Home > News 24 > Ελλάδα

ΕΛΛΑΔΑ

Αθήνα, 24.03.2004


ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ: 235 ΝΕΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ

''Καθαρή συμμαχία'' για καθαρή Αθήνα είναι το σύνθημα της δημάρχου Αθηναίων Ντόρας Μπακογιάννη και της διεύθυνσης Καθαριότητας του δήμου Αθηναίων, με στόχο η κεντρική προτεραιότητά τους να είναι μία καθαρή πόλη με καθαρή εικόνα σε ό,τι αφορά την καθαριότητα. Διακόσια τριάντα πέντε νέα οχήματα με 20% περισσότερα δρομολόγια καθαριότητας και 2.250 εργαζόμενους στον συγκεκριμένο τομέα περιλαμβάνει το νέο σχέδιο δράσης ''Καθαρή Συμμαχία'', σύμφωνα με όσα παρουσίασε σε συνέντευξη Τύπου, η δήμαρχος Ντόρα Μπακογιάννη.
Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης, που στηρίζεται σε τρείς άξονες, στον εκσυγχρονισμό και ανανέωση του εξοπλισμού, στην ευαισθητοποίηση, ενεργοποίηση των κατοίκων της πόλης και την περιβαλλοντική αγωγή του κοινού, καθώς επίσης και την αξιοποίηση όλου του ανθρώπινου δυναμικού που εργάζεται στον τομέα αυτό.
Η κα Μπακογιάννη έκανε λόγο για μακροχρόνιες ελλείψεις στον απαιτούμενο εξοπλισμό απο τις προηγούμενες δημαρχιακές ηγεσίες, ενώ συγκεκριμένα ανέφερε ότι το 2003 παρέλαβε μόλις 55 απορριμματοφόρα απο τα 100 που είχε ο στόλος στις αρχές της δεκαετίας του '90.
Παράλληλα, επισήμανε πως οι υπηρεσίες του δήμου Αθηναίων ποτέ δεν εφάρμοσαν με συστηματικό τρόπο τον εκάστοτε κανονισμό καθαριότητας, επεδείκνυαν αδιαφορία και ανοχή σε όσους συστηματικά και προκλητικά ρύπαιναν και ρυπαίνουν την πόλη.
Η Διεύθυνση Καθαριότητας του δήμου Αθηναίων και η ηγεσία του δήμου διέθεσε για την αγορά σύγχρονου μηχανολογικού εξοπλισμού περίπου 34 εκατ. ευρώ και όπως είπε η δήμαρχος είναι η μεγαλύτερη επένδυση που έγινε ποτέ απο τον δήμο της Αθήνας για την καθαριότητα. Πρόκειται για: 70 νέα απορριμματοφόρα, 34 σύγχρονες αναρροφητικές σκούπες, 45 μικρά οχήματα για στενούς δρόμους, 15 μηχανήματα πλύσης, 3 σάρωθρα για καθαρισμό περιοχών που φιλοξενούν λαϊκές αγορές, 18 σάρωθρα δρόμων και πλατειών, έξι μηχανοκίνητα πλυντήρια για τον καθαρισμό των κάδων, 3 βυτιοφόρα για την πλύση δρόμων, πλατειών, πεζοδρομίων, 15 γερανούς απορριματοκιβωτίων, 4 καλαθοφόρα οχήματα για την αφισσορύπανση, 10 φορτηγά για ογκώδη απορρίμματα, 7 αυτοκίνητα μεταφοράς εξοπλισμού καθαρισμού, 5 γερανοφόρα άρσης αυτοκινήτων, 5 χιλιάδες νέους κάδους, 25 ειδικούς συμπιεστές για περιοχές με απορρίμματα επαγγελματικής χρήσης και ένα μηχάνημα θραύσης και θρυμματισμού ογκωδών αντικειμένων.
Η κα Μπακογιάννη σε συνέντευξη Τύπου ανέφερε ότι καθιερώνεται και εφαρμόζεται απο σήμερα ο νέος κανονισμός καθαριότητας της πόλης των Αθηναίων, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι θα εισηγηθεί ο δήμος πρόστιμα για όσους ρυπαίνουν την πόλη και όσες επιχειρήσεις δεν προγραμματίζουν τα απορρίμματά τους με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την καθαριότητα της Αθήνας.
Οι κάτοικοι της Αθήνας έχουν πλέον στην διάθεσή τους την γραμμή του δημότη, το τηλέφωνο δηλαδή 195, στο οποίο μπορούν να απευθύνονται και να διατυπώνουν παρατηρήσεις, παράπονα ή αιτήματα που αφορούν στον τομέα της καθαριότητας.
Ανακοίνωσε ότι 500 έκτακτοι υπάλληλοι στο δήμο καθαριότητας θα προσληφθούν απο τον Ιούνιο μέχρι και το τέλος των Ολυμπιακών Αγώνων για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών της περιόδου αυτής, οι οποίοι θα ενσωματωθούν στους συνολικά 2.250 εργαζόμενους που θα εργαστούν στην καθαριότητα.
Τέλος, δήλωσε ότι αξίζει όλοι απο κοινού μέσα σε μια ''καθαρή συμμαχία'' να υποδεχθούμε με το καλύτερο πρόσωπο το μεγαλύτερο γεγονός, τους Ολυμπιακούς Αγώνες δηλαδή και γι'αυτό θέλουμε καθαρά αποτελέσματα με διάρκεια.

 

Περισσότερα θέματα


 • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  Βρούτσης: Επιπλέον 3.5 εκατ. ευρώ για το ΟΑΚΑ

  Ένα επιπλέον ποσό 10 εκατ. ευρώ, το οποίο θα διατεθεί για τη συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων, και ακόμη 3,5 εκατ. ευρώ, τα οποία θα κατευθυνθούν στο ΟΑΚΑ, εξασφάλισε το Υπουργείο Αθλητισμού με βάση το προσχέδιο του προϋπολογισμού, που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή. Αυτό υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, στη... συνέχεια
 • ΕΛΛΑΔΑ
  Πέθανε σε ηλικία 86 ετών ο γνωστός εργατολόγος Γιώργος Ρωμανιάς

  Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 86 ετών ο γνωστός εργατολόγος – οικονομολόγος και νομικός Γιώργος Ρωμανιάς. Την είδηση για το θάνατο του Γιώργου Ρωμανιά έκανε γνωστή μέσα από το Instagram η δημοσιογράφος Μάγδα Τσέγκου. Ο Γιώργος Ρωμανιάς πρόσφατα είχε ένα ατύχημα, με αποτέλεσμα να σπάσει το ισχίο του. Σύμφωνα με όσα... συνέχεια
 • ΕΛΛΑΔΑ
  Στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας ο Στ. Κασσελάκης

  Επίσκεψη στις περιοχές της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας που επλήγησαν από την πρόσφατη κακοκαιρία, πραγματοποιεί σήμερα Δευτέρα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης. Το πρόγραμμα της επίσκεψης σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ: 10:00 Βόλος: -επίσκεψη στις πληγείσες περιοχές στη Νέα Ιωνία, -επίσκεψη στο Εκλογικό Κέντρο του υποψήφιου Δημάρχου... συνέχεια
 • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  Στη Βουλή σήμερα το προσχέδιο του προϋπολογισμού 2024

  Στην σκιά του Daniel και του Elias κατατίθεται σήμερα Δευτέρα στην Βουλή το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2024, που ουσιαστικά επαναφέρει την οικονομία στην κανονικότητα μετά από τέσσερα δύσκολα χρόνια που τα σημάδεψαν η πανδημία, ο πόλεμος στην Ουκρανία και η ακρίβεια. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει... συνέχεια


Last News
Next News

Αρχείο Ειδήσεων

Περίοδο από - εώς


Διαφήμιση στο ATHENS 24 I Πληροφορίες I Sitemap I Επικοινωνία
Copyright © 2007 | ATHENS 24 MEDIA Ε.Π.Ε. | All rights reserved