Home > News 24 > Ελλάδα

ΕΛΛΑΔΑ

Αθήνα, 24.03.2004


ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΑΣΕΠ

Την επιστροφή των αρμοδιοτήτων του ΑΣΕΠ που αφαιρέθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση υποσχέθηκε ο υπουργός Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος, σε συνέντευξη Τύπου, λίγο μετά τη συνάντησή του με το προεδρείο του ΑΣΕΠ, στα γραφεία της ανεξάρτητης Αρχής.

Σύμφωνα με τον κ. Παυλόπουλο, με την επιστροφή των αρμοδιοτήτων, αλλά και με την αναβάθμιση του ΑΣΕΠ, η οποία θα πραγματοποιηθεί με την ενισχυση των οικονομικών, της υποδομής, του προσωπικού και της μηχανοργάνωσής του, το ΑΣΕΠ θα λάβει τη μορφή που επιδιώκει η κυβέρνηση, δηλαδή ενός Εθνικού Συμβουλίου Δημόσιας Διοίκησης με ισχυρό ρόλο στο σχεδιασμό της διοικητικής μεταρρύθμισης.

Ωστόσο, προκειμένου να δρομολογηθεί αυτή η εξέλιξη ο υπουργός ζήτησε από τον πρόεδρο, κ. Γ. Βέη και από τα μέλη του ΑΣΕΠ να καταθέσουν τις προτάσεις τους και τις αναγκαίες θεσμικές ρυθμίσεις για την αναβάθμιση του ρόλου του ΑΣΕΠ.

Στο σημείο αυτό ο υπουργός Εσωτερικών έκανε αναφορά σε σχόλια της αντιπολίτευσης σύμφωνα με τα οποία εικαζόταν η καταργηση του θεσμού του ΑΣΕΠ: «Αποδεικνύουμε, δήλωσε ο υπουργός, ότι οι Κασσάνδρες που ήθελαν την κυβέρνηση να καταργεί το ΑΣΕΠ, έκαναν απλώς προπαγάδα›.

Ο κ. Παυλόπουλος αναφερόμενος στις προσλήψεις που έχουν γίνει εκτός διαδικασίας ΑΣΕΠ, για διάφορους λόγους, είπε πως εκεί έχουν εντοπιστεί τεράστια προβλήματα διαφάνειας και αντικειμενικότητας και ζήτησε να επανελθουν στην αρμοδιότητα του ΑΣΕΠ όλοι οι τρόποι προσλήψεων, καθώς αποτελούσαν «κερκόπορτα κομματικών ρουσφετιών›.

Αναφερόμενος σε δηλώσεις του πρώην υπουργού Εσωτερικών Κ. Σκανδαλίδη σχετικά με θέματα Δημόσιας Διοίκησης, ο κ. Παυλόπουλος είπε πως το υπουργείο θα διατηρήσει κάποια θετικά πράγματα που υπάρχουν, ενώ θα γίνουν μεταβολές όπου χρειάζεται: «Θα τονώσουμε θεσμούς που οι ίδιοι εγκατέλειψαν, όπως τα ΚΕΠ που εδώ και 6 μήνες έχουν εγκαταληφθεί στην τύχη τους›, ενώ επεσήμανε πως «θα καταπολεμηθεί η νοοτροπία η οποία είχε επικρατήσει και η οποία είχε οδηγήσει σε αυτήν την κατάσταση της διαφθοράς, της διαπλοκής και της γραφειοκρατίας›.

Οσον αφορά το θέμα των συμβασιούχων, είπε πως το πρόβλημα αυτό θα έπρεπε να είχε λυθεί απο το 1999 με βάση την κοινοτική οδηγία όταν υπήρχε ακόμη ο χρόνος για την αυτόματη μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου και δεν είχε τεθεί το συνταγματικό εμπόδιο. Ο κ. Παυλόπουλος τόνισε πως με προεδρικό διάταγμα θα μετατραπούν σε αορίστου χρόνου οι κάθε είδους συμβάσεις εκείνων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες της υπηρεσίας, αλλά με τη μορφή της μοριοδότησης (δηλαδή θα λαμβάνεται υπόψη ο χρόνος προϋπηρεσίας). Τέλος, το θέμα των επιλαχόντων του διαγωνισμού του 1998 ανατίθεται στο ΑΣΕΠ, ο πρόεδρος του οποίου δεσμεύτηκε πως μόλις βγει η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας γι αυτό το θέμα θα προβεί σε ενέργειες για την εφαρμογή της, χωρίς νομοθετική παρέμβαση , εκτός αν χρειαστεί, οπότε θα γίνει όπως επιβάλλει η σύννομη τάξη. 

Περισσότερα θέματα


 • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  Βρούτσης: Επιπλέον 3.5 εκατ. ευρώ για το ΟΑΚΑ

  Ένα επιπλέον ποσό 10 εκατ. ευρώ, το οποίο θα διατεθεί για τη συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων, και ακόμη 3,5 εκατ. ευρώ, τα οποία θα κατευθυνθούν στο ΟΑΚΑ, εξασφάλισε το Υπουργείο Αθλητισμού με βάση το προσχέδιο του προϋπολογισμού, που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή. Αυτό υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, στη... συνέχεια
 • ΕΛΛΑΔΑ
  Πέθανε σε ηλικία 86 ετών ο γνωστός εργατολόγος Γιώργος Ρωμανιάς

  Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 86 ετών ο γνωστός εργατολόγος – οικονομολόγος και νομικός Γιώργος Ρωμανιάς. Την είδηση για το θάνατο του Γιώργου Ρωμανιά έκανε γνωστή μέσα από το Instagram η δημοσιογράφος Μάγδα Τσέγκου. Ο Γιώργος Ρωμανιάς πρόσφατα είχε ένα ατύχημα, με αποτέλεσμα να σπάσει το ισχίο του. Σύμφωνα με όσα... συνέχεια
 • ΕΛΛΑΔΑ
  Στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας ο Στ. Κασσελάκης

  Επίσκεψη στις περιοχές της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας που επλήγησαν από την πρόσφατη κακοκαιρία, πραγματοποιεί σήμερα Δευτέρα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης. Το πρόγραμμα της επίσκεψης σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ: 10:00 Βόλος: -επίσκεψη στις πληγείσες περιοχές στη Νέα Ιωνία, -επίσκεψη στο Εκλογικό Κέντρο του υποψήφιου Δημάρχου... συνέχεια
 • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  Στη Βουλή σήμερα το προσχέδιο του προϋπολογισμού 2024

  Στην σκιά του Daniel και του Elias κατατίθεται σήμερα Δευτέρα στην Βουλή το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2024, που ουσιαστικά επαναφέρει την οικονομία στην κανονικότητα μετά από τέσσερα δύσκολα χρόνια που τα σημάδεψαν η πανδημία, ο πόλεμος στην Ουκρανία και η ακρίβεια. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει... συνέχεια


Last News
Next News

Αρχείο Ειδήσεων

Περίοδο από - εώς


Διαφήμιση στο ATHENS 24 I Πληροφορίες I Sitemap I Επικοινωνία
Copyright © 2007 | ATHENS 24 MEDIA Ε.Π.Ε. | All rights reserved