Home > News 24 > Ελλάδα

ΕΛΛΑΔΑ

Αθήνα, 22.03.2004


ΑΟΡΙΣΤΟΛΟΓΙΑ ΚΑΤΑΛΟΓΙΣΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ Ο Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

''Οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης δημιουργούν τη βεβαιότητα ότι οι έλληνες πολίτες λίγα μπορούν να περιμένουν από αυτήν'' τόνισε στην ομιλία του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιώργος Παπανδρέου αιτιολογώντας την από πλευράς ΠΑΣΟΚ, καταψήφισή τους. ''Χθές ακούσαμε ακόμα μια ενδιαφέρουσα προεκλογική ομιλία, γενικόλογες διατυπώσεις και εξαγγελίες, αναφορές σε προεκλογικές δεσμεύσεις, καλές προθέσεις, αξιόλογες παραινέσεις - ανέφερε στην αρχή της ομιλίας του ο Γιώργος Παπανδρέου. Έμειναν όμως τρία αναπάντητα βασικά ερωτήματα: Πώς, πότε και πόσο. Ζητούμε το ελάχιστο που είναι προϋπόθεση για τον προγραμματικό λόγο: Τα μέσα, το χρονοδιάγραμμα και το κόστος των πολιτικών''.

Στο παραπάνω πλαίσιο, ο κ. Γ.Παπανδρέου επεσήμανε ότι στις προγραμματικές δηλώσεις του Πρωθυπουργού, δεν διευκρινίζεται το πώς θά αυξηθούν τα εισοδήματα, πότε, πόσο και πώς θα μειωθεί η ανεργία, πώς θα αυξηθεί ο ρυθμός ανάπτυξης, πώς θα γίνει η προσέλκυση των ξένων επενδύσεων. Μικρές υπήρξαν οι αναφορές στο Κυπριακό -υποστήριξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- καμία ένδειξη πολιτικού προσανατολισμού σε ό,τι αφορά την Παιδεία, παρά μόνον αμφιλεγόμενες εξαγγελίες για εξετάσεις. Ακόμη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επεσήμανε ότι απουσίαζαν οι διευκρινίσεις για την επανίδρυση του κράτους και για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων και αναφορές για την αγροτική ανάπτυξη, την κοινωνική αφάλιση, το ΕΣΥ, αλλά και σε ζητήματα όπως η υφαλοκρηπίδα, το εκκλησιατικό, η μετανάστευση, η στήριξη του ΟΗΕ, η αντιμετώπιση της πείνας και της δίψας, ως όπλο κατά της εξάπλωσης της τρομοκρατίας.

''Η ισχυρή Ελλάδα δεν πρέπει να επιστρέψει στην εσωστρέφεια και τη μιζέρια του παρελθόντος'' παρατήρησε ο Γιώργος Παπανδρέου και υπογράμμισε, ότι για τα γεγονότα που συμβαίνουν στο Κόσοβο, η κυβέρνηση θα έπρεπε να είχε ήδη αναλάβει πρωτοβουλία.

Ο κος Παπανδρέου υπερασπίστηκε το έργο των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, με την προειδοποίηση ότι η αξιωματική αντιπολίτευση, δεν πρόκειται να δεχθεί υποχώρηση από τα κεκτημένα του ελληνικού λαού, ενώ αναφερόμενος στους Ολυμπιακούς Αγώνες υποσχέθηκε κάθε δυνατή υποστήριξη, και συνέστησε ταπεινότητα, σοβαρότητα και δουλειά και όχι την επιλογή της ισοπέδωσης και της μικροκομματικής εκμετάλευσης των αγώνων.

Διόλου απαρατήρητος πέρασε και ο υπαινιγμός του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ότι ο κος Καραμανλής δέχθηκε να μεταβεί στη Λουκέρνη προκειμένου να συμμετάσχει στην τετραμερή διαπραγμάτευση για το Κυπριακό, κατόπιν σχετικού τηλεφωνήματος από τον πρόεδρο Μπους.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, δεσμεύτηκε ότι το κόμμα του θα υποστηρίξει και θα συμπαρασταθεί στην κυβέρνηση σε κάθε μέτρο που αυτή θα λάβει για την πάταξη της διαφθοράς και την απόκρουση της αθέμιτης επιρροής του οικονομικού κεφαλαίου στην πολιτική ζωή, σημειώνοντας ωστόσο παράλληλα, ότι οι αιτιάσεις της ΝΔ, ιδιαίτερα αναφορικά με τον έλεγχο των δημοσίων έργων, είναι ανεδαφικές, καθώς τα τελευταία ελέγχονται ήδη από το Ελεγκτικό Συνέδριο και από διακομματική επιτροπή.

Τέλος, ο κος Παπανδρέου, δεσμεύτηκε προκειμένου να καταστεί εκ νέου το ΠΑΣΟΚ ''δύναμη της θέλησης του ελληνικού λαού, προστάτης των κατακτήσεών του και μπροστάρης στις απαιτήσεις της νέας εποχής''.

Απάντηση Καραμανλή

Απαντώντας στις επικρίσεις Παπανδρέου για γενικολογίες, ο κ. Καραμανλής είπε ότι η ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ήταν για το «πόσο σπουδαίο έργο έκανε η απελθούσα κυβέρνηση› αλλά «πριν από 15 μέρες αποδοκιμάστηκαν οι πολιτικές της›. Για τη δήλωση ότι το ΠΑΣΟΚ θα καταψηφίσει τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης είπε ότι είναι «αυτονόητο› αλλά να χρησιμοποιεί ως επιχείρημα προς τούτο τα περί γενικολογιών είναι άτοπο και έωλο. Για την ολυμπιακή προετοιμασία, ο κ. Καραμανλής είπε «ήρεμα και ήπια και χωρίς φόρτιση› ότι υπάρχουν εκκρεμότητες και ότι δεν πρέπει να κρύβεται η αλήθεια, όπως ότι η στέγη του κολυμβητήριου δεν μπορούσε να κατασκευαστεί εγκαίρως και ότι έπρεπε να γίνουν τεχνικές αλλαγές στην αφετηρία του μαραθωνίου δρόμου. Τόνισε μάλιστα ότι για την υπόθεση των Ολυμπιακών Αγώνων, «ή κερδίζουμε όλοι ή χάνουμε όλοι, αλλά είμαι σίγουρος ότι με τη συμβολή όλων θα κερδίσουμε›. Αναφερόμενος στην πρόσκληση για συμμετοχή του στην τετραμερή διάσκεψη της Λουκέρνης για το Κυπριακό ο κ.Καραμανλής τόνισε ότι είχε ανακοινώσει τη συμμετοχή του πριν το τηλεφώνημα του Προέδρου των ΗΠΑ. Ο υπαινιγμός σας δεν περιποιεί τιμή σε κανένα και ειδικότερα στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ο πρωθυπουργός, και υπογράμμισε: «Νομίζω ότι είναι σαφές το μήνυμα που σας δίνω›.

 

Περισσότερα θέματα








Last News
Next News

Αρχείο Ειδήσεων

Περίοδο από - εώς


Διαφήμιση στο ATHENS 24 I Πληροφορίες I Sitemap I Επικοινωνία
Copyright © 2007 | ATHENS 24 MEDIA Ε.Π.Ε. | All rights reserved