Home > News 24 > Ελλάδα

ΕΛΛΑΔΑ

Αθήνα, 29.03.2004


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΙΛΕΡ ΓΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

«Τους Ολυμπιακούς Αγώνες τους οργανώνει η Ελλάδα. Αυτή θα έχει και την κύρια ευθύνη της ασφάλειας, όχι μόνον των δικών μας, αλλά και όλων των αθλητών›. Αυτό τόνισε ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Αθήνα Τόμας Μίλερ σε συνέντευξη του στη ΝΕΤ. Χαρακτήρισε μάλιστα ως «ανυπόστατα σενάρια και κουτσομπολιά› τις πληροφορίες ότι οι Αμερικανοί θα απομακρύνουν τις οικογένειές τους από την Αθήνα κατά τη διάρκεια των Αγώνων για λόγους ασφαλείας. Αναφορικά με την έλευση αμερικανικού αεροπλανοφόρου σημείωσε ότι η χώρα του, ως μέλος του ΝΑΤΟ θα παράσχει βοήθεια και σε πλωτά μέσα, υπό την ομπρέλα της Συμμαχίας.
Σε ερώτηση για το εάν είναι ικανοποιητικό το επίπεδο ασφαλείας στην Ελλάδα τόνισε: «Είμαστε στα τέλη Μαρτίου. Κάθε εβδομάδα τα πράγματα αλλάζουν και συνήθως προς το καλύτερο. Ωστόσο οι αξιολογικές κρίσεις αποπροσανατολίζουν, επειδή τα πράγματα εξελίσσονται διαρκώς [..] Κρίσιμη ημερομηνία δεν είναι τα τέλη Μαρτίου αλλά η 13η Αυγούστου›.
Όσο για το εάν θα έρθουν στην Αθήνα Αμερικανοί πράκτορες είπε: «Εμπειρογνώμονες υπάρχουν εδώ σχεδόν σε μόνιμη βάση, γίνεται εκπαίδευση, υπάρχουν πολλές επισκέψεις αξιωματούχων, οι οποίες θα γίνονται συνεχώς. Η συνεργασία ανάμεσα στις κυβερνήσεις μας στο θέμα της ασφάλειας είναι άψογη και τα πράγματα κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση›.

Κυπριακό
Επίσης, σε συνέντευξή του προς την Κυριακάτικη Καθημερινή, ο κ. Μίλερ τονίζει ότι «είμαστε πολύ κοντά στη λύση του Kυπριακού› καθώς σήμερα έχουν διαμορφωθεί συνθήκες και υπάρχουν παράγοντες που δεν υπήρχαν πριν από λίγα χρόνια, αλλά και θέληση των πρωθυπουργών Eλλάδος και Tουρκίας για λύση.



 

Περισσότερα θέματα








Last News
Next News

Αρχείο Ειδήσεων

Περίοδο από - εώς


Διαφήμιση στο ATHENS 24 I Πληροφορίες I Sitemap I Επικοινωνία
Copyright © 2007 | ATHENS 24 MEDIA Ε.Π.Ε. | All rights reserved