Home > News 24 > Ελλάδα

ΕΛΛΑΔΑ

Κόσοβο, 18.03.2004


ΚΟΣΟΒΟ: ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ Η ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΟΣ

Με ασφάλεια ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ η αποχώρηση του ελληνικού αποσπάσματος που νωρίτερα είχε δεχθεί επίθεση από 1000 Αλβανούς διαδηλωτές ενώ φύλαγε το εκκλησάκι του Αγίου Ούρου στο Ουρόσεβατς, στο Κόσοβο.
Την ασφαλή μεταφορά τους στην έδρα του 525 μηχανοκίνητου τάγματος πεζικού των δεκαπέντε Ελλήνων στρατιωτικών, εξασφάλισε το προσωπικό του τάγματος που έσπευσε στην περιοχή με δέκα ερπυστριοφόρα και 100 άνδρες στη θέα των οποίων οι Αλβανοί διαδηλωτές διαλύθηκαν.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι θεράποντες γιατροί του 525 μηχανοκίνητου τάγματος έκριναν ότι δεν απαιτείται η μεταφορά στη Θεσσαλονίκη του Έλληνα υπολοχαγού, ο οποίος νωρίτερα είχε υποστεί πολύ ελαφρά εγκαύματα στο πρόσωπο όταν οι Αλβανοί διαδηλωτές έριξαν χειροβομβίδα εναντίον του ελληνικού αποσπάσματος.
Για τις εξελίξεις ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Γεώργιος Αντωνακόπουλος, είχε άμεση επικοινωνία με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Σπήλιο Σπηλιωτόπουλο, ο οποίος ενημέρωνε σχετικά τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή.
Με εντολή του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, ο διοικητής του Β' Σώματος, αντιστράτηγος Νικόλαος Ντούβας αναχώρησε απόψε για το Ουρόσεβατς όπου θα βρίσκεται στην έδρα του 525 μηχανοκίνητου τάγματος πεζικού τις πρώτες πρωινές ώρες.



 

Περισσότερα θέματα








Last News
Next News

Αρχείο Ειδήσεων

Περίοδο από - εώς


Διαφήμιση στο ATHENS 24 I Πληροφορίες I Sitemap I Επικοινωνία
Copyright © 2007 | ATHENS 24 MEDIA Ε.Π.Ε. | All rights reserved