδιοφώνου.
Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, με αφορμή τη μεγάλη αγάπη του Μιχάλη Κακογιάννη για το ραδιόφωνο- υπήρξε διευθυντής της Κυπριακής ώρας στο ΒΒC την περίοδο 1941 με 1951- αποφάσισε να τιμήσει αυτή την πλευρά της προσωπικότητάς του, οργανώνοντας θεατρικές ράδιο-ιντερνετικές παραστάσεις, με τα βραβευμένα θεατρικά έργα του ιδρύματος των τελευταίων πέντε χρόνων σε συνεργασία με την Εταιρεία Ελλήνων Σεναριογράφων, που κάθε χρόνο προκηρύσσει τον διαγωνισμό συγγραφής θεατρικών έργων.
Η Δραματική Σχολή Βεάκη με εφαλτήριο την καραντίνα λόγω πανδημίας και τα υποχρεωτικά μαθήματα μέσω του διαδικτύου, προσάρμοσε το εκπαιδευτικό της πρόγραμμα προς μία ηχητική-εικονική κατεύθυνση.
Στην ουσία επιλέχτηκαν θεατρικά έργα που εστίαζαν στη φωνή, στους ήχους και τη ραδιοσκηνοθεσία με στοιχεία εικόνας, όπου η εκάστοτε διαδικτυακή πλατφόρμα το επέτρεπε. Το ενδιαφέρον αποτέλεσμα που προέκυψε από αυτή την εκπαιδευτική δράση είναι και η αφορμή για την έναρξη της συνεργασίας με το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.
Τα βραβευμένα έργα θα παρασταθούν με αυτόν τον πρωτότυπο τρόπο ως πρακτική άσκηση του εκπαιδευτικού προγράμματος της σχολής, με ηθοποιούς τους ήδη εκπαιδευμένους φοιτητές και ραδιοσκηνοθέτες τους καθηγητές τους και θα αναδειχτούν από τη διαδικτυακή πλατφόρμα του ιδρύματος μέσα στο 2022.
Βλέπε: https://mcf.gr/el/Το ραδιόφωνο υπήρξε για πολλές δεκαετίες στη χώρα μας κάτι περισσότερο από ένα απλό μέσο ψυχαγωγίας. Από το 1938 που λειτούργησε ο πρώτος κρατικός ραδιοφωνικός σταθμός μέσα στο Ζάππειο Μέγαρο, με εμβέλεια οκτώ χιλιόμετρων γύρω από την πρωτεύουσα και με το ολιγόωρο αλλά ζωντανό πρόγραμμά του, εβδομήντα τρία χρόνια αργότερα δεν παύει να μας συγκινεί, αν και πολλά έχουν αλλάξει στον τρόπο λειτουργίας του.
Το Θέατρο στο Ραδιόφωνο γνώρισε μεγάλη άνθηση για πάνω από μισό αιώνα. Υπέροχες φωνές μεγάλων πρωταγωνιστών της εποχής, εξαιρετικοί ραδιοσκηνοθέτες όπως ο αείμνηστος Πέλος Κατσέλης, ο Κώστας Κροντηράς, ο Ίων Νταϊφάς και άλλοι, έδωσαν ταυτότητα στο ελληνικό ραδιοφωνικό θέατρο.

Το Radio Icons Days and Nights εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Μιχάλη Κακογιάννη.

#MCF_RadioIcons
#MichaelCacoyannis100


ΤΑ ΕΡΓΑ
Τα τρία πρώτα θεατρικά έργα που θα αναρτηθούν στο site του ιδρύματος, με ελεύθερη παρακολούθηση των ακροατών –θεατών είναι τα εξής:

1. Η ΠΟΡΤΑ της Έλενας Χριστοφοράκου , πρώτο βραβείο για το 2021 σε ραδιοσκηνοθεσία Σαράντου Γεωγλερή.
2. LAPSUS της Παναγιώτας Δημοπούλου, δεύτερο βραβείο για το 2019 σε ραδιοσκηνοθεσία Άννας Σωτρίνη.
3. ΤΟ ΚΛΥΣΜΑ της Αργυρώς Μαργαρίτη τρίτο βραβείο για το 2019 σε ραδιοσκηνοθεσία Νίκου Γιαλελή.

Τρεις διαφορετικές γενιές σκηνοθετών, με διαφορετικές ραδιοφωνικές εμπειρίες, επιχειρούν την υλοποίηση αυτής της πρωτότυπης ιδέας.

Video art: Ευάγγελος Κάλλοου
Επιμέλεια Λόγου και Φωνής: Άρης Βαφιάς

Τον συντονισμό και την οργάνωση της συγκεκριμένης παραγωγής για το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης έχει η Μαίρη Καλδάρα και για την Σχολή Βεάκη η Άννα Σωτρίνη.
Υπεύθυνη επικοινωνίας-Δημόσιες σχέσεις:
Μαίρη Καλδάρα mkaldara@mcf.gr


Πρεμιέρα: Σάββατο, 11 Ιουνίου, 2022, στις 19:00
στο κανάλι του Ιδρύματος:

www.youtube.com/c/MCacoyannisF

LAPSUS της Παναγιώτας Δημοπούλου, σε ραδιοσκηνοθεσία Άννας Σωτρίνη


*Οι θεατές, συμπεριλαμβανομένων των ανηλίκων από δώδεκα (12) ετών και άνω,
εισέρχονται κατόπιν υποχρεωτικής επίδειξης κατά την είσοδο:
[α] πιστοποιητικού εμβολιασμού, σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 10 του υπ.αριθμ 1
σχετικού, ή
[β] πιστοποιητικού νόσησης που εκδίδεται τριάντα (30) ημέρες μετά από τον πρώτο θετικό
έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως εκατόν ογδόντα (180) ημέρες μετά από αυτόν, σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 10 του υπ.αριθμ. 1 σχετικού συνδυαστικά προς:
[γ] αστυνομική ταυτότητα ή δίπλωμα οδήγησης ή διαβατήριο ή άλλο αποδεικτικό ταυτότητας
προκειμένου να διενεργείται έλεγχος ταυτοπροσωπίας προς τα ανωτέρω υπό [α] και [β].

Τα ανωτέρω πιστοποιητικά, υπό [α] και [β], επιδεικνύονται είτε σε έγχαρτη μορφή
(εκτυπωμένα), είτε ηλεκτρονικά μέσω της κινητής συσκευής του θεατή, τα οποία ο ιδιοκτήτης ή
νόμιμος εκπρόσωπος της επιχείρησης (ή εξουσιοδοτημένο πρόσωπο) σαρώνει ηλεκτρονικά μέσω της ειδικής εφαρμογής του άρθρου 33 του ν. 4816/2021 (Α ́ 118) Covid Free GR.

Εναλλακτικά, αλλοδαπός που προέρχεται από τρίτη χώρα (εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης), τα πρόσωπα του προηγούμενου εδαφίου ελέγχουν τα ανωτέρω πιστοποιητικά σε έγχαρτη μορφή.

Οι ανήλικοι θεατές ηλικίας από τεσσάρων (4) έως και έντεκα (11) ετών, προσκομίζουν,
εναλλακτικά, δήλωση αυτοδιαγνωστικού ελέγχου self-test τελευταίου 24ώρου, στην οποία
προβαίνει είτε οιοσδήποτε γονέας, ακόμα και μη έχων την επιμέλεια, είτε κηδεμόνας, σύμφωνα
με την παρ. 3 του άρθρου 10 του υπ. αριθμ. 1 σχετικού. Δεν απαιτείται φυσική παρουσία του
γονέα ή κηδεμόνα.

Οι ανήλικοι θεατές έως και δεκαεπτά (17) ετών δύνανται να προσκομίζουν, εναλλακτικά, δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test), σύμφωνα με τις παρ. 3 και 4 του άρθρου 9 του σχετ.1. 

Περισσότερα θέματα
Last News
Next News

Αρχείο Ειδήσεων


AGENDA I T?at??

Διαφήμιση στο ATHENS 24 I Πληροφορίες I Sitemap I Επικοινωνία
Copyright © 2007 | ATHENS 24 MEDIA Ε.Π.Ε. | All rights reserved