Home > News 24 > Ελλάδα

ΕΛΛΑΔΑ

Αθήνα, 14.03.2004


ΕΞΑΡΘΡΩΣΗ ΚΥΚΛΩΜΑΤΟΣ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ

Οργανωμένο κύκλωμα νομιμοποίησης αλλοδαπών στη χώρα μας, με τη χορήγηση πλαστών εγγράφων, στο οποίο εμπλέκονται υπάλληλοι της νομαρχίας Αθηνών και δικηγόροι εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Αλλοδαπών της Ασφάλειας Αττικής.
Μετά από πληροφορίες και έρευνες οι αστυνομικοί συνέλαβαν χθες δύο ανώτερους υπαλλήλους της Νομαρχίας Αθηνών και έναν Αιγύπτιο, ενώ αναζητούνται ένας πρώην υπάλληλος της Νομαρχίας και τρεις δικηγόροι. Οι δύο υπάλληλοι που συνελήφθησαν είναι ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Εργασίας της Νομαρχίας Αλέξανδρος Ανδριόπουλος και ο συνάδελφός του στο ίδιο γραφείο Δημήτρης Κουρκούλης, οι οποίοι οδηγήθηκαν σήμερα στον εισαγγελέα, κατηγορούμενοι για πλαστογραφία παράβαση του νόμου περί οργανωμένου εγκλήματος, ξέπλυμα χρήματος και άλλα αδικήματα.
Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεγάλος αριθμός φακέλλων, δύο συστήματα ηλεκτρονικού υπολογιστή, χειρόγραφες και μηχανογραφημένες καταστάσεις, καθώς και χρηματικά ποσά και δύο ΙΧ αυτοκίνητα. Οπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία οι υπάλληλοι χρησιμοποιούσαν διπλά βιβλία πρωτοκόλλου και στο μεν επίσημο βιβλίο καταχωρούντο οι άδειες εργασίας που εχορηγούντο με νόμιμη διαδικασία ενώ στο ανεπίσημο έγραφαν ίδιους αριθμούς του υπηρεσιακού πρωτοκόλλου με προσθήκη του γράμματος Α όπου κρατούσαν τα στοιχεία αυτών που νομιμοποιούνταν με παράνομο τρόπο. Παράλληλα με το ανεπίσημο βιβλίο τηρούσαν και ανεπίσημους φακέλλους τους οποίους εφύλασσαν σε ένα ντουλάπι της υπηρεσίας τους όπου είχε πρόσβαση μόνο ο προϊστάμενος. Εκτός από το σύστημα των διπλών βιβλίων και φακέλλων τα μέλη του κυκλώματος συμπλήρωναν τα στοιχεία των αλλοδαπών που τακτοποιούσαν και στο κανονικό βιβλίο αλλά μετά τις 2.30 το μεσημέρι που είχαν φύγει οι άλλοι υπάλληλοι. Για κάθε άδεια εργασίας έπαιρναν ελάχιστη αμοιβή 300 ευρώ ενώ η τιμή μπορεί να ανέβαινε πολύ περισσότερο αν υπήρχαν δυσκολίες όπως εκπρόθεσμη υποβολή δικαιολογητικών ή εξ υπαρχής έκδοση άδειας χωρίς την ύπαρξη δικαιολογητικών. Με τον τρόπο αυτό εκτιμάται ότι είχαν νομιμοποιήσει παράνομα εκατοντάδες αλλοδαπούς με αποτέλεσμα ασφαλιστικοί οργανισμοί της χώρας μας να έχουν υποστεί μεγάλη οικονομική ζημιά, αφού δεν αποδίδονταν οι ασφαλιστικές εισφορές. Η έρευνα συνεχίζεται για την σύλληψη και των υπολοίπων μελών της σπείρας.


 

Περισσότερα θέματα








Last News
Next News

Αρχείο Ειδήσεων

Περίοδο από - εώς


Διαφήμιση στο ATHENS 24 I Πληροφορίες I Sitemap I Επικοινωνία
Copyright © 2007 | ATHENS 24 MEDIA Ε.Π.Ε. | All rights reserved