ΕΛΛΑΔΑ
ΠΕΤΡΑΛΙΑ: ΔΙΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΕΠΑΣΤΡΟ ΚΑΛΑΤΡΑΒΑ
Διορία τριών ημερών, προκειμένου να δεσμευτούν εγγράφως για την ημέρα παράδοσης του σκέπαστρου Καλατράβα, έδωσε στους αναδόχους του
πολυσυζητημένου έργου, στο Ολυμπιακό Στάδιο, η αναπληρώτρια υπουργός Πολιτισμού Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, μετά από σύσκεψη που είχε χθες μαζί τους.
Στη σύσκεψη, σύμφωνα με πληροφορίες, η συζήτηση για το χρονοδιάγραμμα παράδοσης του σκέπαστρου Καλατράβα κατέληξε σε αδιέξοδο, καθώς οι ανάδοχοι του έργου ενημέρωσαν την κα Πετραλιά ότι σύμφωνα με το τελευταίο χρονοδιάγραμμα, που είχε συμφωνηθεί με την προηγούμενη κυβέρνηση, το έργο θα ολοκληρωθεί στις 20 Ιουλίου, ενώ οι τεχνικές υπηρεσίες και οι σύμβουλοι του υπουργείου Πολιτισμού θεωρούν ότι η παράδοση του έργου με τα υφιστάμενα προβλήματα μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο στις 27 Ιουλίου.
Από την πλευρά τους, στελέχη της ΑΘΗΝΑ 2004, επισήμαναν ότι οποιαδήποτε παράδοση γίνει μετά τις 30 Ιουνίου θα δημιουργήσει σοβαρές επιπλοκές στη διοργάνωση εξαιτίας των συμβατικών υποχρεώσεων στους εταίρους (ΔΟΕ, ΑΟΒ κλπ) αλλά και λόγω των αναγκαίων δοκιμών για τις Τελετές Έναρξης και Λήξης.
Η κα Πετραλιά ζήτησε απ΄ όλους και ιδιαιτέρως από τους κατασκευαστές του έργου να δεσμευτούν εγγράφως για την παράδοση του έργου και παράλληλα, τους κάλεσε να παρουσιάσουν τις εναλλακτικές λύσεις σε περίπτωση που παρουσιαστούν προβλήματα με την έγκαιρη ολοκλήρωση του έργου.
Τέλος, η κα Πετραλιά απευθυνόμενη προς όλους τους εμπλεκόμενους στα έργα του Ολυμπιακού Σταδίου, τόνισε ότι ''κανείς δεν έχει το δικαίωμα να πληγώσει το κύρος της χώρας''.
ADLINKS
-
Athens24.com (English Version)
Discover the No. 1 Guide for Athens
http://www.athens24.com
Last News
Next News