Home > News 24 > Ελλάδα

ΕΛΛΑΔΑ

Αθήνα, 16.03.2004


ΤΕΛΟΣ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΤΗΣ Β. ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2004-2005

Κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων της Β' Λυκείου από την επόμενη σχολική χρονιά (2004-05) και τη μείωση των πανελλαδικώς εξεταζομένων μαθημάτων της Γ' τάξης από εννέα σε έξι από το 2005-06 ανακοίνωσε, η υπουργός Παιδείας, Μαριέττα Γιαννάκου.

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που παραχώρησε χθες, η υπουργός Παιδείας σημείωσε ότι οι εν λόγω αλλαγές θα αποτελέσουν το αντικείμενο νομοθετικών ρυθμίσεων που θα προωθηθούν άμεσα στη Βουλή και μέχρι το τέλος Μαΐου θα είναι έτοιμες οι σχετικές διατάξεις, κατόπιν συζήτησης με την εκπαιδευτική κοινότητα.

Οι αλλαγές ουσιαστικά αφορούν τους μαθητές που σήμερα φοιτούν στην πρώτη τάξη του Λυκείου. Φέτος θα διεξαχθούν κανονικά τόσο οι πανελλαδικές εξετάσεις της Β' Λυκείου όσο και της Γ' Λυκείου.

Όμως από το 2005 καταργούνται οι πανελλαδικού τύπου εξετάσεις της Β' Λυκείου, ενώ στη Γ' Λυκείου οι μαθητές θα διαγωνιστούν σε εννέα μαθήματα, όπως και σήμερα.

Από το σχολικό έτος 2005-2006 μειώνονται τα εξεταζόμενα μαθήματα της Γ' τάξης από εννέα σε έξι.

«Με αυτήν την πολιτική υλοποιούμε το πρόγραμμα της ΝΔ και ταυτόχρονα δεν αιφνιδιάζουμε, γιατί το κράτος έχει συνέχεια. Δεν ανατρέπουμε τους προγραμματισμούς των παιδιών και δεν νομοθετούμε αναδρομικά› υποστήριξε η κ. Γιαννάκου, καλώντας ταυτόχρονα γονείς και μαθητλες να μην ανησυχούν.

«Το υπουργείο θα έχει πολιτική και θα σεβαστεί όσα έγιναν σωστά και θα αλλάξει όσα είπαμε. Θα αποδυθούμε σε μια μείζονα προσπάθεια για καλύτερη ποιότητα παιδείας, για νέες πολιτικές, για εθνικό διάλογο. Και γενικότερα το υπουργείο Παιδείας θα είναι ένας χώρος διακίνησης ιδεών, διαλόγου, αλλά και αποφάσεων συγκεκριμένων που θα συνιστούν την εφαρμογή του προγράμματός μας› κατέληξε η υπουργός.

Χθες ορίστηκε νέος γενικός γραμματέας λαϊκής επιμόρφωσης κ. Κωνσταντίνος Τσαμαδιάς.


 

Περισσότερα θέματα








Last News
Next News

Αρχείο Ειδήσεων

Περίοδο από - εώς


Διαφήμιση στο ATHENS 24 I Πληροφορίες I Sitemap I Επικοινωνία
Copyright © 2007 | ATHENS 24 MEDIA Ε.Π.Ε. | All rights reserved