Home > News 24

ALL AROUND

Αθήνα,

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Μικρή ανάκαμψη του δικομματισμού


Δεν πέρασαν ούτε τρεις μήνες από την περίοδο που ολόκληρη η Ελλάδα ταλανιζόνταν από την περίφημη υπόθεση Ζαχόπουλου, μια ιστορία με έντονη οσμή σκανδάλου, που ωστόσο κανένας δεν μπόρεσε να εξακριβώσει αν ήταν οικονομικό, διαχειριστικό, πολιτικό, ή απλώς ερωτικό.

Σήμερα, στο τέλος του πρώτου μισού του Απριλίου, ο πρώην γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού, συμπληρώνει τέσσερις ημέρες κατάθεσης και ουδείς ασχολείται ιδιαίτερα με τα λεγόμενά του.

Από τη στιγμή, μάλιστα, που η ιστορία έχασε και το τηλεοπτικό της ενδιαφέρον, έπαψε σχεδόν να υφίσταται, ιδιαίτερα τώρα που δεν φαίνεται να καταλήγει και σε κανένα ερεθιστικό «δια ταύτα».

Όλα ξεχνιούνται, όλα ξεπερνιούνται, όλα διαγράφονται και οι πρωταγωνιστές ακόμα και των πιο δύσοσμων ιστοριών παραδίδονται μετά από λίγο καιρό στην κοινωνία, καθαροί, ατσαλάκωτοι και πολλές φορές αναβαθμισμένοι από τη δημοσιότητα, έστω και αρνητική που προκάλεσε η δράση τους.

Την ίδια ώρα που ο Ζαχόπουλος μιλάει και που ο μόνος που δείχνει ενδιαφέρον για τα λεγόμενά του είναι ο ανακριτής, οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν μια τάση επανάκαμψης του δικομματισμού, ως απόρροια των αποτελεσμάτων της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι.

Κερδισμένη από το Βουκουρέστι βγαίνει η ΝΔ, ενώ το ΠΑΣΟΚ, τσιμπάει κάποιες μοναδούλες, δείχνοντας πως οι πρωτοβουλίες του προέδρου του, κατά την διάρκεια του συνεδρίου αλλά και μετά, και κυρίως η ολοκληρωτική ανανέωση του πολιτικού συμβουλίου, τελεσφορούν δημιουργώντας για τον Γιώργο Παπανδρέου και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνθήκες αντεπίθεσης με ορίζοντα τις ευρωεκλογές που θα διεξαχθούν την επόμενη άνοιξη.

Μικρή πτώση εμφανίζουν τα ποσοστά του ΣΥΝ, που θα πρέπει να συνηθίσει στα σκαμπανεβάσματα των δημοσκοπήσεων, ενώ σταθερά παραμένουν τα ποσοστά του ΚΚΕ και του ΛΑΟΣ.

Το σκάνδαλο Ζαχόπουλου, φαίνεται να ακολουθεί την πεπατημένη της «αρχειοθέτησης» και το τηλεοπτικό να επικρατεί του πολιτικού σκέλους της επικαιρότητας.

 

Περισσότερα θέματα


  • Η ΠΙΚΡΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΩΝ
    Πυρκαγιές και ηλικιωμένοι

    Είναι πραγματικά αξιοσημείωτη η επισήμανση που εύκολα μπορεί να κάνει κανείς παρατηρώντας τις λίστες της αστυνομίας με τους κατά καιρούς συλληφθέντες για εμπρησμό στην Ελλάδα, αλλά και σε χώρες του εξωτερικού: στην συντριπτική τους πλειοψηφία, λοιπόν, είναι άτομα που υπερβαίνουν το 60ο έτος της ηλικίας τους και που κατηγορούνται στις... συνέχεια
  • SOS ΓΙΑ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ
    Όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και ανοργανωσιά

    Η θερμοκρασία σ όλη τη χώρα ανεβαίνει, το καλοκαίρι πλησιάζει και η θύμηση των πυρκαγιών που κατέκαψαν μεγάλο μέρος του ελληνικού δασικού πλούτου και στοίχισαν το θάνατο σε δεκάδες συμπατριώτες μας, τον προηγούμενο Αύγουστο , μας εφιστά την προσοχή, για να μην ξαναπάθουμε τα ίδια. Το καλοκαίρι του 2007 ο κρατικός... συνέχεια
  • ΙΤΑΛΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
    Τι είδους εντολή έδωσε η Ιταλία στον Μπερλουσκόνι;

    Ισχυρή λαϊκή εντολή και μεγάλη πλειοψηφία στη Βουλή και τη Γερουσία, προκειμένου να λάβει μέτρα επώδυνα για τα λαϊκά στρώματα, ζήτησε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι από τους Ιταλούς ψηφοφόρους και αυτοί του τα "έδωσαν" και με το παραπάνω. Μετά από τα δύο χρόνια διακυβέρνησης της κεντροαριστερής παρένθεσης, η Δεξιά στην Ιταλία κρατάει... συνέχεια
  • ΓΙΑ ΤΟ ΘΙΒΕΤ
    Ελληνική εκκωφαντική σιωπή

    Το ζήτημα της κινεζικής κατοχής στο Θιβέτ και η άνιση διένεξη με τον Δαλάι Λάμα, την οποία η επίσημη Κίνα, δια στόματος του προέδρου της Χου Ζιντάο, αποκαλεί «ζήτημα εθνικής ενότητας», και όχι πρόβλημα, εθνολογικό, θρησκευτικό, ή ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ουδέποτε απασχόλησε ιδιαίτερα την ελληνική επικαιρότητα , που είχε συνήθως άλλα... συνέχεια






Last News
Next News

Αρχείο Ειδήσεων

Περίοδο από - εώς


Διαφήμιση στο ATHENS 24 I Πληροφορίες I Sitemap I Επικοινωνία
Copyright © 2007 | ATHENS 24 MEDIA Ε.Π.Ε. | All rights reserved