Home > News 24 > Ελλάδα

ΕΛΛΑΔΑ

Αθήνα, 15.04.2004


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Π. ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ

Με το συντονιστικό όργανο των συμβασιούχων του δημόσιου τομέα συναντήθηκε χθες το απόγευμα ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος δεν προέβη σε δηλώσεις αφού η διαδικασία για το θέμα των συμβασιούχων θα ολοκληρωθεί έως τα τέλη Μαΐου.

Ωστόσο ο πρόεδρος του Συντονιστικού Γιάννης Κοκκινάτος δήλωσε μετά τη συνάντηση με τον υπουργό πως δεν υπάρχει θέμα κινητοποιήσεων καθώς χαρακτήρισε θετικό το ότι υπάρχει κλίμα διαλόγου. Ο κ. Κοκκινάτος είπε πως θα υπάρξει και άλλη συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου ενώ θα περιμένουν τη διαμόρφωση του θεσμικού πλαισίου για να τοποθετηθούν.

Οι συμβασιούχοι επιμένουν στην αυτόματη μετατροπή των συμβάσεών τους από ορισμένου σε αορίστου χρόνου και όχι στη μοριοδότηση. Επίσης ζητούν να μη ληφθούν υπόψη τα κενά ανάμεσα στις συμβάσεις που έχουν υπογράψει καθώς θεωρούν πως πάγιες και διαρκείς ανάγκες καλύπτουν εκείνοι των οποίων οι συμβάσεις είναι διαδοχικές ή επαναλαμβανόμενες.

Νωρίτερα, ο υφυπουργός Εσωτερικών, Απόστολος Ανδρεουλάκος, είχε συναντηθεί με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας συμβασιούχων πυροσβεστών οι οποίοι κατέθεσαν τις προτάσεις τους εν αναμονή της έκδοσης του Προεδρικού Διατάγματος για την τακτοποίηση των εργασιακών σχέσεων των συμβασιούχων του ευρύτερου δημόσιου τομέα.
Ειδικότερα ο εκπρόσωπός τους Κωνσταντίνος Παπαντώνης είπε πως ''υπάρχει θετική πρόθεση και διάθεση του υπουργού . Αναλύσαμε τα προβλήματα και περιμένουμε περαιτέρω εξελίξεις''.

 

Περισσότερα θέματα








Last News
Next News

Αρχείο Ειδήσεων

Περίοδο από - εώς


Διαφήμιση στο ATHENS 24 I Πληροφορίες I Sitemap I Επικοινωνία
Copyright © 2007 | ATHENS 24 MEDIA Ε.Π.Ε. | All rights reserved