ALL AROUND
ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ Μ. Κ. ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
Ο εφιάλτης της πείνας απειλεί τη Β. Κορέα.

Την ώρα που η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή προχωράει στην αφαίρεση των μεταλλίων κι από τις συναθλήτριες της Μάριον Τζόουνς στις σκυταλοδρομίες 4Χ400 και 4Χ100 στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ, λίγες εβδομάδες αφότου η Αμερικανίδα αθλήτρια παραδέχθηκε ότι είχε κάνει στο παρελθόν χρήση απαγορευμένων ουσιών και που η WADA χαρακτηρίζει την Ελλάδα διεθνή κόμβο παρασκευής και διακίνησης στεροειδών, δύο διαφορετικές περιπτώσεις της παγκόσμιας επικαιρότητας έρχονται να μας υπενθυμίσουν ότι δεν είναι λίγες οι φορές που χάνουμε το δάσος για να κοιτάμε το δέντρο.
Η πρώτη αφορά την απεγνωσμένη προσπάθεια που καταβάλλει η Yahoo προκειμένου να αποφύγει την εξαγορά από την αποφασισμένη Microsoft και τη News Corp, του Αυστραλού μεγιστάνα των ΜΜΕ Ρούμπερτ Μέρντοχ, που αναδεικνύει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο έναν από τους μεγαλύτερους κινδύνους για την δημοκρατία , που δεν είναι άλλoς από την συγκέντρωση, των ΜΜΕ και του πλούτου, στα χέρια μιας αδυσώπητης παγκόσμιας ολιγαρχίας.
Την ίδια ώρα, που η Microsoft δεν καταλαβαίνει ούτε από αρνήσεις, ούτε από απορρίψεις, αλλά αντίθετα συνεχίζει ακάθεκτη στο δρόμο που έχει χαράξει εδώ και χρόνια, η άνοδος στις τιμές των τροφίμων και των σπόρων απειλεί τη βόρεια Κορέα με μαζικούς θανάτους από πείνα, όπως προειδοποιούν μη κυβερνητικές οργανώσεις, με τον Μάιο να θεωρείται ο πιο κρίσιμος μήνας και την κυβέρνηση της χώρας να επιλέγει σε ποιους θα επιτρέψει να πλησιάσουν τα μεγάλα αστικά κέντρα, όπου υπάρχει περισσότερη τροφή από την περιφέρεια και σε ποιους όχι.
Παράλληλα, στην Αϊτή ξεσπούν ταραχές που καταλήγουν σε λεηλασίες καταστημάτων και «πλιάτσικα» από ανθρώπους που δυσκολεύονται να εξασφαλίσουν τις στοιχειώδεις προϋποθέσεις διαβίωσης, σε μια χώρα όπου το βασικό ημερομίσθιο δεν ξεπερνά τα 2 δολάρια.
Αυτά συμβαίνουν σε αδρές γραμμές τούτη την περίοδο στις παρυφές και την κορυφή της πυραμίδας της ελεύθερης αγοράς, εξελίξεις που, όπως είναι φυσικό, συμπιέζουν και τους ανθρώπους που διαβιούν εξίσου μακριά τόσο από την πείνα όσο και από την εξασφάλιση. Με τα όνειρα τους, πάντα, για μια καλύτερη ζωή να συναγωνίζονται με τη διαρκώς αυξανόμενη απειλή υποβάθμισης της θέσης τους, για το ποιος θα γεμίσει τις ψυχές τους με το μεγαλύτερο φόβο.
ADLINKS
-
Athens24.com (English Version)
Discover the No. 1 Guide for Athens
http://www.athens24.com
Last News
Next News