Home > News 24 > Ελλάδα

ΕΛΛΑΔΑ

Αθήνα, 17.03.2004


ΝΕΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ-ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΑΚΥΡΩΣΗ ΕΡΓΟΥ

Σύμφωνα με πληροφορίες, την ερχόμενη Παρασκευή, 19 Μαρτίου 2004, στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, ο σύμβουλος Επικρατείας Παν. Πικραμμένος, θα εισηγηθεί να γίνουν δεκτές, με επιφυλάξεις, οι αιτήσεις ακυρώσεως του εκπροσώπου του Διεθνούς Συμβουλίου Μνημείων και Τοποθεσιών και κατοίκων της περιοχής Μακρυγιάννη, με τις οποίες ζητούν να ακυρωθούν οι πράξεις της Πολιτείας που επιτρέπουν την ανέγερση του νέου Μουσείου Ακροπόλεως.
Ο εν λόγω εισηγητής, δέχεται από τους πολλούς λόγους που προβάλλουν οι προσφεύγοντες, μόνο δύο και αυτούς με επιφυλάξεις. Ειδικότερα, ο Πικραμμένος δέχεται τους ισχυρισμούς των προσφευγόντων, που αφορούν την αύξηση κατά πέντε μέτρα του ύψους του κτιρίου του Μουσείου, σε σχέση με το κτίριο Βάϊλερ και την κακή σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (24.6.2003) που ενέκρινε τη μελέτη ανέγερσης του νέου Μουσείου Ακροπόλεως.
Ο Πικραμμένος, θα επισημάνει ότι το ΚΑΣ κατά το χρόνο που γνωμοδότησε δεν είχε υπόψη του τα τελικά δεδομένα για το ύψος και τον όγκο του νέου Μουσείου Ακροπόλεως, καθώς με το Ν. 2912/2001 αυξήθηκε το ύψος του κτιρίου του νέου Μουσείου σε σχέση με το κτίριο Βάϊλερ κατά πέντε μέτρα. Επίσης, ο σύμβουλος Επικρατείας θα αναφέρει ότι τόσο στο Δ.Σ. του ΚΑΣ όσο και στο Δ.Σ. του Οργανισμού Νέου Μουσείου Ακροπόλεως (ΟΑΝΜΑ) συμμετείχε ο Βασ. Χανδακάς, με συνέπεια η απόφαση του ΚΑΣ της 24.6.2003 να είναι άκυρη, λόγω κακής σύνθεσης.

 

Περισσότερα θέματα








Last News
Next News

Αρχείο Ειδήσεων

Περίοδο από - εώς


Διαφήμιση στο ATHENS 24 I Πληροφορίες I Sitemap I Επικοινωνία
Copyright © 2007 | ATHENS 24 MEDIA Ε.Π.Ε. | All rights reserved