14
05
2024
ΜΟΥΣΙΚΑ ΝΕΑ

Eurovision 2024: Ο Ολλανδός Joost Klein ενδέχεται να αντιμετωπίσει κατηγορίες, σύμφωνα με τη σουηδική αστυνομία

Νέες διαστάσεις λαμβάνει η υπόθεση του Joost Klein, του Ολλανδού διαγωνιζόμενου της Eurovision 2024, ο οποίος ενδέχεται να βρεθεί αντιμέτωπος με κατηγορίες για παράνομες απειλές.
Νέες διαστάσεις λαμβάνει η υπόθεση του Joost Klein, του Ολλανδού διαγωνιζόμενου της Eurovision 2024, ο οποίος ενδέχεται να βρεθεί αντιμέτωπος με κατηγορίες για παράνομες απειλές.

Υπενθυμίζεται, ότι ο νεαρός τραγουδιστής αποβλήθηκε από τον διαγωνισμό μετά από καταγγελία γυναίκας, μέλους του συνεργείου παραγωγής στη σουηδική αστυνομία για "περιστατικό στα παρασκήνια".

Ο εκπρόσωπος της σουηδικής αστυνομίας Jimmy Modin δήλωσε στην Guardian ότι η έρευνά τους έχει ολοκληρωθεί και ότι η απόφαση για τις κατηγορίες θα πρέπει να ληφθεί “μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες”, χωρίς να κάνει γνωστό ποια ήταν η φύση των φερόμενων απειλών.

Ο αστυνομικός που χειρίζεται την συγκεκριμένη υπόθεση δήλωσε στο σουηδικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο SVT: "Αναμένουμε ότι πιθανότατα θα υπάρξει δίωξη και συγκεκριμένα μια επιταχυνόμενη δίωξη, που διαρκεί περίπου έξι έως οκτώ εβδομάδες, καθώς ο διαπληκτισμός δεν αφορούσε σοβαρότερο έγκλημα".

Σύμφωνα με την εφημερίδα Sydsvenska της Σουηδίας, το έγκλημα της απειλής συνήθως τιμωρείται με πρόστιμα, μετά την καταδίκη.


Τι απαντάει η Ολλανδία

Ο ολλανδικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας Avotros δήλωσε "σοκαρισμένος" από την απόβαση αποβολής του νεαρού τραγουδιστή, διευκρινίζοντας ότι ο τραγουδιστής έκανε μια "απειλητική κίνηση" προς μία γυναίκα καμεραμάν, την οποία δεν την είχε αγγίξει.

"Ενάντια στη συμφωνία που είχε γίνει, ο Joost Klein βιντεοσκοπήθηκε έχοντας μόλις κατέβει από τη σκηνή και έπρεπε να σπεύσει στο green room. Τότε, ο Joost Klein έδειξε επανειλημμένα ότι δεν ήθελε να βιντεοσκοπηθεί. Αυτό δεν έγινε σεβαστό" ανακοινώθηκε.

Ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας ισχυρίστηκε ότι είχε προτείνει "διάφορες λύσεις" στην EBU, αλλά ο νεαρός τραγουδιστής αποβλήθηκε.

Σταυρούλα Λούρου