Home > Θέατρο

ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΝΕΑ


Θεατρικά Βραβεία Κοινού All4fun - Οι νικητές














3 χρόνια και 3 ημέρες μετά την τελευταία απονομή τα 8α Θεατρικά Βραβεία Κοινού All4fun επέστρεψαν και χάρισαν στους σχεδόν 1000 θεατές, που γέμισαν το Ακροπόλ το πιο συγκινητικό φινάλε στην ιστορία της διοργάνωσης.

Ήταν η στιγμή, που σύσσωμο το κοινό στο θέατρο σηκώθηκε ενστικτωδώς από τη θέση του για ν’ αποθεώσει τους συντελεστές της παράστασης “Ερωτευμένα Άλογα”. Και το πρώτο βραβείο παράστασης της σεζόν 2021-22 ήταν πραγματικά το λιγότερο.

Η συνδημιουργός της ομάδας Εν Δυνάμει Ελένη Δημοπούλου ευχαρίστησε τη σκηνοθέτη της παράστασης Ελένη Ευθυμίου, τη διοργάνωση, όσες και όσους ψήφισαν την παράσταση, ενώ αναφέρθηκε και στα πόσα εμπόδια αντιμετώπισε η ομάδα της από το ξεκίνημα μέχρι να φτάσει να γεμίζει πολύ μεγάλα θέατρα, ν' αποσπά διθυραμβικές κριτικές, αλλά το πιο σημαντικό να κερδίζει την αγάπη και την εκτίμηση των θεατών. Αποδεικνύοντας παράλληλα και το μεγαλείο του θεάτρου μακριά από εγώ, βεντετισμούς και “δηθενιές”.

Τα 8α Θεατρικά Βραβεία Κοινού All4fun με παρουσιαστές τον "οικοδεσπότη" στο Ακροπόλ λόγω του "Κουρέα της Σεβίλλης" Ρένο Ρώτα και την Κωνσταντίνα Κλαψινού, υπό την σκηνοθετική επιμέλεια και τα κείμενα του Μανώλη Δούνια ένωσαν ξανά τον κόσμο του θεάτρου, που φάνηκε να έχει ανάγκη αυτή τη μάζωξη. Και όπως ανέφερε ένας Γερμανός θεατρολόγος, που βρέθηκε στην εκδήλωση “ήταν μια απίστευτη θεατρική γιορτή που έκανε χαρούμενους τόσους ανθρώπους...”

Το πρώτο βραβείο τους στο θέατρο απέσπασαν ο Πάνος Βλάχος (1ο ερμηνείας)και ο Βάιος Πράπας (1ο μουσικής) για τον "Τυχαίο Θάνατο ενός Αναρχικού”. Όπως και ο Γιώργος Κουτλής (1ης σκηνοθεσίας και 2ης παράστασης) για τους "Παίκτες".

Βραβείο ερμηνείας απέσπασε για πρώτη φορά στην 8χρονη ιστορία του θεσμού ηθοποιός καλοκαιρινής παραγωγής (Γιάννης Στάνκογλου για τον Προμηθέα Δεσμώτη), ενώ το βραβείο πρώτης γυναικείας ερμηνείας απέσπασε η Μαρία Καβογιάννη για το "Τρίτο Στεφάνι"

Πλην του βραβείου μουσικής, που δόθηκε για πρώτη φορά το ίδιο και συνέβη για την εικαστική επιμέλεια, με τον Μανώλη Παντελιδάκη να παίρνει το πρώτο για τα σκηνικά και τα κοστούμια στον "Κουρέα της Σεβίλλης".

Μετά από δύο χρόνια αναμονής η Εριέττα Μανούρη παρέλαβε επιτέλους το βραβείο της ως το πρόσωπο της χρονιάς για το 2019. Λόγω γυρισμάτων απουσίασε η Άλκηστις Ζιρώ (πρόσωπο της χρονιάς του 2020), αλλά το παρών έδωσαν και τα δύο πρόσωπα της χρονιάς για το 2021, Χριστίνα Μαθιουλάκη και Φοίβος Μαρκιανός.

Αναλυτικά οι νικητές και οι τελικές υποψηφιότητες των 8ων Θεατρικών Βραβείων Κοινού All4fun:

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ


1ο Βραβείο: Ερωτευμένα άλογα από την ομάδα Εν Δυνάμει(Δημοτικό Θέατρο Πειραιά – σκην. Ελένη Ευθυμίου)
2ο Βραβείο: Οι παίκτες του Νικολάι Γκόγκολ (Θέατρο Κιβωτός – σκην. Γιώργος Κουτλής)
3ο Βραβείο: Οι Μάγισσες του Σάλεμ (Θέατρο Χορν – σκην. Νικορέστης Χανιωτάκης)

Την απονομή του βραβείου έκανε η Μαρία Πρωτόπαπα.Οι υπόλοιπες υποψηφιότητες της δεκάδας ήταν οι εξής: Δημοκρατία του Μπακλαβά (Η), Θέλω να σου κρατάω το χέρι, Κοτζάμπασης του καστρόπυργου (Ο), Κόκκινα Φανάρια (Τα), Μηχανή του Τούρινγκ (Η), Τρίτο Στεφάνι (Το), Τυχαίος Θάνατος ενός Αναρχικού (Ο)

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ

1ο Βραβείο: Γιώργος Κουτλής (Οι παίκτες – Θέατρο Κιβωτός)
2ο Βραβείο: Γιάννης Κακλέας (Ο τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού - Θέατρο Γκλόρια)
3ο Βραβείο: Βασίλης Μπισμπίκης (Κόκκινα Φανάρια – Cartel)

Οι υπόλοιπες επτά υποψηφιότητες ήταν οι εξής: Ελένη Ευθυμίου (Ερωτευμένα άλογα), Σοφία Καραγιάννη (Η Πανούκλα), Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης (Το Τρίτο Στεφάνι),Θωμάς Μοσχόπουλος (Πόσο κοστίζει να ζεις), Ελένη Σκότη (Η Σιωπηλή Λίμνη), Δημήτρης Τάρλοου (Ο Κοτζάμπασης του καστρόπυργου), Τάκης Τζαμαργιάς (Το Μινόρε της αυγής)

ΑΝΔΡΙΚΕΣ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ

1ο Βραβείο: Πάνος Βλάχος (Ο τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού - Θέατρο Γκλόρια)
2ο Βραβείο: Ορφέας Αυγουστίδης (Η μηχανή του Τούρινγκ – Νέο Θέατρο Κατερίνας Βασιλάκου)
3ο Βραβείο: Γιάννης Στάνκογλου (Προμηθέας Δεσμώτης – Θέατρο Πορεία)

Την απονομή του βραβείου έκαναν δύο πρώην νικητές του θεσμού, ο Μάνος Καρατζογιάννης (δις) και η Πέγκυ Τρικαλιώτη. Οι υπόλοιπες υποψηφιότητες ήταν οι εξής: Γεράσιμος Γεννατάς (Κόκκαλο), Τάσος Ιορδανίδης (Θέλω να σου κρατάω το χέρι), Ιωσήφ Ιωσηφίδης (Η Πανούκλα), Μάνος Καζαμίας (Τα Κόκκινα Φανάρια), Θανάσης Κουρλαμπάς (Η Σιωπηλή Λίμνη), Μανώλης Μαυροματάκης (Ο Αυτόχειρ), Άκης Σακελλαρίου (Οι Μάγισσες του Σάλεμ)

ΓΥΝΑΙΚΕΙΕΣ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ

1ο Βραβείο: Μαρία Καβογιάννη (Το τρίτο Στεφάνι – Θέατρο Παλλάς)
2ο Βραβείο: Άννα Μάσχα (Ο Γυάλινος Κόσμος – Θέατρο Αλκυονίς)
3ο Βραβείο: Μίρκα Παπακωνσταντίνου (Ο κήπος με τις αλήθειες – Θέατρο Μουσούρη)

Την απονομή των βραβείων έκανε η Εύα Νάθενα.

Λόγω γυρισμάτων της κυρίας Καβογιάννη το βραβείο παρέλαβε ο παραγωγός της παράστασης Πάνος Κατσαρίδης. Οι υπόλοιπες υποψηφιότητες ήταν οι εξής: Μυρτώ Αλικάκη (Ο Θεός της σφαγής), Μαρίνα Ασλάνογλου (Terror), Στεφανία Γουλιώτη (Φαίδρα), Κάτια Δανδουλάκη (Το καινούριο παιδί), Νένα Μεντή (Μαρίκα), Σύνθια Μπατσή (Φροσύνη), Λένα Παπαλαγούρα (Ο Γυάλινος κόσμος), Ναταλία Τσαλίκη (Το Κουκλόσπιτο, μέρος Δεύτερο)

ΜΟΥΣΙΚΗ

1ο Βραβείο: Βάιος Πράπας (Ο τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού - Θέατρο Γκλόρια)
2ο Βραβείο: Αλέξανδρος Δράκος Κτιστάκης (Οι Παίκτες - Θέατρο Κιβωτός)
3ο Βραβείο: Μιλτιάδης Παπαστάμου (Ο κουρέας της Σεβίλλης - Θέατρο Ακροπόλ

Την απονομή έκανε ο Βαγγέλης Αλεξανδρής.Οι υπόλοιπες επτά υποψηφιότητες ήταν οι εξής: Μάνος Αντωνιάδης (Ο Κατά φαντασίαν ασθενής), Στέφανος Κορκολής (Η Αυλή των θαυμάτων), Γιάννης Μαθές (Οι Μάγισσες του Σάλεμ), Μίνως Μάτσας (Το Τρίτο Στεφάνι), Θοδωρής Οικονόμου (Ο Γυάλινος Κόσμος), Δημήτρης Παπαδημητρίου (Moby dick), Φώτης Σιώτας (Η φάρμα των ζώων)

ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ

1ο Βραβείο: Μανώλης Παντελιδάκης (Σκηνικά και Κοστούμια - Ο κουρέας της Σεβίλλης - Θέατρο Ακροπόλ)
2ο Βραβείο: Κένι ΜακΛέλαν (Σκηνικά και Κοστούμια - Κόκκινα Φανάρια – Cartel)
3ο Βραβείο: Αλέξανδρος Γαρνάβος και Τζίνα Ηλιοπούλου (Κοστούμια – Ο Κοτζάμπασης του Καστρόπυργου – Θέατρο Πορεία)

Την απονομή έκαναν δύο πρώην παρουσιαστές των βραβείων, ο Βασίλης Παλαιολόγος των 7ων το 2019 και η Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου των 5ων του 2017. Οι υπόλοιπες επτά υποψηφιότητες ήταν οι εξής: Ηλένια Δουλαδίρη (Κοστούμια - Ονόριο), Πάρης Μέξης (Σκηνικά - Το Τρίτο στεφάνι), Αρετή Μουστάκα (Σκηνικά - Οι Μάγισσες του Σάλεμ), Εύα Νάθενα (Σκηνικά - Αντιγόνη του Ανούιγ), Βασιλική Σύρμα (Κοστούμια - Προμηθέας Δεσμώτης), Μαίρη Τσαγκάρη (Σκηνικά - Η Παγίδα), Ιωάννα Τσάμη (Κοστούμια - Το Πονηρό πνεύμα)

ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΡΓΟ

1ο Βραβείο: Δημοκρατία του Μπακλαβά των Ανέστη Αζά, Γεράσιμου Μπέκα, Μιχάλη Πητίδη, (σκην. Ανέστης Αζάς – Θέατρο Αμφιθέατρο), Θέλω να σου κρατάω το χέρι του Τάσου Ιορδανίδη (σκην. Θάλεια Ματίκα – Θέατρο Άλφα)
2ο Βραβείο: Ονόριο του Στέφανου Παπατρέχα (Σκην. Λάζαρος Βαρτάνης, Στέφανος Παπατρέχας – Θέατρο Βαφείο / Λάκης Κ και Κοστούμια - Κόκκινα Φανάρια – Cartel).

Λόγω υποχρεώσεων με τη "Γη της Ελιάς" ο Τάσος Ιορδανίδης έστειλε ευχαριστήριο βίντεο από την Κύπρο.

Την απονομή έκανε ο Γιωργής Τσουρής, νικητής του προηγούμενου βραβείου για τα "170 τετραγωνικά" και η Νίκη Βακάλη.

Οι υπόλοιπες επτά υποψηφιότητες ήταν οι εξής: Belle Equipe - Μάρθα Μπουζιούρη, Επαρχία - Μιχάλης Βιρβιδάκης, Ημέρα κυρίου - Γιάννης Τσίρος, Μάνα αυτουνού - Κική Μαυρίδου, Μαρίκα Νίνου, Σαν Άστρο - Μαριάννα Κάλμπαρη, Μοτέλ - Βασίλης Μαυρογεωργίου, Ναυαγοί (Οι) - Ηρώ Μπέζου

ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ (2019-2021)

Με δεδομένο ότι τα τελευταία βραβεία διεξήχθησαν πριν από τρία χρόνια η Εριέττα Μανούρη παρέλαβε τώρα το βραβείο της ως το πρόσωπο της χρονιάς για το 2019 (δίνεται πάντα τον επόμενο χρόνο). Λόγω γυρισμάτων απουσίασε η Άλκηστις Ζιρώ(πρόσωπο της χρονιάς του 2020), αλλά το παρών έδωσαν και τα δύο πρόσωπα της χρονιάς για το 2021, Χριστίνα Μαθιουλάκηκαι Φοίβος Μαρκιανός. Το σχετικό βραβείο προκύπτει από τα κλικ που κάνουν οι συνεντεύξεις στη στήλη "πρόσωπο της εβδομάδας" το εκάστοτε έτος.

Την απονομή έκαναν ένα από τα δύο πρόσωπα της χρονιάς του 2018 Ελεάνα Καυκαλά και ένα από τα δημοφιλέστερα πρόσωπα της εβδομάδας στην ιστορία της στήλης, Μελίνα Λεφαντζή.

ΑΝΕΡΧΟΜΕΝΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ (Rising Stars)

Το συγκεκριμένο βραβείο δίνεται από το 2016 αποκλειστικά από το All4fun και είναι το μοναδικό που δε σχετίζεται με τη ψηφοφορία του κοινού. Aπονεμήθηκε στη Μαίρη Ξένου (για τη συγκλονιστική της ερμηνεία στο "Leopold ή κόβοντας το δάχτυλο του κοινού" του Θανάση Τριαρίδη, που παίχτηκε στο Θέατρο Άβατον σε συνσκηνοθεσία Μαρία Τσοµπανάκου και Βασιλικής Κούλη) και στον Τάσο Λέκκα για την Επαρχία του Μιχάλη Βιρβιδάκη σε σκηνοθεσία Γιώργου Σκεύα, που παίχτηκε στο Θέατρο Κυκλάδων/Λευτέρης Βογιατζής, με τον νικητή του να στέλνει ευχαριστήριο βίντεο από τα Γιάννινα, όπου βρισκόταν με την παράσταση "Ειρήνη".

* Την απονομή έκανε το Rising Star των προηγούμενων βραβείων Παναγιώτης Γαβρέλας.

Η φετινή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο Ακροπόλ.

Σκηνοθετική Επιμέλεια & Κείμενα: Μανώλης Δούνιας
Παρουσίαση: Κωνσταντίνα Κλαψινού, Ρένος Ρώτας
Οργάνωση Παραγωγής: Νίκη Πεταλά
Επιμέλεια Βίντεο: Αλέξανδρος Σάουκ
Πρωτότυπη Μουσική: Ρέα Σιαφάκα
Βοηθοί παραγωγής: Μελίνα Κέντογλου, Πλάτωνας Σέρρας, Μαρία Σουλιμιώτη
Υπεύθυνοι Καλεσμένων: Βίκυ Διαμάντη, Λίνα Λαμπροπούλου, Χριστίνα Σταύρου
Εκτέλεση Παραγωγής: Άκης Γιαννακόπουλος, Χάρης Κεχαγιάς
Δημόσιες Σχέσεις: Δημήτρης Κοτσίφης
Επικοινωνία Εκδήλωσης: Κυριάκος Κουρουτσαβούρης
Online Live ενημέρωση: Δώρα Μπαρουτάκη
Φωτογραφίες: Θωμάς Δασκαλάκης, Μάνος Γαρυφάλλου, Μάνος Βλαστός, Γιώργος Χατζηχαραλάμπους

Τα βραβεία φιλοτέχνησε και φέτος η Άρτεμις Βρουλάκη.



*Ευχαριστούμε πολύ τους εξής (κατά αλφαβητική σειρά): Έβελυν Ασουάντ, Βασιλική Γεωργικοπούλου, Νικόλα Γιαμπάνη, Ανδρόνικο Δημόπουλο, Κρυστάλλη Ζαχαριουδάκη, Κατερίνα Καλουμένου, Κώστα Κατέβα, Μίμη Καπέρδο, Λασκαρίνα Καπετοπούλου, Αλέξανδρο Κοντραφούρη, Ελένη Κούππα, Μαρία Κωνσταντακοπούλου, Χριστίνα Μαντέση, Χρύσα Ματσαγκάνη, Γρηγόρη Μήτση, Ιωάννα Μπατή, Kυριάκο Μπίκο, Κατερίνα Μπουζάνη, Ηλέκτρα Νάκου, Δήμητρα Ονουφριάδου, Νεφέλη Παπαθανασίου, Χριστίνα Πλατανιώτη Ισμήνη Πρωίου, Μαρία Σαρέλη, Γιώργο Στυλ, Μπάμπη Τσιρίδη, Αντώνη Χειμώνα, Στέλιο Χλιαρά, Σοφιάνα Φωτίδη, Έφη Ψαράκη, τον χώρο Τέχνης Κλεψύδρα, το καφέ-μπαρ Αιθανόλη και τον γραφίστα του λογότυπου Παύλο Αρτόπουλο.

 

Περισσότερα θέματα








Last News
Next News

Αρχείο Ειδήσεων


AGENDA I T?at??

Διαφήμιση στο ATHENS 24 I Πληροφορίες I Sitemap I Επικοινωνία
Copyright © 2007 | ATHENS 24 MEDIA Ε.Π.Ε. | All rights reserved