Home > News 24 > Ελλάδα

ΕΛΛΑΔΑ

Αθήνα, 06.04.2004


"ΤΣΙΜΠΗΜΕΝΕΣ" ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΣΕ ΑΡΝΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΣΙΚΙΑ

Στη Βαρβάκειο Αγορά αλλά και στα συνοικιακά κρεοπωλεία, τόσο τα αρνιά όσο και τα κατσίκια πωλούνται σε τιμές υψηλότερες έναντι της αντίστοιχης περσινής ημέρας.
Ειδικότερα στη Βαρβάκειο, το κατσίκι πωλείται προς 10,60 ευρώ το κιλό και το αρνί προς 9,20 ευρώ το κιλό, ενώ στα συνοικιακά κρεοπωλεία η τιμή του αρνιού είναι περίπου 10 ευρώ το κιλό και του κατσικιού 11 ευρώ το κιλό. Πέρυσι η τιμή του αρνιού δεν ξεπερνούσε τα 8 ευρώ το κιλό και του κατσικιού τα 9 ευρώ.
Παράγοντες της αγοράς επισημαίνουν ότι οι τιμές λιανικής διαμορφώνονται σε υψηλά επίπεδα, διότι τα κρεοπωλεία προμηθεύονται σε υψηλή χονδρική τιμή τα προϊόντα τους. Ως παράδειγμα αναφέρουν το κατσίκι, το οποίο στη χονδρική διατίθεται έως και 8,20 ευρώ το κιλό και σε ορισμένες περιπτώσεις η τιμή του φτάνει τα 8,60 ευρώ το κιλό.
Στην αγορά του Ρέντη σήμερα τα αρνιά τιμολογήθηκαν στη χονδρική από 6 έως 6,8 ευρώ το κιλό και τα κατσίκια έως και 8 ευρώ το κιλό, όταν πέρυσι η τιμή των αρνιών δεν ξεπερνούσε τα 6,5 ευρώ και η τιμή των κατσικιών τα 7 – 7,5 ευρώ το κιλό.
Η εκτίμηση της αγοράς είναι ότι τις επόμενες ημέρες οι τιμές θα μειωθούν τόσο λόγω του ανταγωνισμού που επικρατεί στο οργανωμένο λιανεμπόριο (σούπερ μάρκετ) όσο και εξαιτίας των εισαγωγών από Σκόπια, Ρουμανία και Βουλγαρία.
Σε ό,τι αφορά την παραγωγή αμνοεριφίων, καθώς και τις εισαγωγές κρέατος, από επίσημα στοιχεία προκύπτουν τα εξής:
- Από τις αρχές του χρόνου η εγχώρια παραγωγή ανέρχεται σε 3.294.118 αρνιά και 2.013.491 κατσίκια. Το 2003 το αντίστοιχο διάστημα είχαν παραχθεί 3.249.206 αρνιά και 1.938.965 κατσίκια.
- Στην αγορά του Ρέντη τη Μεγάλη Δευτέρα διακινήθηκαν 34 τόνοι ντόπια κατσίκια, 5 τόνοι αρνιά Σκοπίων και 33,8 τόνοι αρνιά Βουλγαρίας καθώς και 102 τόνοι εγχώρια αρνιά. Σε σχέση με πέρυσι οι διακινηθείσες ποσότητες σε αρνιά εμφανίζονται ελαφρά μειωμένες και σε κατσίκια μειωμένες κατά 10%.
Αυτή την περίοδο το μέσο βάρος των σφαγίων είναι μικρότερο από πέρυσι, με αποτέλεσμα, παρά την αύξηση του αριθμού των σφαγίων, το συνολικό τους βάρος να είναι μειωμένο.
Στο μεταξύ με ανακοίνωσή του ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων τονίζει ότι από σήμερα μέχρι και το Μεγάλο Σάββατο θα πραγματοποιούνται καθημερινά σε όλες τις αγορές εντατικοί έλεγχοι, οι οποίοι φέτος θα επεκταθούν ακόμη και στα φορτηγά αυτοκίνητα με τα οποία διακινούνται τρόφιμα.

 

Περισσότερα θέματα








Last News
Next News

Αρχείο Ειδήσεων

Περίοδο από - εώς


Διαφήμιση στο ATHENS 24 I Πληροφορίες I Sitemap I Επικοινωνία
Copyright © 2007 | ATHENS 24 MEDIA Ε.Π.Ε. | All rights reserved