Home > News 24 > Ελλάδα

ΕΛΛΑΔΑ

Αθήνα, 17.03.2004


ΕΜΜΕΝΕΙ ΣΤΙΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΤΗΣ Η ΓΣΕΕ

Οι αυξήσεις στους μισθούς και τα ημερομίσθια, η διασφάλιση των εργασιακών σχέσεων και η μείωση του εβδομαδιαίου εργάσιμου χρόνου κατ' αρχήν στις 39 ώρες, θα αποτελέσουν τα βασικά σημεία διεκδικήσεων της ΓΣΕΕ την ερχόμενη περίοδο, δήλωσε ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Χρήστος Πολυζωγόπουλος στη σημερινή του συνέντευξη Τύπου ενόψει του 32ου συνεδρίου της ΓΣΕΕ που αρχίζει αύριο στην Αθήνα.
Το 32ο συνέδριο της ΓΣΕΕ, που θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο ''Νοβοτέλ'' με επίσημη ώρα έναρξης τις 6 μμ, αναμένεται να χαιρετίσουν οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Απασχόλησης, όπως εχουν επισήμως προσκληθεί.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει οτι τα εγγεγραμμένα μέλη των συνδικάτων παρουσιάζουν αύξηση κατά 15% απο το προηγούμενο συνέδριο, αφού έφθασαν σύμφωνα με τα στοιχεία της ΓΣΕΕ, στους 840.000 εργαζόμενους.
Στο συνέδριο θα εκλεγεί η νέα ηγεσία της ΓΣΕΕ στις διαδικασίες που αναμένεται να ολοκληρωθούν την Κυριακή.
Σύμφωνα με τις προβλέψεις, πρώτη δύναμη θα αναδειχθεί η ΠΑΣΚΕ (που διαθέτει δύναμη 215 συνέδρων) και θα επιδιώξει να εκλέξει 22 έδρες στη νέα διοίκηση. Για τη δεύτερη θέση συναγωνίζονται η ΔΑΚΕ και οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ (ΚΚΕ) που σήμερα εκπροσωπούνται με εννέα και δέκα, αντίστοιχα, μέλη στη διοίκηση.
Επίσης για τη διατήρηση των τριών εδρών στη διοίκηση θα προσπαθήσει η Αυτόνομη Παρέμβαση (Συνασπισμός και Συνεργαζόμενοι).


 

Περισσότερα θέματα








Last News
Next News

Αρχείο Ειδήσεων

Περίοδο από - εώς


Διαφήμιση στο ATHENS 24 I Πληροφορίες I Sitemap I Επικοινωνία
Copyright © 2007 | ATHENS 24 MEDIA Ε.Π.Ε. | All rights reserved