ΕΛΛΑΔΑ
ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΣΟΥΦΛΙΑ ΣΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΕΡΓΑ
Την αποφασή του να ολοκληρωθεί οπωσδήποτε το έργο της Μαραθώνιας Διαδρομής εξέφρασε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς ενώ χαρακτήρισε «απαράδεκτη από κάθε άποψη› την κατάσταση που επικρατεί στο έργο αυτό 5 μήνες πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Ο κ. Σουφλιάς επιθεώρησε το πρωί τα έργα σε ολόκληρο το μήκος της Μαραθώνιας διαδρομής όπου διαπίστωσε σοβαρά προβλήματα και σημαντικές καθυστερήσεις. Τόνισε όμως ότι είναι αποφασισμένος το έργο να τελειώσει στην ώρα του. «Δεν το συζητάω αυτό› είπε χαρακτηριστικά.
Την ερχόμενη Δευτέρα θα γίνει σύσκεψη στο ΥΠΕΧΩΔΕ μεταξύ του εργολάβου,των μελετητών,των αρμοδίων υπηρεσιών και του δημάρχου Μαραθώνα για να εξεταστεί το όλο θέμα και όποιες αλλαγές χρειαστεί να γίνουν στο έργο, προκειμένου να ολοκληρωθεί στην ώρα του, θα γίνουν με την έγκριση των μελετητών.
Ειδικότερα για το τμήμα Νέα Μάκρη-Παλλήνη, ( μήκους 17 χλμ) που δημοπρατήθηκε εκ νέου, ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ απηύθυνε έκκληση στην ανάδοχο εταιρεία, με την οποία δεν έχει υπογραφεί ακόμη η σύμβαση, να εγκαταστήσει από αύριο το εργοτάξιο, ενώ κάλεσε, δημόσιως όπως είπε, τις υπόλοιπες κατασκευαστικές εταιρίες που μειοδότησαν να μην υποβάλλουν ενστάσεις και καθυστερήσει το έργο.
Ο κ.Σουφλιάς διαπίστωσε καθυστερήσεις και στην αφετηρία της Μαραθώνιας Διαδρομής καθώς έπρεπε να έχει γίνει η διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου και να έχουν προχωρήσει οι προκατασκευασμένες εγκαταστάσεις.Όλα αυτα θα συζητηθούν στην σύσκεψη της Δευτέρας.
Παράλληλα ο κ. Σουφλιάς έδωσε την προσωπική του διαβεβαίωση ότι θα βρεθεί τρόπος να πληρωθούν οι επί τετράμηνο απλήρωτοι εργαζόμενοι της εταιρείας ''Ευρωπαϊκή Τεχνική'' που έχει κηρυχθεί έκπτωτη από το έργο.
ADLINKS
-
Athens24.com (English Version)
Discover the No. 1 Guide for Athens
http://www.athens24.com
Last News
Next News