Home > News 24 > Ελλάδα

ΕΛΛΑΔΑ

Αθήνα, 15.04.2004


ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

Με ποσοστό 64,8% η παγκύπρια συνδιάσκεψη του ΑΚΕΛ, που πραγματοποιήθηκε χθες στη Λευκωσία, ενέκρινε την πρόταση για αναβολή της διεξαγωγής των δημοψηφισμάτων επί του σχεδίου Ανάν, το οποίο προβλέπει τρόπο επίλυσης του Κυπριακού. Η θέση τους ερμηνεύεται ως θέση ''Ναι'' στο δημοψήφισμα.
Στην Ελλάδα, στο σημερινό συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο, θα ανακοινώσει τις αποφάσεις του ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής σχετικά με τη θέση της κυβέρνησης επί του Κυπριακού. Στη συνεδρίαση, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να πει ''όχι'' στο σχέδιο Ανάν, πρόσθεταν όμως πως δεν θα έχει αντίρρηση εάν συμφωνήσουν σε αυτό όλες οι πλευρές.
Το ΠΑΣΟΚ υπερασπίζεται την εθνική στρατηγική που διαμορφώθηκε και υποστηρίχθηκε από τις ελληνικές και κυπριακές κυβερνήσεις από το 1974 μέχρι σήμερα, ενόψει των «σημαντικών, κρίσιμων και ιστορικών αποφάσεων που όλοι μας παίρνουμε για την επίλυση του κυπριακού›, δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου.
Ο ΣΥΝ απο την άλλη πλευρά, τάχθηκε υπέρ της αναβολής των δημοψηφισμάτων στην Κύπρο, προκειμένου να διαμορφωθούν οι όροι στην ελληνοκυπριακή κοινωνία για αποδοχή του σχεδίου Αναν. Αυτή τη θέση θα υποστηρίξει και σήμερα ο πρόεδρος του κόμματος Ν.Κωνσταντόπουλος στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών.
Εν τω μεταξύ στην χθεσινή έκτακτη κοινή συνεδρίαση, η Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, υιοθέτησε ψήφισμα με το οποίο καλείται ο κυπριακός λαός να υπερψηφίσει το σχέδιο Αναν.

 

Περισσότερα θέματα








Last News
Next News

Αρχείο Ειδήσεων

Περίοδο από - εώς


Διαφήμιση στο ATHENS 24 I Πληροφορίες I Sitemap I Επικοινωνία
Copyright © 2007 | ATHENS 24 MEDIA Ε.Π.Ε. | All rights reserved