Home > Θέατρο

ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΝΕΑ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
στο «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»με τις καλύτερες παραστάσεις για όλη την οικογένεια!


«Όλιβερ Τουίστ»
«Λάχανα και Χάχανα – Ο καλός μου εαυτός»
και «Μια τρελή τρελή Αλφαβήτα»
με επιπλέον παραστάσεις την περίοδο των Εορτών...


«ΟΛΙΒΕΡ ΤΟΥΙΣΤ»
Το αριστούργημα του Καρόλου Ντίκενς σε θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία της Κωνσταντίνας Νικολαΐδη, με έναν ανανεωμένο 20μελή θίασο εξαιρετικών ηθοποιών συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά.

Ο Όλιβερ Τουίστ είναι ο ήρωας-σύμβολο που καταφέρνει να διατηρήσει την ελπίδα και την καλοσύνη του μέσα σ’ έναν ζοφερό και άδικο κόσμο. Ο Ντίκενς, μέσα από αυτό το έργο του, στηλιτεύει τις άθλιες συνθήκες που επικρατούσαν στην εποχή του στην Αγγλία, όπου η ανθρώπινη ζωή έχει μικρή αξία και οι πολλοί ζουν σε απόλυτη φτώχεια, σε μία κοινωνία μεγάλων αντιθέσεων. Ο Ντίκενς καταλήγει με μία νότα ελπίδας και αισιοδοξίας, υποστηρίζοντας πως το καλό μπορεί να θριαμβεύσει και πως η αθωότητα, η αλήθεια και η αγνότητα, αρετές που ανάγονται στην ουσία της παιδικότητας, μπορούν να διασωθούν ακόμα και μέσα σε ένα περιβάλλον ανέχειας και κοινωνικών ανισοτήτων.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Μετάφραση: Φωτεινή Μεγαλούδη
Διασκευή/Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνα Νικολαΐδη
Σκηνογραφία/Κοστούμια/Σχεδίαση προβολών ορφανοτροφείου-δικαστηρίου:
Μαρία Φιλίππου
Πρωτότυπη μουσική: Γιάννης Οικονόμου
Στίχοι τραγουδιών: Μαγδαληνή Παλιούρα, Κωνσταντίνα Νικολαΐδη
Χορογραφίες/Κινησιολογία: Χριστίνα Φωτεινάκη
Φωτισμοί: Αργύρης Θέος

Video art: Ερατώ Τζαβάρα
Make-up artist: Ράνια Γιαννάκη
Πρωταγωνιστούν: Δημήτρης Πιατάς, Αλμπέρτο Εσκενάζη, Νίκη Παλληκαράκη, Κωνσταντίνος Κάππας, Κωνσταντίνος Μουταφτσής, Άννα Φιλιππάκη, Ρίνο Τζάνι

Μαζί τους οι ηθοποιοί: Ραφαέλ Αριστοτέλους, Αντώνης Βαρθαλίτης, Ρεβέκκα Γιαννάκη, Ιωάννα Δαρμή, Παναγιώτης Δελαβίνιας, Θανάσης Καφενταράκης, Στέλιος Κουλετάκης, Μάριος Μακρόπουλος, Αθανάσιος Μυλωνόπουλος, Χρήστος Σωνάκης, Μαρία Μελίτα Ψυχογυιοπούλου
Όλιβερ Τουίστ ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΟΥΜΠΑΡΗΣ

Trailer παράστασης: https://youtu.be/1KKAmocELDk

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:

Στα ταμεία του θεάτρου, Πειραιώς 254, Ταύρος
Στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://tickets.theatron254.gr
Τηλεφωνικά, στο 212 254 0300

«Λάχανα και Χάχανα - Ο Καλός μου Εαυτός»
Η παιδική σκηνή του Χρήστου Τριπόδη και η εταιρεία ΜΕΘΕΞΙΣ συνεχίζει τις παραστάσεις του νέου μιούζικαλ του Τάσου Ιωαννίδη, «Λάχανα και Χάχανα - Ο Καλός μου Εαυτός» κάθε Κυριακή στις 11:30 το πρωί και στις 16:30 το απόγευμα, προσθέτοντας νέες ημερομηνίες για την περίοδο των Εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Το σύγχρονο αυτό έργο πλαισιώνεται από ένα λαμπερό καστ ηθοποιών, ζωντανή ορχήστρα επί σκηνής, εντυπωσιακές βιντεοπροβολές, ευφάνταστα σκηνικά και πολύχρωμα κοστούμια, δημιουργώντας μία μοναδική θεατρική εμπειρία για γονείς και παιδιά.

Το νέο έργο του Τάσου Ιωαννίδη «Ο Καλός μου Εαυτός» πραγματεύεται με απλό και άμεσο τρόπο τις έννοιες της «αυταγάπης», της «αυτεπάρκειας», της «αυτοεκτίμησης», των θετικών σκέψεων και προτείνει παιγνιώδεις τρόπους διαχείρισης των αρνητικών συναισθημάτων. Ο Πίπης, ο Μαθητευόμενος Νεράιδος, μαζί με τον Ατσίδα, την Χαχανένια και τον Λαχανίδα μας ταξιδεύουν σε ένα «ολιγοπάτητο» μονοπάτι αναζήτησης του… καλού μας εαυτού, μέσω μίας πρωτότυπης ιστορίας με μουσικές στάσεις στα πιο αγαπημένα τραγούδια της σειράς «Λάχανα και Χάχανα», καθώς και ολοκαίνουρια τραγούδια και χαρούμενα παιχνιδοτράγουδα, γεμάτα χιούμορ και …Καλοσύνη.

Συντελεστές:
Κείμενο - Μουσική: Τάσος Ιωαννίδης
Σκηνοθεσία/Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Χρήστος Τριπόδης - Τάσος Ιωαννίδης
Ενορχήστρωση: Κώστας Γανωσέλης – Σταύρος Καρτάκης
Χορογραφίες: Χριστίνα Μπίτου
Σκηνικά & Κουστούμια: Ματίνα Μέγκλα
Εικαστική Επιμέλεια σκηνικών: Θανάσης Κόκκας
Εικονογράφηση: Βανέσα Ιωάννου
Στίχοι: Π. Παμπούδη, Τ. Ιωαννίδης, Κ. Κολοβός, Βιβλίο Γλώσσας Α’ Δημοτικού (Συγγραφείς: Ε. Καρατζόλα, Π. Κύρδη, Τ. Σπανέλλη, Ν. Τσιαγκάνη)
Creative Agency: Gridfox
Πρωταγωνιστούν: Ειρήνη Ψυχράμη, Λυδία Σγουράκη, Γιώργος Αιμιλιανός Σταυρινός, Γιάννης Τσότσος, Αλέξανδρος Ζουγανέλης, Ναταλία Μαρτίνη
Μουσικοί: Γιώργος Αιμιλιανός Σταυρινός – Πιάνο, κρουστά, Γιάννης Τσότσος – Κιθάρα, Αλέξανδρος Ζουγανέλης – Σαξόφωνο, φλάουτο

Διάρκεια Παράστασης: 70’
Trailer: https://youtu.be/c8lkmoSC2mM

Προπώληση εισιτηρίων: https:// xaxana-o-kalos-mou-eautos-ellinikos-kosmos/


ΜΙΑ ΤΡΕΛΗ ΤΡΕΛΗ ΑΛΦΑΒΗΤΑ
Ο Άνθρωπος Ορχήστρα και ο Αλφαβητούλης σε απίθανες περιπέτειες!

Το έργο για παιδιά «Μια τρελή τρελή Αλφαβήτα» παίρνει παράταση παραστάσεων λόγω της πολύ μεγάλης προσέλευσης, μέχρι και την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων και των Θεοφανίων, στο «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος», αίθουσα «Ιφιγένεια». Ο Λευτέρης Ελευθερίου, καταξιωμένος ηθοποιός, αναγνωρισμένος για το πολύπλευρο ταλέντο του και την ικανότητά του να μεταμορφώνεται, παρέα με τον Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλο, γνωστό για την πορεία του ως τραγουδοποιός και την ικανότητά του να παίζει πολλά διαφορετικά όργανα, συμμετέχουν σε μια θεατρική παράσταση που έχει ως στόχο να κάνει τη μάθηση να φαίνεται παιχνίδι! Η παράσταση βασίζεται στο βραβευμένο βιβλίο «Μια τρελή τρελή ΑΒ» της Ράνιας Μπουμπουρή, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ψυχογιός και συγκαταλέγεται στα καλύτερα βιβλία της παιδικής λογοτεχνίας. Απευθύνεται σε παιδιά από 3 ετών και άνω.


ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Πρωταγωνιστούν: Λευτέρης Ελευθερίου, Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος.
Ζωντανή Μουσική: Οδυσσέας Κωνσταντόπουλος
Σκηνοθεσία – Μουσική: Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος
Κείμενο: Ράνια Μπουμπουρή, Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος, Λευτέρης Ελευθερίου
Eικονογράφος: Χρύσα Σπυρίδωνος
Κούκλες – Επιμέλεια σκηνικού χώρου και κοστουμιών: Αντωνία Φερεντίνου
Video Art: Οδυσσέας Κωνσταντόπουλος
Φωτογραφίες: Αγγελική Κοκκοβέ
Διάρκεια: 75'
Τrailer παράστασης: https://youtu.be/Z1Xt7WponCQ
Προπώληση εισιτηρίων:

Στα ταμεία του θεάτρου, Πειραιώς 254, Ταύρος
Στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://tickets.theatron254.gr/
Τηλεφωνικά, στο T. 212 254 0300

 

Περισσότερα θέματα








Last News
Next News

Αρχείο Ειδήσεων


AGENDA I T?at??

Διαφήμιση στο ATHENS 24 I Πληροφορίες I Sitemap I Επικοινωνία
Copyright © 2007 | ATHENS 24 MEDIA Ε.Π.Ε. | All rights reserved