Home > News 24 > Ελλάδα

ΕΛΛΑΔΑ

Αθήνα, 18.03.2004


ΟΜΙΛΙΑ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

Στην αντιπολιτευτική τακτική που θα ακολουθήσει το κόμμα του αλλά και στα αίτια του εκλογικού αποτελέσματος, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας σήμερα στην πρώτη συνεδρίαση της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ξεκαθάρισε, ότι το Κίνημα ιδεολογικά είναι αντίθετο σε κάθε τί που δημιουργεί αποκλεισμούς ή διακρίσεις.
Πρώτος στόχος του Κινήματος τόνισε, είναι η συγκρότηση μιας ισχυρής αντιπρότασης στη συντηρητική διακυβέρνηση, ενω ανέφερε οτι η νέα εποχή, αρχίζει με το ΠΑΣΟΚ στην Αξιωματική Αντιπολίτευση, αλλά παραμένει μία μεγάλη και εν δυνάμει πλειοψηφική παράταξη παρά τον πόλεμο που δέχθηκε τα προηγούμενα χρόνια και το μηδενισμό του έργου της κυβέρνησης που επιχειρήθηκε.
Ο κ.Παπανδρέου τόνισε οτι το ΠΑΣΟΚ θα ασκήσει έντονη κριτική στην κυβέρνηση εάν αυτή χειριστεί με λανθασμένο τρόπο την απογραφή που επιχειρεί να κάνει, το Κυπριακό και τους Ολυμπιακούς Αγώνες.
''Ας κάνουν όποια απογραφή θέλουν, αλλά να την κάνουν με διαφανή τρόπο και όχι για κυνήγι μαγισσών'', τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, προσθέτοντας οτι ''αν η κυβέρνηση κάνει το δεύτερο θα μας βρεί απέναντί της''.
Για την κριτική της κυβέρνησης στην πορεία των ολυμπιακών έργων, ο κ.Παπανδρέου είπε ότι πρόσφατα η ΔΟΕ την χαρακτήρισε θετική, ενω για το Κυπριακό δήλωσε οτι αυτό βρίσκεται λίγο πριν τη λύση του και αυτό οφείλεται στην πολιτική των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, των πρωτοβουλιών και προτάσεών του.
Τόνισε ότι είναι ακατανόητη η στάση της ΝΔ να προσπαθεί, να υποβαθμίσει το όλο έργο και την κάλεσε να αντιληφθεί ότι θα κυβερνήσει μια προηγμένη χώρα.
Αναφερόμενος στο πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα, είπε ότι το χρονικό διάστημα που είχε στη διάθεσή του δεν ήταν αρκετό για να πείσει την κοινωνία, ενω τόνισε οτι το ΠΑΣΟΚ δεν κατάφερε να νικήσει τη φθορά απο την μακρόχρονη παρουσία του στη κυβέρνηση και την κόπωση του εκλογικού σώματος. Επισήμανε ότι υπήρξε μία αποκοπή του Κινήματος απο τον πολίτη, ο οποίος δεν αισθάνθηκε όλα αυτά τα χρόνια ως συμμέτοχος στο έργο που γινόταν.
Αναφερόμενος στην ανανέωση του ΠΑΣΟΚ,δήλωσε οτι η αλλαγή ηγεσίας που έγινε στο Κίνημα δεν ήταν απο μόνη της αρκετή για να αλλάξει μία πορεία που είχε ήδη αρχίσει.
Η αναζήτηση των αιτίων του εκλογικού αποτελέσματος, πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου, θα προχωρήσει σε βάθος,με συντεταγμένο τρόπο, αλλά όχι για να δημιουργήσει εσωστρέφεια και να βρει αποπομπιαίους τράγους.
Αναφερόμενος στη λειτουργία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, δήλωσε οτι δεν θα ακολουθηθεί σε όλα τα θέματα η αρχή της κομματικής πειθαρχίας, η οποία θα περιοριστεί μόνο σε θέματα στρατηγικής και αρχών του ΠΑΣΟΚ. Τα υπόλοιπα θέματα οι βουλευτές θα ψηφίζουν κατά συνείδηση.
Για την καλύτερη λειτουργία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ο κ. Παπανδρέου ανήγγειλε ότι θα δημιουργηθεί ένα σύστημα έρευνας και τεκμηρίωσης, το οποίο θα συνεργάζεται με το ΙΣΤΑΜΕ (Ινστιτούτο Στρατηγικών και Αναπτυξιακών Μελετών),το οποίο θα στελεχωθεί με ειδικούς επιστήμονες μέσα απο δημόσια προκήρυξη των θέσεων.
Στόχος, όπως είπε, είναι να δημιουργηθεί μια δεξαμενή σκέψης διεθνών προδιαγραφών και ζήτησε απο τον Θεόδωρο Πάγκαλο, την Αννα Διαμαντοπούλου και τη Μαρία Δαμανάκη να επεξεργαστούν σχετικές προτάσεις.
Σχετικά με το θέμα του Κοινοβουλευτικού εκπροσώπου,ο κ. Παπανδρέου είπε ότι θα ορίσει προσωρινό Κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο για τις ανάγκες της συζήτησης των προγραμματικών δηλώσεων και πρόσθεσε ότι θα ορίζονται κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι ανά θέμα,ώστε να μπορέσουν πολλοί βουλευτές να αποκτήσουν σχετική εμπειρία.
Ανακοίνωσε ότι το ΠΑΣΟΚ θα προτείνει για τέταρτο αντιπρόεδρο της Βουλής τον Φίλιππο Πετσάλνικο,για κοσμήτορα την Ευαγγελία Σχοιναράκη και γραμματέα τη Θεοδώρα Τσαγκρή.
Ανέθεσε, τέλος, στον Ευάγγελο Βενιζέλο, τη θέση του επικεφαλής του εκλογικού αγώνα του ΠΑΣΟΚ για τις ευρωεκλογές.

 

Περισσότερα θέματα
Last News
Next News

Αρχείο Ειδήσεων

Περίοδο από - εώς


Διαφήμιση στο ATHENS 24 I Πληροφορίες I Sitemap I Επικοινωνία
Copyright © 2007 | ATHENS 24 MEDIA Ε.Π.Ε. | All rights reserved