Home > News 24 > Ελλάδα

ΕΛΛΑΔΑ

Αθήνα, 14.04.2004


ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: ΕΡΓΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

Τα έργα ανάπλασης της πλατείας Συντάγματος που γίνονται από την Εταιρία Ενοποίησης Αρχαιολογικών Χώρων σε συνεργασία με το Δήμο, επιθεώρησε χθες η δήμαρχος Αθηναίων Ντόρα Μπακογιάννη και ενημερώθηκε από τον απερχόμενο πρόεδρο της ΕΑΧΑ κ. Γ. Καλαντίδη για την πορεία των έργων, ενώ στην ενημέρωση ήταν παρών και ο κ. Κ. Γριβέας ο οποίος πρόκειται να αναλάβει καθήκοντα προέδρου.

''Στόχος μας είναι-είπε η κ. Μπακογιάννη- η πλατεία Συντάγματος να γίνει ξανά μια πλατεία με πολύ πράσινο, με ωραία μάρμαρα, μια πλατεία που να ξαναθυμίζει το παλιό Σύνταγμα που οι παππούδες μας ήξεραν''.

''Η επίβλεψη-συνέχισε η δήμαρχος Αθηναίων- είναι συνεχής κι ελπίζω ότι -όπως μας διαβεβαιώνουν και οι εργολάβοι- όλα θα είναι έτοιμα στην ώρα τους και θα προλάβουμε να παραδώσουμε το Σύνταγμα στους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης αρκετά πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες''.

Στη συνέχεια η δήμαρχος Αθηναίων πέρασε από την οδό Ερμού, συζήτησε με καταστηματάρχες, άκουσε τα παράπονα τους για το πρόβλημα του παραεμπορίου και δεσμεύτηκε ότι ''το ζήτημα αυτό θα αντιμετωπιστεί από τον Ιούνιο όταν θα τεθούν σε υπηρεσία οι 500 νέοι Δημοτικοί Αστυνομικοί που εκπαιδεύονται στις Σχολές της Ελληνικής Αστυνομίας αφού αυτή τη στιγμή η δύναμη της Δημοτικής Αστυνομίας για όλη την Αθήνα δεν ξεπερνά τους 100 άνδρες και γυναίκες''.

η Ντόρα Μπακογιάννη περπάτησε και στην οδό Αθηνάς και έκανε αυστηρές συστάσεις σε καταστηματάρχες που με αυθαίρετο τρόπο έχουν καταλάβει πεζοδρόμια δυσκολεύοντας την πρόσβαση κατοίκων και επισκεπτών. Τους προειδοποίησε μάλιστα ότι στον επόμενο έλεγχο θα επιβληθούν βαρύτατα πρόστιμα και άλλες κυρώσεις.

Η δήμαρχος Αθηναίων τέλος επισκέφθηκε και την Βαρβάκειο αγορά και ανακοίνμωσε οτι το επόμενο διάστημα ολοκληρώνεται η ανάπλαση της Πλατείας της Βαρβακείου ενώ ξεκινά και η ανάπλαση των προσόψεων όλων των κτιρίων. Ολοκληρώνονται τα στέγαστρα που θα μπουν στα καταστήματα καθώς και οι πεζοδρομήσεις.

Μεθαύριο Πέμπτη η κ. Μπακογιάννη θα έχει συνάντηση με τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιά προκειμένου να συζητήσουν για όλα τα έργα του ΥΠΕΧΩΔΕ που γίνονται στο δήμο της Αθήνας έτσι ώστε να υπάρχει ο καλύτερος δυνατός συντονισμός.


 

Περισσότερα θέματα








Last News
Next News

Αρχείο Ειδήσεων

Περίοδο από - εώς


Διαφήμιση στο ATHENS 24 I Πληροφορίες I Sitemap I Επικοινωνία
Copyright © 2007 | ATHENS 24 MEDIA Ε.Π.Ε. | All rights reserved