Home > Θέατρο

ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΝΕΑ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΛΑΖΑΡΗ
«Η επαφή με διαφορετικές κουλτούρες και ανθρώπους είναι κάτι που με ενεργοποιεί πνευματικά και καλλιτεχνικά»








Η Χρυσάνθη Λάζαρη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάτρα. Στην Αθήνα ήρθε για να σπουδάσει στο τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, είναι απόφοιτη της Σχολής Δραματικής Τέχνης “92artschool”, ενώ φοιτά και στην Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης “Αθηναϊκή Σκηνή Κάλβου-Καλαμπόκη”. Πρόκειται για ένα φρέσκο πρόσωπο στο χώρο του θεάτρου, με ένα λαμπρό μέλλον μπροστά της. Αυτό το διάστημα την την βρίσκουμε στην παράσταση του Θανάση Λιούνη, “Πρόβα Τζενεράλε”.


ATHENS24: ‘Πρόβα Τζενεράλε’ σε κείμενο και σκηνοθεσία του Θανάση Λιούνη. Πως προέκυψε αυτή η συνεργασία;

ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΛΑΖΑΡΗ:
“Αρχικά, είμαι ευγνώμων που φέτος θα συμμετέχω σε αυτή την παράσταση, παρέα με όλα αυτά τα υπέροχα άτομα. Η συνεργασία προέκυψε πολύ ξαφνικά, με ένα μήνυμα του Θανάση, ο οποίος έψαχνε ηθοποιούς για να ανεβάσει το έργο. Διάβασα το κείμενο, ενθουσιάστηκα, είπα αμέσως το ‘ναι’ και έτσι ξεκίνησε ένα υπέροχο ταξίδι, με πολλές πρόβες και άπειρο γέλιο”.


ATHENS24: Πρόκειται για μια σύγχρονη κωμωδία. Πες μας λίγα λόγια για την παράσταση.

ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΛΑΖΑΡΗ:
“Η ιστορία μας ξεκινάει με μια θεατρική ομάδα από νέους ηθοποιούς, που θέλει να παρουσιάσει δύο σκηνές από ένα θεατρικό έργο, μπροστά σε μία επιτροπή, προκειμένου να τους δώσουν χορηγία. Πρόκειται για τελείως διαφορετικούς χαρακτήρες, με τον καθένα να ζει στον δικό του κόσμο και με μια σκηνοθέτιδα που προσπαθεί να σώσει την κατάσταση, μέσα σε όλα τα ευτράπελα που θα δείτε να συμβαίνουν κατά τη διάρκεια του έργου”.


ATHENS24: Στην παράσταση υποδύεσαι την Μαρίνα. Υπάρχουν κοινά χαρακτηριστικά μεταξύ της Χρυσάνθης και του χαρακτήρα που υποδύεσαι;

ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΛΑΖΑΡΗ:
“Εγώ υποδύομαι την Μαρίνα, μια αφελή και αθώα κοπέλα που ονειρεύεται να διαπρέψει στην αρχαία τραγωδία. Η παιδικότητα και η αφέλειά της την κάνουν συχνά να φαίνεται χαζή και να οδηγείται σε λάθη, όμως εγώ την προσέγγισα εξ αρχής διαφορετικά. Στην Μαρίνα είδα το παιδί που κρύβω μέσα μου και που, πολλές φορές, οριοθετώ μέσα στις υποχρεώσεις και την σκληρότητα της καθημερινότητάς μου. Παρόλα αυτά, υπάρχουν και φορές, όταν εγώ το κρίνω, που μπορώ να είμαι όσο αφελής και ‘παιδί’ θέλω μόνο όμως, με πολύ επιλεγμένα άτομα”.


ATHENS24: Τελικά είναι δύσκολο στην Ελλάδα του σήμερα για έναν νέο δημιουργό να πραγματοποιήσει το όραμά του;

ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΛΑΖΑΡΗ:
“Εξαρτάται από το ποιο είναι αυτό το όραμα και πώς έχει επιλέξει ο ίδιος να το προβάλλει. Η Ελλάδα είναι όντως μια πολύ σεμνότυφη χώρα, με έναν λαό γεμάτο δισταγμούς, φοβίες και άμυνες. Ένας δημιουργός καλείται να αφουγκραστεί την ιδιοσυγκρασία της χώρας του και να αντιληφθεί τον πομπό στον οποίο απευθύνεται το έργο του. Για κάθε δρόμο υπάρχουν και εμπόδια, όμως αυτό που έχω να πω είναι ότι μια χώρα οφείλει να δίνει ευκαιρίες και να είναι ανοικτή στην εξέλιξη και την ποικιλία”.


ATHENS24: Αν κάποια στιγμή δυσκολευόσουν με την ζωή σου στην Ελλάδα, θα έφευγες στο εξωτερικό;

ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΛΑΖΑΡΗ:
“Η φυγή στο εξωτερικό είναι μια ιδέα με την οποία φλέρταρα ανέκαθεν, οπότε η έμφυτη περιέργειά μου δεν νομίζω να με αφήσει στάσιμη και σε αυτό το κομμάτι. Όπως η τέχνη δεν εμπεριέχεται σε σύνορα, έτσι και ένας καλλιτέχνης οφείλει να είναι σε μια διαρκή πολιτισμική εξερεύνηση. Εξάλλου, η επαφή με διαφορετικές κουλτούρες και ανθρώπους είναι κάτι που με ενεργοποιεί πνευματικά και καλλιτεχνικά”.


ATHENS24: Αλήθεια, πώς φαντάζεσαι τον εαυτό σου σε 10 χρόνια;

ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΛΑΖΑΡΗ:
“Σε δέκα χρόνια θα ήθελα να εκφράζομαι και να δημιουργώ τέχνη. Η υποκριτική είναι για μένα ένας δίαυλος επικοινωνίας με τον κόσμο, μέσα από τον οποίο θέλω να μεταδώσω κι εγώ το δικό μου όραμα. Δεν με ενδιαφέρει απλώς το κομμάτι της έκφρασης αλλά και της δημιουργίας-καινοτομίας. Στο μέλλον λοιπόν, νιώθω ότι οφείλω να εμπνεύσω τον κόσμο και να του προσφέρω κάτι διαφορετικό και κάτι που θα του αμβλύνει τις άμυνες, για τις οποίες αναφέρθηκα και παραπάνω”.


ATHENS24: Έχεις κάποια φράση που σε εκφράζει και αν ναι ποια είναι αυτή;

ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΛΑΖΑΡΗ:
“Είχα διαβάσει κάποτε σε ένα βιβλίο της Μαλβίνας Κάραλη το εξής: ‘Η ευφυΐα δεν είναι άλλο από αντίσταση απέναντι στις ίδιες τις ιδέες σου. Πρέπει να τις προβοκάρεις, να συγκρούεσαι μαζί τους’. Αυτό το απόσπασμα αποτελεί για εμένα τον ορισμό του καλλιτέχνη. Ο καλλιτέχνης θα πρέπει να εμπεριέχει χωρίς να εμπεριέχεται, να μην αναλώνεται σε τίτλους και κοινοτυπίες. Να αναμετράται με τα Εγώ του, με άλλα λόγια”.


ATHENS24: Ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια;

ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΛΑΖΑΡΗ:
“Αρχικά, θέλω να ολοκληρώσω τις σπουδές μου στην υποκριτική και να πάρω το πτυχίο μου. Το θέατρο, το σινεμά και η τηλεόραση είναι για εμένα μέσα έκφρασης και δημιουργίας. Στόχος μου είναι να ακολουθήσω τον δρόμο της υποκριτικής και της τέχνης γενικότερα, καθώς είναι ο μόνος που με εμπνέει και με κάνει να ονειρεύομαι”.



“Πρόβα Τζενεράλε”
Κωμωδία του Θανάση Λιούνη

Περίληψη:
Μία ομάδα ηθοποιών θέλει να παρουσιάσει δύο σκηνές από ένα θεατρικό έργο, μπροστά σε μία επιτροπή, προκειμένου να τους δώσουν χορηγία.

Πρωταγωνιστούν: Δέσποινα Κασιώτη, Βασιλική Βλασσοπούλου, Κωνσταντίνος Ciel Λεβάκης, Χρυσάνθη Λάζαρη, Θανάσης Λιούνης

Ήχος – Φώτα: Ο αναλογικός

Κάθε Τετάρτη στις 21:00, στο θέατρο Εμπρός
(Ρήγα Παλαμήδου 2, Ψυρρή)

Είσοδος με ελεύθερη συνεισφορά.




----------
Σταυρούλα Λούρου
για Athens24.gr


 

Περισσότερα θέματα








Last News
Next News

Αρχείο Ειδήσεων


AGENDA I T?at??

Διαφήμιση στο ATHENS 24 I Πληροφορίες I Sitemap I Επικοινωνία
Copyright © 2007 | ATHENS 24 MEDIA Ε.Π.Ε. | All rights reserved