Home > News 24 > Ελλάδα

ΕΛΛΑΔΑ

Αθήνα, 22.03.2004


ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ: ΣΥΓΚΛΙΝΟΥΝ ΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ


Ούτε πολιτική αλλαγή ούτε αλλαγή πολιτικής δεν σημαίνει η δεκαπενταετία από το 1990 μέχρι σήμερα τόνισε στην τοποθέτησή του επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης ο πρόεδρος του ΣΥΝ Νίκος Κωνσταντόπουλος. Εκείνο που κυριαρχεί είναι η σύγκλιση στα κυβερνητικά προγράμματα των δύο κομμάτων που άσκησαν το μονοπώλιο της εξουσίας, πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στις αιτίες της δημιουργίας κοινωνικών ανισοτήτων και ανακύκλωσης των διαρθρωτικών αδυναμιών και των ελλειμμάτων τόνισε ότι αυτές είναι πολιτικές και έχουν σχέση με τις κυβερνητικές επιλογές, που συστηματικά συρρίκνωσαν το περιεχόμενο και τις εγγυήσεις του κοινωνικού κράτους, περιόρισαν τα συλλογικά αγαθά και τα δικαιώματα των εργαζομένων, έβαλαν στη θέση της αλληλεγγύης την ανταγωνιστικότητα της ελεύθερης αγοράς, υιοθετώντας τα γνωστά φιλελεύθερα θεωρήματα. Σημείωσε μάλιστα ότι οι υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης, που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός «δεν ενισχύουν την πραγματική σύγκλιση στα επίπεδα εισοδημάτων, διαβίωσης και ευημερίας, απασχόλησης και κοινωνικής στήριξης›.

Ο κ. Κωνσταντόπουλος είπε ότι ο ΣΥΝ στη Βουλή θα διεκδικήσει ένα δημόσιο καθολικό, αποτελεσματικό και επαρκώς χρηματοδοτούμενο σύστημα κοινωνικής προστασίας με ριζική αναδιανομή των εισοδημάτων υπέρ των εργαζομένων, με πλήρη και σταθερή απασχόληση, δραστικό περιορισμό των μορφών ελαστικής απασχόλησης και άμεση νομοθετική εφαρμογή του 35ωρου.

Αναφέρθηκε στα διαδραματιζόμενα στο Κοσσυφοπέδιο και στο Ιράκ και τόνισε ότι η Ελλάδα πρέπει να αρνηθεί την αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων στο Ιράκ, να σταματήσουν οι διευκολύνσεις στη Σούδα, να έρθει στη Βουλή για κύρωση η διμερής συνθήκη ΕΕ-ΗΠΑ για δικαστική αρωγή και έκδοση. Για την παρουσία ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων στους Ολυμπιακούς Αγώνες, είπε τους μετατρέπει σε στρατιωτική αστυνομική επιχείρηση. Στη διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού, κάλεσε την κυβέρνηση να στηρίξει τους χειρισμούς του Προέδρου και του Εθνικού Συμβουλίου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

 

Περισσότερα θέματα








Last News
Next News

Αρχείο Ειδήσεων

Περίοδο από - εώς


Διαφήμιση στο ATHENS 24 I Πληροφορίες I Sitemap I Επικοινωνία
Copyright © 2007 | ATHENS 24 MEDIA Ε.Π.Ε. | All rights reserved