Saturday, 18 May 2024
10
05
2024
Στην καθιερωμένη κλήρωση που πραγματοποιήθηκε, η Μαρίνα Σάττι με το «Zari» θα εμφανιστεί στη 12η θέση, ενώ η Κύπρος με τη Silia Kapsis και το τραγούδι «Liar» στην 20ή. Η σειρά εμφάνισης των χωρών στον μεγάλο τελικό είναι η εξής: 1. Σουηδία 2. Ουκρανία 3. Γερμανία 4. Λουξεμβούργο 5. Ολλανδία 6. Ισραήλ 7. Λιθουανία 8. Ισπανία 9. Εσθονία 10. Ιρλανδία 11. Λετονία 12. Ελλάδα 13. Ηνωμένο Βασίλειο 14. Νορβηγία 15. Ιταλία 16. Σερβία 17. Φινλανδία 18. Πορτογαλία 19. Αρμενία 20. Κύπρος 21. Ελβετία 22. Σλοβενία 23. Κροατία 24. Γεωργία 25. Γαλλία 26. Αυστρία         *Τα συνδικάτα του βελγικού φλαμανδόφωνου τηλεοπτικού καναλιού, VRT, διέκοψαν για λίγο την εκπομπή της έναρξης του δεύτερου ημιτελικού του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision χθες, Πέμπτη, 9 Μαΐου, για να μεταδώσουν στον αέρα ένα μήνυμα συμπαράστασης στον παλαιστινιακό λαό. «Πρόκειται για συνδικαλιστική δράση. Καταδικάζουμε τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από το κράτος του Ισραήλ. Επιπλέον, το κράτος του Ισραήλ καταστρέφει την ελευθερία του Τύπου. Γι' αυτό διακόπτουμε για λίγο την εκπομπή. Κατάπαυση πυρός τώρα. Σταματήστε τη γενοκτονία τώρα», έγραφε το μήνυμα που μεταδόθηκε στον αέρα από το VRT την ώρα της Eurovision.  
more
10
05
2024
Σημειώνεται ότι η Κολομβιανή τραγουδίστρια ερευνάται για μία ακόμη φορά για φερόμενη φοροδιαφυγή 6,7 εκατομμυρίων ευρώ σε φόρους για τα εισοδήματα του 2018, μέσω μιας υπεράκτιας εταιρείας.
more
09
05
2024
Η Ελλάδα θα διαγωνισθεί στην 3η θέση διεκδικώντας το πολυπόθητο εισιτήριο για τον τελικό που θα διεξαχθεί το Σάββατο 11 Μαΐου. Η σειρά εμφάνισης των χωρών στον Β’ ημιτελικό είναι: Μάλτα, Αλβανία, Ελλάδα, Ελβετία, Τσεχία, Γαλλία, Αυστρία, Δανία, Αρμενία, Λετονία, Ισπανία, Άγιος Μαρίνος, Γεωργία, Βέλγιο, Εσθονία, Ιταλία, Ισραήλ, Νορβηγία, Ολλανδία. Στον Β’ ημιτελικό σε μία σπέσιαλ εμφάνιση θεατές και τηλεθεατές θα απολαύσουν την Έλενα Παπαρίζου και το «Number One» που χάρισε στην Ελλάδα την πρώτη θέση. Στη σκηνή θα εμφανιστούν επίσης η Σερτάμπ Ερενέρ και η Σαρλότε Περέλι.
more
08
05
2024
Σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη, πρόκειται για την ιστορία ενός ταλαντούχου συγγραφέα που «παλεύει με τον αποξενωμένο γιο του, με ένα νέο μυθιστόρημα, με παλαιούς λογαριασμούς και έχοντας μία αρρωστημένη εμμονή με την τεχνητή νοημοσύνη».
more
07
05
2024
Τους δύο ημιτελικούς (7 και 9 Μαΐου) και τον τελικό (11 Μαΐου) θα μεταδώσει η ΕΡΤ1 και το Δεύτερο Πρόγραμμα του ραδιοφώνου της ΕΡΤ.O Θανάσης Αλευράς και o Ζερόμ Καλούτα θα σχολιάσουν τους δύο ημιτελικούς και τον μεγάλο τελικό της Eurovision. Η Κύπρος εμφανίζεται στην 1η θέση του Α' ημιτελικού. Η σειρά εμφάνισης όλων των χωρών στον Α΄ ημιτελικό έχει ως εξής: Κύπρος, Σερβία, Λιθουανία, Ιρλανδία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ουκρανία, Πολωνία, Κροατία, Ισλανδία, Γερμανία, Σλοβενία, Φινλανδία, Μολδαβία, Σουηδία, Αζερμπαϊτζάν, Αυστραλία, Πορτογαλία, Λουξεμβούργο. Απόψε έχουν δικαίωμα ψήφου και θα παρουσιάσουν τα τραγούδια τους από τις «Big Five», η Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο καθώς επίσης θα παρουσιαστεί και το τραγούδι της διοργανώτριας Σουηδίας, οι οποίες προκρίνονται απευθείας στον τελικό της διοργάνωσης. Η Ελλάδα, με την Μαρίνα Σάττι και το τραγούδι «ZARI», θα εμφανιστεί στην 3η θέση του Β' ημιτελικού, στις 9 Μαΐου. Στον τελικό, στις 11 Μαΐου 2024, προκρίνονται απευθείας τα τραγούδια από τις «Big Five» (Γαλλία, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία, Ιταλία), καθώς και και η συμμετοχή της διοργανώτριας Σουηδίας, οι οποίες, για πρώτη φορά φέτος, θα παρουσιάσουν live τις συμμετοχές τους κατά τη διάρκεια των δύο ημιτελικών.
more
Νέα Υόρκη
07
05
2024
Το dress code της βραδιάς ήταν "The Garden of Time", εμπνευσμένο από μια διήγηση του J.G. Ballard του 1962, με σύμβολα της φευγαλέας ομορφιάς και της ανεξέλεγκτης πάροδου του χρόνου. Οι προσκεκλημένοι ενθαρρύνθηκαν να εμπνευστούν από τη φύση και τα φυσικά στοιχεία για τις εμφανίσεις τους, με τα φορέματα να διακοσμούνται με τρισδιάστατες ροζέτες, φρέσκα μοτίβα κήπου και μοτίβα φλόρας και πανίδας. Οι συν-πρόεδροι της εκδήλωσης ήταν η Zendaya, η Jennifer Lopez, ο Bad Bunny και ο Chris Hemsworth, με τον Jonathan Anderson, δημιουργικό διευθυντή της Loewe, και τον Shou Zi Chew, διευθύνοντα σύμβουλο της TikTok, να λειτουργούν ως τιμητικοί πρόεδροι. Η έκθεση, που άνοιξε για το κοινό στις 10 Μαΐου, θα διαρκέσει μέχρι τις 2 Σεπτεμβρίου 2024, και αναμένεται να προσφέρει μια βαθιά αισθησιακή εμπειρία με τη χρήση αρωμάτων, ήχων, υφών και κινητικών εφέ για να αναδείξει την ομορφιά και τηστη ζωντάνια της μόδας όπως αυτή αντιλαμβάνεται στις αρχικές της μορφές.
more
03
05
2024
"Η εμμηνόπαυση πρέπει να σταματήσει να είναι πηγή ντροπής. Πρέπει να μπορούμε να μιλάμε γι' αυτό το φυσιολογικό μέρος της ζωής μας", δήλωσε η Χάλι Μπέρι, γνωστή για τους ρόλους της ως "Catwoman" και στην ταινία του Τζέιμς Μποντ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στην Ουάσιγκτον. Στηρίζοντας την πρότασή της, η 57χρονη ηθοποιός ανέφερε μια συνομιλία με τον γιατρό της, όπου εκείνος δεν τόλμησε να πει τη λέξη εμμηνόπαυση, φοβούμενος να προσβάλει.
more
Άμστερνταμ
03
05
2024
Καταχωρήθηκε στον ιστότοπο Funda, εξειδικευμένο σε ακίνητα, με τιμή 495.000 ευρώ. Αποτελεί τον ακριβότερο χώρο στάθμευσης στη χώρα, σύμφωνα με το RTL. Η θέση έχει διαστάσεις 4,65μ. επί 3,85μ., συνολικά 18 τ.μ. Βρίσκεται σε κλειστό πάρκινγκ, στην διάσημη λεωφόρο P.C. Hooftstraat, κοντά στο εθνικό μουσείο Rijksmuseum και το μουσείο Van Gogh.
more
02
05
2024
Ο ράπερ «Μιχαλάρας» μαζί με τον δήμαρχο Λειψών Φώτη Μάγγο ένωσαν τις φωνές τους σε ένα ιδιαίτερο μουσικό τραγούδι με τίτλο «Έλα μαζί μου στους Λειψούς», το οποίο «παντρεύει» το  παραδοσιακό νησιώτικο με τη ραπ. «Η ιδέα προέκυψε μετά από μια τυχαία συνάντηση στο νησί το περασμένο καλοκαίρι που δίπλα στη θάλασσα εμπνευστήκαμε και συνθέσαμε μαζί, στίχους και μουσική.
more
02
05
2024
«Ευτυχισμένα τα 9α γενέθλιά σου, Σάρλοτ!», έγραφε το μήνυμα που συνόδευε τη φωτογραφία, η οποία δημοσιεύτηκε στον επίσημο λογαριασμό του πρίγκιπα και της πριγκίπισσας της Ουαλίας και αποδίδεται στην Κέιτ. Η 42χρονη πριγκίπισσα, σύζυγος του πρίγκιπα Ουίλιαμ, συνηθίζει να φωτογραφίζει τα παιδιά της με την ευκαιρία των γενεθλίων τους. Με τον ίδιο τρόπο ανήρτησε μια φωτογραφία του πρίγκιπα Λούις για τα έκτα γενέθλιά του την 23η Απριλίου.
more
01
05
2024
Η γεννημένη και μεγαλωμένη στη Σουηδία Έλενα επιστρέφει στις… ρίζες της, με το κοινό της Ευρώπης να κατακλύζει ήδη τα social media με διθυραμβικά σχόλια, ανυπομονώντας για την εμφάνισή της. Το συγκεκριμένο act θα αποτελεί μάλιστα την 5η εμφάνιση της Έλενας Παπαρίζου στη σκηνή της Eurovision, αφού το 2001 την απολαύσαμε ως μέλος των Antique στην Κοπεγχάγη της Δανίας, το 2005 έφερε τη νίκη για την Ελλάδα στο Κίεβο της Ουκρανίας, το 2006 υποδέχτηκε τους Ευρωπαίους στην Αθήνα, και το 2021 συμμετείχε στο εντυπωσιακό “Rock The Roof” party στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας. Τις επόμενες μέρες η Έλενα αναμένεται να ταξιδέψει στο Μάλμε προκειμένου να πραγματοποιήσει τις επίσημες πρόβες για την εμφάνισή της φορώντας μια εντυπωσιακή δημιουργία δια χειρός Βρεττού Βρεττάκου, ενώ την αμέσως επόμενη μέρα θα επιστρέφει στην Ελλάδα καθώς πρόκειται να ανακοινώσει το 12ρι της κριτικής επιτροπής της Ελλάδας, κατά τη διάρκεια της βραδιάς του τελικού το Σάββατο 11 Μαΐου. Στο “Sing-A-Long” act θα συμμετέχουν επίσης η Sertab Erener (Τουρκία 2004) καθώς και η Charlotte Perrelli (Σουηδία 1999).
more
29
04
2024
Η περιοδεία ξεκινά από το Παρίσι, όπου η Τζάνετ θα εμφανιστεί στο Accor Arena στις 25 Σεπτεμβρίου. Στη συνέχεια, το πρόγραμμα περιλαμβάνει εμφανίσεις σε Μπέρμιγχαμ, Λονδίνο, Γλασκώβη και Μάντσεστερ, πριν η περιοδεία ολοκληρωθεί στον ηπειρωτικό ευρωπαϊκό χώρο, με την τελευταία στάση στο Ziggo Dome στο Άμστερνταμ στις 10 Οκτωβρίου.
more