Home > News 24 > Ελλάδα

ΕΛΛΑΔΑ

Κύπρος, 03.04.2004


ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΓΙΑ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

Συνέρχεται σήμερα στη Λευκωσία το Εθνικό Συμβούλιο για να μελετήσει τα αποτελέσματα των διευρυμένων συνομιλιών στο Μπούργκενστοκ της Ελβετίας, καθώς και το πέμπτο σχέδιο που υπέβαλε ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών για επίλυση του Κυπριακού. Τις εξελίξεις μελετούν και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας με τους συνεργάτες του. Παράλληλα, συνέρχεται σε έκτακτη συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο υπό τον πρόεδρο Τάσσο Παπαδόπουλο. Κατά τη συνεδρία ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ενημερώσει τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου για όσα διαδραματίστηκαν στο Μπούργκενστοκ για το Κυπριακό. Ο πρόεδρος της Κύπρου συνέστησε αποφυγή ακραίων τοποθετήσεων και αντιπαραθέσεων στην περίοδο αξιολόγησης του σχεδίου Ανάν και μέχρι το δημοψήφισμα της 24ης Απριλίου.
Στο μεταξύ το Συμβούλιο Ασφαλείας που συνήλθε χθες στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη δήλωσε πως ο κυπριακός λαός θα πρέπει να επιλέξει εάν θα υποστηρίξει ένα σχέδιο του Οργανισμού για την επανένωση της Κύπρου.
Το συμβούλιο δεν πήρε θέση για το έγγραφο έκτασης 9.000 σελίδων που αναφέρεται στην επίλυση του Κυπριακού. Είχε προηγηθεί η ενημέρωση του Οργάνου από τον μεσολαβητή του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλβαρο ντε Σότο σχετικά με τις διαπραγματεύσεις στην Ελβετία. Αν και ορισμένα από τα μέλη του Συμβουλίου ήλπιζαν πως το 15μελές Σώμα θα καλούσε τους Ελληνοκύπριους και τους Τουρκοκύπριους να ψηφίσουν υπέρ του σχεδίου στα δύο δημοψηφίσματα που προβλέπονται για τις 24 Απριλίου, το Συμβούλιο δεν μπόρεσε να συμφωνήσει σε μία τέτοια δήλωση αφού υπάρχει διχογνωμία μεταξύ των δύο πλευρών για τα οφέλη του σχεδίου, δήλωσαν διπλωμάτες.
Το Συμβούλιο εξέδωσε αντίθετα μία δήλωση στην οποία ευχαριστεί το Γενικό Γραμματέα Κόφι Άναν και τον διαπραγματευτή του, Άλβαρο ντε Σότο, ''για τις προσπάθειες και τη δέσμευσή τους''. Τα μέλη του Συμβουλίου ''σημείωσαν ότι επαφίεται τώρα στους Κυπρίους να αποφασίσουν για το μέλλον τους σε αυτή τη σημαντική χρονική στιγμή''.

 

Περισσότερα θέματα








Last News
Next News

Αρχείο Ειδήσεων

Περίοδο από - εώς


Διαφήμιση στο ATHENS 24 I Πληροφορίες I Sitemap I Επικοινωνία
Copyright © 2007 | ATHENS 24 MEDIA Ε.Π.Ε. | All rights reserved