Home > News 24 > Ελλάδα

ΕΛΛΑΔΑ

Αθήνα, 17.03.2004


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΟΥΦΛΙΑ ΣΕ Β. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Για αμετροεπείς χαρακτηρισμούς, διαστρέβλωση της πραγματικότητας και παραποίηση των δηλώσεών του, κατηγόρησε τη Β. Παπανδρέου ο υπουργός ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ. Γ. Σουφλιάς ενώ υπογράμμισε ότι, ορισμένα από τα ολυμπιακά έργα παρουσιάζουν καθυστέρηση κι αυτό είναι δεδομένο και το γνωρίζουν όλοι οι Έλληνες.

Ιδιαίτερα μάλιστα, στη μαραθώνια διαδρομή και στο έργο της αφετηρίας της, η καθυστέρηση είναι πολύ μεγάλη και αυτό το γνωρίζουν και το ομολογούν όλοι, πρόσθεσε ο κ. Σουφλιάς.

Ειδικότερα η δήλωση-απάντηση του υπουργού ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ έχει ως εξής:

«Όλοι οι Έλληνες γνωρίζουν ότι, σχετικά με τα ολυμπιακά έργα, υπάρχει ένα πρόβλημα και ένα δεδομένο. Το πρόβλημα είναι ότι ορισμένα έργα παρουσιάζουν καθυστέρηση. Το δεδομένο είναι ότι πρέπει οπωσδήποτε να ολοκληρωθούν εγκαίρως, γιατί από αυτό κρίνεται η επιτυχία των Ολυμπιακών Αγώνων και η διεθνής εικόνα της χώρας μας.

Ιδιαίτερα μάλιστα στη μαραθώνια διαδρομή και στο έργο της Αφετηρίας, η καθυστέρηση είναι πολύ μεγάλη. Αυτό το γνωρίζουν και το ομολογούν όλοι και όσους ισχυρισμούς για το αντίθετο κι αν προβάλλει η κα Παπανδρέου, είναι άτοποι.

Με τα θέματα που έχουν σχέση με τους Ολυμπιακούς Αγώνες δεν επιτρέπεται να παίζουμε. Δεν πρόκειται, λοιπόν, να ακολουθήσω την κα Βάσω Παπανδρέου στους αμετροεπείς χαρακτηρισμούς και στη διαστρέβλωση της πραγματικότητας που πραγματοποίησε με τις χτεσινές δηλώσεις της.

Ουδέποτε, άλλωστε είπα ότι ένα έργο 27 χιλιομέτρων θα πραγματοποιηθεί ολόκληρο μέσα σε τρεις μήνες. Εκείνο που είπα είναι απλώς ότι το έργο παρουσιάζει πολύ μεγάλη καθυστέρηση και μάλιστα δήλωσα χτες ότι δεν θα ασχοληθώ με το παρελθόν, ούτε με την απόδοση ευθυνών. Όμως η κα Παπανδρέου παραποιεί τις δηλώσεις μου όπως τη συμφέρει, ώστε να στηρίξει τις αστήρικτες κατηγορίες της και να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Μάλιστα, έφτασε στο σημείο να πει και ανακρίβειες, σχετικά με το έργο της Αφετηρίας, για το οποίο η πρώην υπουργός ισχυρίζεται ότι «έχει μεριμνήσει ώστε να υπάρξει δεύτερος εργολάβος (?) η σχετική σύμβαση επρόκειτο να υπογραφεί αμέσως μετά τις εκλογές›, όταν υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου διαβεβαιώνουν ότι κάτι τέτοιο ούτε ήταν προγραμματισμένο, ούτε είναι εφικτό.

Είπα από την πρώτη στιγμή ότι ήρθα στο ΥΠΕΧΩΔΕ με έναν και μόνο σκοπό: Να παράγω έργο. Όλα τα άλλα, δεν με ενδιαφέρουν. Είναι αυτονόητο ότι υπάρχουν ευθύνες της προηγούμενης κυβέρνησης για τις καθυστερήσεις. Όμως αυτές τις ευθύνες τις απέδωσε ο ελληνικός λαός με την ψήφο του στις 7 Μαρτίου. Τώρα είναι ώρα για δουλειά! Δεν ασχολούμαι με το παρελθόν, ούτε με μικροκομματικές σκοπιμότητες. Είναι χρέος μας να κοιτάμε μόνο μπροστά –και αυτό με ενδιαφέρει›.

 

Περισσότερα θέματα








Last News
Next News

Αρχείο Ειδήσεων

Περίοδο από - εώς


Διαφήμιση στο ATHENS 24 I Πληροφορίες I Sitemap I Επικοινωνία
Copyright © 2007 | ATHENS 24 MEDIA Ε.Π.Ε. | All rights reserved