Home > News 24 > Ελλάδα

ΕΛΛΑΔΑ

Αθήνα, 19.04.2004


GREENPEACE ΓΙΑ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Εκστρατεία ενημέρωσης ξεκινάει η περιβαλλοντική οργάνωση Greenpeace με σκοπό την κινητοποίηση των καταναλωτών που ανησυχούν για τα γενετικά μεταλλαγμένα προϊόντα και που απαιτούν να γνωρίζουν τι καταλήγει στο πιάτο τους.
Από τις 18 Απριλίου 2004 ξεκίνησε η εφαρμογή της νέας κοινοτικής νομοθεσίας για τη σήμανση των συγκεκριμένων τροφίμων και ζωοτροφών, η οποία καθιστά σαφή και υποχρεωτική τη σήμανση για όλα τα τρόφιμα και τις ζωοτροφές που περιέχουν ή προέρχονται από μεταλλαγμένους οργανισμούς. Με αφορμή, λοιπόν, τη νέα αυτή νομοθεσία, η Greenpeace εντείνει διεθνώς τις προσπάθειες για να διωχθούν οριστικά τα μεταλλαγμένα από τη διατροφή μας, όπως χαρακτηριστικά τονίστηκε σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποίησε η οργάνωση σήμερα το μεσημέρι στα γραφεία της στην Αθήνα.
Όπως τονίσθηκε στη συνέντευξη, η νέα κοινοτική νομοθεσία από τη μία δίνει ένα ισχυρό εργαλείο στα χέρια των καταναλωτών και από την άλλη ανοίγει το δρόμο στα μεταλλαγμένα. Αποτελεί επιτακτική ανάγκη, τονίζει η οργάνωση και επισήμανε η Μυρτώ Πισπίνη, υπεύθυνη της εκστρατείας για τα μεταλλαγμένα, οι καταναλωτές να χρησιμοποιήσουν το εργαλείο αυτό τώρα, για να δώσουν ένα τελικό "χτύπημα" στις εισαγωγές μεταλλαγμένων στην ΕΕ.
Έτσι, η Greenpeace μέσω του οδηγού Δράσης και του Δικτύου Καταναλωτών ενάντια στα μεταλλαγμένα, προτρέπει τους καταναλωτές από εδώ και στο εξής να εξετάζουν προσεκτικά τα προϊόντα και να επικοινωνούν με τις βιομηχανίες τροφίμων και τα σούπερ μάρκετ απαιτώντας προϊόντα απαλλαγμένα από μεταλλαγμένους οργανισμούς.
Εξάλλου, η οργάνωση επισημαίνει ότι η νέα νομοθεσία παρουσιάζει ένα σημαντικό κενό, μιας και δεν καθιστά υποχρεωτική τη σήμανση προϊόντων όπως αυγά, κρέας, γάλα και γαλακτοκομικά.
Η Greenpeace καλεί τους πολίτες να αναλάβουν δράση ώστε να προστατευτεί η υγεία τους, ταυτόχρονα όμως και η γεωργία και το περιβάλλον, από τα μεταλλαγμένα. Τέλος, η οργάνωση υπενθυμίζει πως στη χώρα μας 40 νομαρχίες έχουν ήδη ψηφίσει την ανακήρυξη των νομών τους σε περιοχή ελεύθερη από μεταλλαγμένα.

 

Περισσότερα θέματα








Last News
Next News

Αρχείο Ειδήσεων

Περίοδο από - εώς


Διαφήμιση στο ATHENS 24 I Πληροφορίες I Sitemap I Επικοινωνία
Copyright © 2007 | ATHENS 24 MEDIA Ε.Π.Ε. | All rights reserved