Home > News 24 > Ελλάδα

ΕΛΛΑΔΑ

Αθήνα, 20.03.2004


Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης παρουσίασε το μεσημέρι στη Βουλή ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο οποίος τόνισε οτι δεν ζητά περίοδο χάριτος για την αντιμετώπιση των προβλημάτων. Ζήτησε ομως τη συστράτευση όλων των Ελλήνων και την κριτική από την αντιπολίτευση. Ο κ. Καραμανλής διαβεβαίωσε οτι θα επιδιώξει γόνιμο διάλογο με τις πολιτικές δυνάμεις και την κοινωνία. Αναφέρθηκε στη νέα διακυβέρνηση, η οποία θα γίνει -όπως είπε- με ταπεινότητα και σεμνότητα. Τόνισε οτι θα εφαρμοστεί το προεκλογικό πρόγραμμα της ΝΔ. Για την Παιδεία είπε οτι δέσμευση είναι η αύξηση των κρατικών δαπανών στο 5%. Εκανε λόγο για επανίδρυση του κράτους χωρίς κομματικές σημαίες και για διαφάνεια και έλεγχο παντού. Θα καταργηθούν, τόνισε, οι νόμοι της διαπλοκής, ενώ θα αναβαθμιστεί το ΑΣΕΠ. Παράλληλα θα τεθεί τέλος στο καθεστώς ομηρίας, όπως είπε, των εκτάκτων υπαλλήλων του δημοσιου τομέα.
Αναφερόμενος στην οικονομική πολιτική ο κ. Καραμανλής πρόσθεσε οτι επιδίωξη είναι ο ρυθμός ανάπτυξης να υπερβαίνει το 5% και η ανεργία να μειωθεί κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες ως το τέλος της τετραετίας. Επίσης να υπάρξει σύγκλιση μισθών και συντάξεων στα επόμενα χρόνια με το μέσο όρο της ΕΕ. Εκανε λόγο για μείωση των αμυντικών δαπανών, περιστολή της φοροδιαφυγής, μείωση των συντελεστών φορολογίας, κατάργηση του ΣΔΟΕ και δημιουργία νέου οργάνου. Για το κοινωνικό κράτος ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε στις προεκλογικές δεσμεύσεις και είπε οτι αυτές θα εφαρμοστούν για τους χαμηλοσυνταξιούχους, τους ανέργους και τους αγρότες. Τέλος, αναφερόμενος στα εθνικά μας θέματα είπε οτι οι επόμενοι μήνες είναι εξαιρετικά κρίσιμοι για την επίλυση του Κυπριακού. Στόχος, είπε, είναι η ένταξη μιας επανενωμένης Κύπρου στην ΕΕ. Για τους Ολυμπιακούς Αγώνες είπε οτι παρά τις καθυστερήσεις που υπάρχουν μπορούμε με τη συστράτευση όλων να διοργανώσουμε απόλυτα επιτυχημένους αγώνες, γιατί -όπως είπε- η υπόθεση αυτή είναι εθνική.
Η συνεδρίαση της Βουλής διακόπηκε και θα επαναληφθεί αύριο το απόγευμα με τις τοποθετήσεις των αρχηγών των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Η συζήτηση θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα τα μεσάνυχτα με την ονομαστική ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.


 

Περισσότερα θέματα








Last News
Next News

Αρχείο Ειδήσεων

Περίοδο από - εώς


Διαφήμιση στο ATHENS 24 I Πληροφορίες I Sitemap I Επικοινωνία
Copyright © 2007 | ATHENS 24 MEDIA Ε.Π.Ε. | All rights reserved