Home > News 24

ALL AROUND

Αθήνα,

ΙΤΑΛΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Τι είδους εντολή έδωσε η Ιταλία στον Μπερλουσκόνι;


Ισχυρή λαϊκή εντολή και μεγάλη πλειοψηφία στη Βουλή και τη Γερουσία, προκειμένου να λάβει μέτρα επώδυνα για τα λαϊκά στρώματα, ζήτησε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι από τους Ιταλούς ψηφοφόρους και αυτοί του τα "έδωσαν" και με το παραπάνω.

Μετά από τα δύο χρόνια διακυβέρνησης της κεντροαριστερής παρένθεσης, η Δεξιά στην Ιταλία κρατάει και πάλι γερά στα χέρια της το τιμόνι της εξουσίας, αποφασισμένη να κυβερνήσει με πυγμή, προκειμένου να ανασύρει το καράβι της χώρας από τα λιμνάζοντα ύδατα της οικονομικής κρίσης, στην οποία έχει περιέλθει τα τελευταία χρόνια. Στην τρίτη και πιθανότατα τελευταία πρωθυπουργική του θητεία ο 71χρονος Μπερλουσκόνι, ανανεωμένος εμφανισιακά, ματαιόδοξος ως συνήθως και με τη γνωστή του αυταρέσκεια, επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά την άποψη ότι η μόνη δύναμη που είναι ικανή να συνθέσει το πολυκερματισμένο ιταλικό εκλογικό σώμα είναι αυτή της τηλεόρασης.

Ο «Καβαλιέρε» προανήγγειλε «δύσκολους μήνες» που θα απαιτήσουν «μεγάλο θάρρος» από τους Ιταλούς, εκμεταλλευόμενος από την «σέντρα» κιόλας τη δυναμική που του χαρίζει η ισχυρή λαϊκή εντολή, που δεν ξέρω, είναι αλήθεια, κατά πόσο είναι εντολή λήψεως εξοντωτικών μέτρων, ή απλώς σχηματισμού μιας κυβέρνησης που θα έχει τη δυνατότητα εξάντλησης της προεδρικής της θητείας.

Όλοι γνωρίζουμε ότι στην πραγματικότητα ισχύει το δεύτερο, όπως επίσης γνωρίζουμε ότι οι εκλεγμένοι με τέτοια άνεση πολιτικοί ηγέτες, αναγνωρίζουν με μεγάλη ευκολία στον εαυτό τους το δικαίωμα να ερμηνεύει τη λαϊκή εντολή με τον τρόπο εκείνο που θα εξυπηρετούσε τα κυβερνητικά τους σχέδια.

Άρα, εν κατακλείδι, σύμφωνα με τον κ. Μπερλουσκόνι, ο ιταλικός λαός ψήφισε «λιτότητα», «σφιχτή» εισοδηματική πολιτική, αναγκαία αλλά επώδυνα μέτρα και καρφάκι δεν του καίγεται για τους πραγματικούς λόγους που ο λαός τον ανέδειξε στην εξουσία, δύο μόλις χρόνια μετά την αποκαθήλωσή του από τον κεντροαριστερό συνασπισμό.

Άλλωστε, με τόσο ανέλπιστα μεγάλη κοινοβουλευτική πλειοψηφία και όλα τα τηλεοπτικά κανάλια παραταγμένα σε θέση μάχης στο πλευρό του, τα αντιλαϊκά νομοσχέδια αναμένεται να περνούν τα επόμενα 5 δύσκολα χρόνια, με την ίδια ευκολία που ένα ευχάριστο κυριακάτικο τηλεοπτικό σόου αποχαυνώνει έναν Ιταλό εργαζόμενο ενόψει μιας βαρβάτης εργασιακά εβδομάδας.

 

Περισσότερα θέματα


  • Η ΠΙΚΡΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΩΝ
    Πυρκαγιές και ηλικιωμένοι

    Είναι πραγματικά αξιοσημείωτη η επισήμανση που εύκολα μπορεί να κάνει κανείς παρατηρώντας τις λίστες της αστυνομίας με τους κατά καιρούς συλληφθέντες για εμπρησμό στην Ελλάδα, αλλά και σε χώρες του εξωτερικού: στην συντριπτική τους πλειοψηφία, λοιπόν, είναι άτομα που υπερβαίνουν το 60ο έτος της ηλικίας τους και που κατηγορούνται στις... συνέχεια
  • SOS ΓΙΑ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ
    Όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και ανοργανωσιά

    Η θερμοκρασία σ όλη τη χώρα ανεβαίνει, το καλοκαίρι πλησιάζει και η θύμηση των πυρκαγιών που κατέκαψαν μεγάλο μέρος του ελληνικού δασικού πλούτου και στοίχισαν το θάνατο σε δεκάδες συμπατριώτες μας, τον προηγούμενο Αύγουστο , μας εφιστά την προσοχή, για να μην ξαναπάθουμε τα ίδια. Το καλοκαίρι του 2007 ο κρατικός... συνέχεια
  • ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
    Μικρή ανάκαμψη του δικομματισμού

    Δεν πέρασαν ούτε τρεις μήνες από την περίοδο που ολόκληρη η Ελλάδα ταλανιζόνταν από την περίφημη υπόθεση Ζαχόπουλου, μια ιστορία με έντονη οσμή σκανδάλου, που ωστόσο κανένας δεν μπόρεσε να εξακριβώσει αν ήταν οικονομικό, διαχειριστικό, πολιτικό, ή απλώς ερωτικό. Σήμερα, στο τέλος του πρώτου μισού του Απριλίου, ο πρώην γραμματέας του... συνέχεια
  • ΓΙΑ ΤΟ ΘΙΒΕΤ
    Ελληνική εκκωφαντική σιωπή

    Το ζήτημα της κινεζικής κατοχής στο Θιβέτ και η άνιση διένεξη με τον Δαλάι Λάμα, την οποία η επίσημη Κίνα, δια στόματος του προέδρου της Χου Ζιντάο, αποκαλεί «ζήτημα εθνικής ενότητας», και όχι πρόβλημα, εθνολογικό, θρησκευτικό, ή ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ουδέποτε απασχόλησε ιδιαίτερα την ελληνική επικαιρότητα , που είχε συνήθως άλλα... συνέχεια






Last News
Next News

Αρχείο Ειδήσεων

Περίοδο από - εώς


Διαφήμιση στο ATHENS 24 I Πληροφορίες I Sitemap I Επικοινωνία
Copyright © 2007 | ATHENS 24 MEDIA Ε.Π.Ε. | All rights reserved