Home > News 24 > Ελλάδα

ΕΛΛΑΔΑ

Αθήνα, 23.03.2004


ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΟΥΦΛΙΑ ΣΤΙΣ ΒΟΛΕΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

Απαντήσεις στις βολές της αντιπολίτευσης για τις δηλώσεις και τους χειρισμούς του αναφορικά με τα ολυμπιακά έργα, έδωσε στην ομιλία του ο Γιώργος Σουφλιάς, στην πρώτη του κοινοβουλευτική εμφάνιση μετά από μία τετραετία. Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα γίνει κατορθωτό να ολοκληρωθούν τα ολυμπιακά έργα στην ώρα τους, χωρίς να καταβληθεί «πριμ επίσπευσης›, τονίζοντας ότι ο ίδιος είχε την υποχρέωση να ενημερώσει τον ελληνικό λαό για τις καθυστερήσεις που υπήρξαν.

Απέναντι στις αιτιάσεις του Γ. Παπανδρέου, ότι η επιτόπου επίσκεψη στα εργοτάξια των ολυμπιακών έργων εξυπηρετούσε μικροκομματικές σκοπιμότητες, ο κ. Σουφλιάς αναφέρθηκε στους χειρισμούς που υπήρξαν από πλευράς του προκειμένου να ολοκληρωθεί εγκαίρως το εξαιρετικά καθυστερημένο έργο της μαραθώνιας διαδρομής και της αφετηρίας της, συμπληρώνοντας χαρακτηριστικά : «Γι’ αυτό κ. Παπανδρέου ο λαός έστειλε το κόμμα σας στην αντιπολίτευση, επειδή δεν ξέρετε πώς αντιμετωπίζονται, πώς λύνονται τα προβλήματα. Τα προβλήματα δεν λύνονται από τα γραφεία, αλλά όταν τα δεις από κοντά, σκύψεις από πάνω τους, τα «βασανίσεις› και βρεις την κατάλληλη λύση›.

Αντίστοιχη υπήρξε και η απάντηση σχετικά με την τηλεοπτική προβολή της επίσκεψης στα εργοτάξια: «Η επίσκεψη ενός υπουργού και μάλιστα την πρώτη ημέρα άσκησης των καθηκόντων του σε ένα τόσο σημαντικό έργο, αποτελεί γεγονός που δεν μπορεί και δεν υπάρχει λόγος να γίνει εν κρυπτώ. Εκτός και αν στη συμμετοχική δημοκρατία του κ. Παπανδρέου, γίνεται δημόσια μονάχα ό,τι μας συμφέρει, ενώ ό,τι δεν μας συμφέρει γίνεται στα κρυφά› ανέφερε ο κ. Σουφλιάς χειροκροτούμενος από τους βουλευτές της συμπολίτευσης.

Κατά τα άλλα, ο κ. Σουφλιάς, στις προγραμματικές του δηλώσεις για το έργο του ΥΠΕΧΩΔΕ, δεσμεύθηκε για μελλοντική κατάργηση του μαθηματικού τύπου στις αναθέσεις των δημοσίων έργων, αφού πρώτα καταρτιστεί ένα σύγχρονο και αδιάβλητο σύστημα διαγωνισμών, κατά τα ισχύοντα σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Ο επίμαχος μαθηματικός τύπος δεν θα καταγγελθεί άμεσα, για τον πρόσθετο λόγο της αποφυγής μπλοκαρίσματος έργων που είναι ενταγμένα στο Γ’ ΚΠΣ μέσω της παλαιάς διαδικασίας.

Επίσης, ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, ανήγγειλε την εκπόνηση κανονιστικού πλαισίου για τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα σε κοινωφελή έργα και υπηρεσίες (συγχρηματοδοτούμενα έργα), υποσχέθηκε εκπόνηση εθνικού χωροταξικού σχεδίου, συνέχιση του έργου του Εθνικού Κτηματολογίου, ευέλικτο σχέδιο για τις εντάξεις στα σχέδια πόλης, βελτίωση των διατάξεων του τελευταίου νόμου του ΥΠΕΧΩΔΕ για τις άδειες δόμησης – κάτι που συνεπάγεται και τρίμηνη καθυστέρηση έναρξης εφαρμογής του.

Τέλος, ο κ. Σουφλιάς ανέφερε ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι και η ανάδειξη και ορθολογική διαχείριση των προστατευόμενων φυσικών περιοχών της χώρας, ενώ παράλληλα θα αναβαθμιστεί και η συνεργασία του κράτους με τις περιβαλλοντικές μη κυβερνητικές οργανώσεις.


 

Περισσότερα θέματα
Last News
Next News

Αρχείο Ειδήσεων

Περίοδο από - εώς


Διαφήμιση στο ATHENS 24 I Πληροφορίες I Sitemap I Επικοινωνία
Copyright © 2007 | ATHENS 24 MEDIA Ε.Π.Ε. | All rights reserved