Home > News 24 > Ελλάδα

ΕΛΛΑΔΑ

Αθήνα, 13.03.2004


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΜΕ ΡΟΓΚ

Τα ασφυκτικά χρονικά περιθώρια για την ολοκλήρωση ορισμένων σημαντικών έργων, όπως το σκέπαστρο Καλατράβα, το τραμ και ο προαστειακός, που παρουσιάζουν ιδιαίτερη καθυστέρηση, καθώς και το μέγα θέμα της ασφάλειας των Αγώνων ήταν τα κυριότερα θέματα που εξετάστηκαν στη συνάντηση εργασίας, που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, και με τη συμμετοχή του προέδρου της ΔΟΕ, Ζακ Ρογκ, αρμόδιων υπουργών, της δημάρχου Αθήνας, της προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής και άλλων αρμόδιων παραγόντων.
Ο κ. Καραμανλής δεσμεύτηκε ότι θα επιταχυνθούν οι ρυθμοί της προετοιμασίας, ενώ ο κ. Ρογκ, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, αφού εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι με σκληρή δουλειά θα πετύχουμε να διοργανώσουμε άρτιους και ασφαλείς αγώνες, τόνισε ότι σε δύο εβδομάδες με ευκαιρία την επίσκεψή του στη χώρα μας για την Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας θα επαναληφθούν οι συζητήσεις προκειμένου να ληφθούν οι σωστές αποφάσεις για την έγκαιρη ολοκλήρωση των έργων που βρίσκονται εκτός χρονοδιαγραμμάτων.
Ο κ. Ρογκ τόνισε με σημασία ότι είναι ιδιαιτέρως θετικό ότι ο πρωθυπουργός έχει αναλάβει ο ίδιος την Ολυμπιακή προετοιμασία, ενώ σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο πρόεδρος της ΔΟΕ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επικοδομητική συνάντηση που είχε με τον κ.Καραμανλή. Είπε δε χαρακτηριστικά σε συνεργάτες του, ότι σε δύο ώρες συζήτησης επιλύθηκαν προβλήματα που άλλες φορές χρειάστηκαν πολλές συναντήσεις.
Επίσης, αναφέρθηκε στην ασφάλεια των Αγώνων, λέγοντας ότι γίνεται ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό, ενώ σε σχέση με το τρομοκρατικό πλήγμα στη Μαδρίτη, είπε ότι αυτό θα αξιολογηθεί για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν στους Αγώνες.

Για το ίδιο θέμα, η κα Αγγελοπούλου τόνισε ότι ''πρώτη μας προτεραιότητα παραμένει η Ασφάλεια. ''Προχωρούμε προς τη διοργάνωση μέσα σε ένα εξαιρετικά ταραγμένο διεθνές περιβάλλον. Λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα, προβλέπουμε τους πιθανούς κινδύνους και σχεδιάζουμε την αντιμετώπισή τους σε συνεργασία με τη ΔΟΕ και τους διεθνείς εταίρους μας''.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΔΟΕ συμφωνεί απόλυτα με την απόφαση της κυβέρνησης να ζητήσει επισήμως τη συνδρομή του ΝΑΤΟ για την ασφάλεια των Αγώνων.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θοδωρής Ρουσόπουλος σε σύντομη δήλωσή του τόνισε ότι ''όλοι γνωρίζετε πόσο ασφυκτικά είναι τα χρονικά περιθώρια, ότι υπάρχουν καθυστερήσεις σε ορισμένα έργα και πως θα γίνει ό,τι είναι δυνατό προκειμένου να πετύχουμε στη διοργάνωση''.

Από την πλευρά της, η αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, Φάνη Πετραλιά, επανέλαβε ότι θα δοθεί μάχη με το χρόνο, ενώ η Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε ότι πρέπει να κινητοποιηθούν όλοι οι Ελληνες για να κερδίσουμε το εθνικό στοίχημα των Ολυμπιακών Αγώνων.

Επισημαίνεται ότι τα προβλήματα που προβληματίζουν τόσο την κυβέρνηση όσο και τη ΔΟΕ είναι το πολυσυζητημένο σκέπαστρο Καλατράβα, τα έργα στο συγκρότημα του ΟΑΚΑ, η σκεπή στο Ολυμπιακό Κολυμβητήριο, το πράσινο στο Ολυμπιακό Χωριό, το τραμ, ο προαστειακός, οι υποσταθμοί της ΔΕΗ, καθώς και τα έργα στη Λεωφόρο Μαραθώνος.

Για τη Μαραθώνια διαδρομή, ο κ. Ρογκ δήλωσε ενθουσιασμένος, αφού λύθηκε το πρόβλημα και το έργο ξεκινάει με νέους εντατικούς ρυθμούς (νέα κατασκευαστική εταιρία ανέλαβε το έργο) λίγες μόνο ημέρες μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης.

Στη σύσκεψη, έλαβαν μέρος, εκτός των προαναφερθέντων, οι υπουργοί Εθνικής Αμυνας, Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος, Ανάπτυξης, Δημήτρης Σιούφας, Μεταφορών και Επικοινωνιών, Μιχάλης Λιάπης, ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής της ΔΟΕ, Ντένις Οσβαλντ και ο γενικός διευθυντής Αγώνων της ΔΟΕ, Ζιλμπέρ Φελί, ο νέος γγ Ολυμπιακών Αγώνων, Σπύρος Καπράλος και άλλοι αρμόδιοι παράγοντες.




 

Περισσότερα θέματα








Last News
Next News

Αρχείο Ειδήσεων

Περίοδο από - εώς


Διαφήμιση στο ATHENS 24 I Πληροφορίες I Sitemap I Επικοινωνία
Copyright © 2007 | ATHENS 24 MEDIA Ε.Π.Ε. | All rights reserved